A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek egy vadász ellen, mert meglőtt két németjuhászt

2021. november 17., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hivatásos vadásszal és megbízójával szemben, akiknek magatartása következtében 2020. tavaszán egy fajtiszta németjuhász kutya elpusztult, míg egy másik súlyosan megsebesült.



 

A vádirat szerint a Szeged környéki településen élő nő 2020. április 27. napján, délután észrevette, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett báránya fekszik – írja az ügyészség közleménye. A nő egy ismerősétől azt a tájékoztatást kapta, hogy a környéken kóborol két németjuhász kutya, amelyek tulajdonosa nem ismert. Délután 5 óra körül a nő a tanyája ablakából kinézve látta a két kutyát, akik az udvarára is bementek. A nő a saját kutyáját elengedve zavarta el a két állatot, akik egy közeli tanya területére távoztak, melynek tulajdonosa korábban befogadta az elkóborolt állatokat.

 

A nő ezt követően felhívta hivatásos vadász ismerősét azzal, hogy lője ki a tanyája területére tévedt kutyákat. Röviddel ezt követően a férfi terepjárójával körbejárta a környéket és ismeretlen módon a tanya tornácán fekvő két kutyát semleges területre hívta, majd ott egy golyóspuskával egy-egy lövéssel azokat leterítette. A lövések következtében az egyik kutya azonnal elpusztult, míg a másiknak súlyos sérülései keletkeztek. A férfi az elpusztult kutyát egy dögkútba dobta, míg a másik kutyának sikerült visszafutnia oda, ahonnan a vadász elhívta az állatokat.

 

Időközben egy a közösségi oldalon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája is, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte és a gyors orvosi beavatkozás, valamint a többszörös utógondozás hatására a kutya életét sikerült megmenteni.

 

A vádlottak a sértettnek az egyik fajtiszta kutya elpusztításával 250.000 forint, míg a másik kutya megsebesítésével 102.000 forint kárt okoztak.

 

A járási ügyészség a nőt és a vadászt minősített állatkínzás bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja.

 

Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu
Indexkép forrás: Unsplash - Lesly Juarez

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére Hírek - Címlapon
Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához