A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya

2021. február 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy kis fekete keverékről, akinek hála újra feléledt a szeretet lángja egy idős bácsi lelkében.Milt Lessner mindig is kedvelte a kutyákat, élete folyamán mindig körülvette egy-két bundás barát, és önkéntesként is segített a bajbajutottakon. Talán épp ez lehet a hosszú élet titka?

 

„Szeretném ezt hinni. Örömmel tölt el szeretetteljes társaságuk, a kapcsolat meghittsége, és az, hogy kötődöm valakihez. Különösen ez utóbbit élvezem.” - felelte egy interjúban a kérdésre. (BBC)

 

A kapcsolat e csodálatos formája rendkívüli jelentőséget nyert, miután elvesztette imádott feleségét, és kedvenceitől is végső búcsút kellett vennie néhány évvel korábban. Szerette volna újra megélni a mindennapokat egy négylábú társaságában, ám 104 év hosszú idő, és éltes kora még nehezebbé tette azt, hogy örökbefogadhasson egy gazdikeresőt.

 

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Fotó: bbc.com

 

Ekkor bukkant rá arra az állatmentő szervezetre Kaliforniában, mely kifejezetten idős kutyák mentésével foglalkozik. Választásuk egy fekete kisöregre esett, aki színe miatt nem vonzotta a látogatókat. A tacskó-corgi keveréket kb. 8 éves korában szedték össze az utcáról, ahol egymagában bandukolt. Jó általános állapota miatt úgy vélték, Layla valaha gazdis lehetett, de senki sem jelentkezett érte. Hónapokig várt és várt arra, hogy felfigyeljenek rá.

 

Milt bácsi szívét azonnal elrabolta a fekete szépség, és 2016 novemberében végre magához ölelhette új társát. Layla hamar beilleszkedett otthonába, ismerte a szobatisztaság fogalmát és úgy tűnt, nem először él emberrel együtt.

 

Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Fotó: bbc.com

 

„Alig telt bele kis idő és már össze is barátkoztunk. Hihetetlenül békés, együttműködő és elfogadó kutyus. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük jó egészségünket. Eddig sikert arattunk, itt vagyunk, élünk.” – mesélte később.

 

Milt bácsi egyébként pszichiáterként tevékenykedett, és rengeteg páciensnek segített praxisa során, ahova gyakran magával vitte egy-egy kedvencét is. A kutyák megnyugtatták az embereket, és a nehéz helyzetekben is mosolyt csaltak arcukra. Layla is egy ilyen kis csoda, barátságos, simulékony, szíve telis-tele szeretettel:

 

„Jobbat nem is kívánhatnék magamnak.” – méltatta négylábú barátját a gazdi.

 

Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Fotó: bbc.com

 

Sokan megkérdőjelezték a döntést, mire a szervezetnél elmondták, hogy figyelembe vették a férfi életkorát és a lehetséges gondokat is, de a szigorú feltételekkel bíró "Idősek az Idősekért" programjukat ilyen esetekre hozták létre.Laylat ideiglenesen helyezték ki új otthonába, így hosszú idő után végre kikerülhetett a menhely rácsai mögül és élvezhette a szerető gondoskodást. Az önkéntesek havonta meglátogatták a párost, hogy minden rendben van velük. Egy ilyen alkalommal készültek e képek is, melyekről lerí, hogy őket egymásnak teremtette az ég.

 

Két szép évet tölthettek el együtt, majd az idős bácsi röviddel 105. születésnapja után békésen távozott e világból. Családja is nagyon megszerette a kis Laylát, így fel sem merült a kérdés, megváljanak-e tőle. Magukhoz vették és a mai napig nagy szeretetben éli mindennapjait a bájos kisöreg. 

 

Layla és gazdija, Milt Lessner
Layla és gazdija, Milt Lessner
Fotó: bbc.com

 

... mert mindenkinek jár az esély arra, hogy szerethessen valakit, és arra is, hogy szeressék. A négylábú kisöregek is, akik különösen meghálálják a gondoskodást. Engedjük be őket az életünkbe, s velük együtt a csodát is, melyet a szívükben hordoznak:

 

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók
Óriási szerencséje volt a Duna jegére tévedt kutyának: a tűzoltók gyors segítségének hála ép bőrrel megúszta az életveszélyes kalandot.

Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Kérdőn nézett gazdájára, mintha azt mondta volna: „Szent Kolbászcsücsök! Ezt mégis hogy gondoltad? Ki kell szedned őt onnan! Most azonnal!"

Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká
Az ember legjobb barátja talán sohasem volt még ennyi figyelemmel körülrajongva, mint napjainkban. Honnan ered kötődésünk, és mikortól tekintünk rájuk kedvencként?

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya
"Úgy érzem, sokkal jobban szeretem őt, mint eddig valaha. Sohasem fogom elfelejteni hősiességét, mely azon a rettenetesen éjszakán előbújt belőle."

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie
"Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára."

Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod! Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod!
Mi több, akár depressziót is okozhat kedvencünknél, ha hosszú távon inkább a telefonnal töltünk több időt, mint kedvencünkkel. Szomorú, de erre már a szakértőknek kell felhívnia a figyelmünket!

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter Hírek - Címlapon
Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter
Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet! Hírek - Címlapon
Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet!
fb-text