A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya

2021. február 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy kis fekete keverékről, akinek hála újra feléledt a szeretet lángja egy idős bácsi lelkében.Milt Lessner mindig is kedvelte a kutyákat, élete folyamán mindig körülvette egy-két bundás barát, és önkéntesként is segített a bajbajutottakon. Talán épp ez lehet a hosszú élet titka?

 

„Szeretném ezt hinni. Örömmel tölt el szeretetteljes társaságuk, a kapcsolat meghittsége, és az, hogy kötődöm valakihez. Különösen ez utóbbit élvezem.” - felelte egy interjúban a kérdésre. (BBC)

 

A kapcsolat e csodálatos formája rendkívüli jelentőséget nyert, miután elvesztette imádott feleségét, és kedvenceitől is végső búcsút kellett vennie néhány évvel korábban. Szerette volna újra megélni a mindennapokat egy négylábú társaságában, ám 104 év hosszú idő, és éltes kora még nehezebbé tette azt, hogy örökbefogadhasson egy gazdikeresőt.

 

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Fotó: bbc.com

 

Ekkor bukkant rá arra az állatmentő szervezetre Kaliforniában, mely kifejezetten idős kutyák mentésével foglalkozik. Választásuk egy fekete kisöregre esett, aki színe miatt nem vonzotta a látogatókat. A tacskó-corgi keveréket kb. 8 éves korában szedték össze az utcáról, ahol egymagában bandukolt. Jó általános állapota miatt úgy vélték, Layla valaha gazdis lehetett, de senki sem jelentkezett érte. Hónapokig várt és várt arra, hogy felfigyeljenek rá.

 

Milt bácsi szívét azonnal elrabolta a fekete szépség, és 2016 novemberében végre magához ölelhette új társát. Layla hamar beilleszkedett otthonába, ismerte a szobatisztaság fogalmát és úgy tűnt, nem először él emberrel együtt.

 

Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Fotó: bbc.com

 

„Alig telt bele kis idő és már össze is barátkoztunk. Hihetetlenül békés, együttműködő és elfogadó kutyus. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük jó egészségünket. Eddig sikert arattunk, itt vagyunk, élünk.” – mesélte később.

 

Milt bácsi egyébként pszichiáterként tevékenykedett, és rengeteg páciensnek segített praxisa során, ahova gyakran magával vitte egy-egy kedvencét is. A kutyák megnyugtatták az embereket, és a nehéz helyzetekben is mosolyt csaltak arcukra. Layla is egy ilyen kis csoda, barátságos, simulékony, szíve telis-tele szeretettel:

 

„Jobbat nem is kívánhatnék magamnak.” – méltatta négylábú barátját a gazdi.

 

Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Fotó: bbc.com

 

Sokan megkérdőjelezték a döntést, mire a szervezetnél elmondták, hogy figyelembe vették a férfi életkorát és a lehetséges gondokat is, de a szigorú feltételekkel bíró "Idősek az Idősekért" programjukat ilyen esetekre hozták létre.Laylat ideiglenesen helyezték ki új otthonába, így hosszú idő után végre kikerülhetett a menhely rácsai mögül és élvezhette a szerető gondoskodást. Az önkéntesek havonta meglátogatták a párost, hogy minden rendben van velük. Egy ilyen alkalommal készültek e képek is, melyekről lerí, hogy őket egymásnak teremtette az ég.

 

Két szép évet tölthettek el együtt, majd az idős bácsi röviddel 105. születésnapja után békésen távozott e világból. Családja is nagyon megszerette a kis Laylát, így fel sem merült a kérdés, megváljanak-e tőle. Magukhoz vették és a mai napig nagy szeretetben éli mindennapjait a bájos kisöreg. 

 

Layla és gazdija, Milt Lessner
Layla és gazdija, Milt Lessner
Fotó: bbc.com

 

... mert mindenkinek jár az esély arra, hogy szerethessen valakit, és arra is, hogy szeressék. A négylábú kisöregek is, akik különösen meghálálják a gondoskodást. Engedjük be őket az életünkbe, s velük együtt a csodát is, melyet a szívükben hordoznak:

 

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás sportok –Az agility Hírek - Címlapon
Kutyás sportok –Az agility
Praktikák – Trimmelés és nyírás Hírek - Címlapon
Praktikák – Trimmelés és nyírás