A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek egy vadász ellen, mert meglőtt két németjuhászt

2021. november 17., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hivatásos vadásszal és megbízójával szemben, akiknek magatartása következtében 2020. tavaszán egy fajtiszta németjuhász kutya elpusztult, míg egy másik súlyosan megsebesült.



 

A vádirat szerint a Szeged környéki településen élő nő 2020. április 27. napján, délután észrevette, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett báránya fekszik – írja az ügyészség közleménye. A nő egy ismerősétől azt a tájékoztatást kapta, hogy a környéken kóborol két németjuhász kutya, amelyek tulajdonosa nem ismert. Délután 5 óra körül a nő a tanyája ablakából kinézve látta a két kutyát, akik az udvarára is bementek. A nő a saját kutyáját elengedve zavarta el a két állatot, akik egy közeli tanya területére távoztak, melynek tulajdonosa korábban befogadta az elkóborolt állatokat.

 

A nő ezt követően felhívta hivatásos vadász ismerősét azzal, hogy lője ki a tanyája területére tévedt kutyákat. Röviddel ezt követően a férfi terepjárójával körbejárta a környéket és ismeretlen módon a tanya tornácán fekvő két kutyát semleges területre hívta, majd ott egy golyóspuskával egy-egy lövéssel azokat leterítette. A lövések következtében az egyik kutya azonnal elpusztult, míg a másiknak súlyos sérülései keletkeztek. A férfi az elpusztult kutyát egy dögkútba dobta, míg a másik kutyának sikerült visszafutnia oda, ahonnan a vadász elhívta az állatokat.

 

Időközben egy a közösségi oldalon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája is, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte és a gyors orvosi beavatkozás, valamint a többszörös utógondozás hatására a kutya életét sikerült megmenteni.

 

A vádlottak a sértettnek az egyik fajtiszta kutya elpusztításával 250.000 forint, míg a másik kutya megsebesítésével 102.000 forint kárt okoztak.

 

A járási ügyészség a nőt és a vadászt minősített állatkínzás bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja.

 

Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu
Indexkép forrás: Unsplash - Lesly Juarez

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére Hírek - Címlapon
Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához