A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűző napon kötötte láncra kutyáját a gazda, míg elment nyaralni

2023. August 24., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédők megpróbáltak segíteni, ám a kiérkező rendőrök szerint nem történt szabálysértés. A kutya másnapra eltűnt, az állatvédőket pedig elzavarták…



Augusztus 22-én, a kánikula közepén kapta a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány a bejelentést, miszerint Nagykátán egy németjuhászt a tűző napon kötöttek láncra – a kutyának semmilyen árnyékos menedéke nem volt a tűző napsugarak elől. A hőmérséklet a napon 40 fok fölé is emelkedett.

 

Ilyen körülmények között a kutya életveszélyben volt, így az állatvédők kihívták a rendőrséget és kérték a kutya elkobzását. A kiérkező rendőrök végül felhívták a parancsnokukat, hogy tanácsot kérjenek – ő azonban azt válaszolta, hogy ebben az esetben nem történt szabálysértés.

 

„Azonnali hatállyal intézkedniük kellett volna. Másnap reggel tudtuk elérni a hatósági állatorvost, megbeszéltük, hogy kérjük a jegyzőtől a kutya érdekében az ideiglenes intézkedésüket ‒ idézi a Blikk Kovács Violettát, az alapítvány elnökét. Mint írják, a német juhász azonban reggelre eltűnt, állítólag a gazdához közel álló személy vihette el, amíg ő a jól megérdemelt nyaralását tölti.

„A kőgazdag tulaj csak annyit üzent: semmi közünk hozzá. Felszólították az önkénteseket a távozásra, azóta nem tudjuk, hogy hol van a kutya és azt sem, hogy él-e még ‒ mondta Kovács Violetta a lapnak. - Ezután kaptunk bejelentést arról is, hogy Szentmártonkátán ugyanígy tartanak kutyákat. A mai, szerdai napon ez biztossá vált. A botrány ellenére hasonló körülmények között tartja a kutyákat ugyanaz a gazda. Ráadásul gázpalackok őrzésére használja a németjuhászokat, annyi különbséggel, hogy itt van árnyékos rész, de ugyanúgy láncon vannak.”

 

Az ügy bonyolódik: jelenleg az alapítvánnyal már a jegyző se áll szóba, így feljelentést tettek, hisz a láncon tartás szabálysértés, a körülmények pedig állatkínzásnak számítanak. A lap dr. Korom Ildikó, állatvédelmi szakjogászt idézi:

„Részletesen kifejtettünk a bűncselekmény elkövetését, hogy mik azok amik az álláspontunk szerint a bűncselekményt alátámasztják. Készült a tartási körülményekről felvétel is, amelyen látszódik, hogy semmilyen árnyékos terület nincs biztosítva a kutya számára. Az ivási lehetőség sem a legmegfelelőbb, látható, hogy nem cserélték rendszeresen a kutya ivóvizét.”

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Hőgutát kapott egy kóbor kutya Ózdon – az utolsó pillanatban érkezett a segítség Hőgutát kapott egy kóbor kutya Ózdon – az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Ne menjünk el a kóbor állatok mellett se a melegben! Életek múlhatnak azon, észrevesszük-e őket, és segítünk-e rajtuk! Így történt ez Apollóval, az idős kutyával is Ózdon: az utolsó utáni pillanatban érkezett hozzá a segítség.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Hírek - Címlapon
Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Hírek - Címlapon
Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében