A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya

2021. február 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető történet egy kis fekete keverékről, akinek hála újra feléledt a szeretet lángja egy idős bácsi lelkében.Milt Lessner mindig is kedvelte a kutyákat, élete folyamán mindig körülvette egy-két bundás barát, és önkéntesként is segített a bajbajutottakon. Talán épp ez lehet a hosszú élet titka?

 

„Szeretném ezt hinni. Örömmel tölt el szeretetteljes társaságuk, a kapcsolat meghittsége, és az, hogy kötődöm valakihez. Különösen ez utóbbit élvezem.” - felelte egy interjúban a kérdésre. (BBC)

 

A kapcsolat e csodálatos formája rendkívüli jelentőséget nyert, miután elvesztette imádott feleségét, és kedvenceitől is végső búcsút kellett vennie néhány évvel korábban. Szerette volna újra megélni a mindennapokat egy négylábú társaságában, ám 104 év hosszú idő, és éltes kora még nehezebbé tette azt, hogy örökbefogadhasson egy gazdikeresőt.

 

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Fotó: bbc.com

 

Ekkor bukkant rá arra az állatmentő szervezetre Kaliforniában, mely kifejezetten idős kutyák mentésével foglalkozik. Választásuk egy fekete kisöregre esett, aki színe miatt nem vonzotta a látogatókat. A tacskó-corgi keveréket kb. 8 éves korában szedték össze az utcáról, ahol egymagában bandukolt. Jó általános állapota miatt úgy vélték, Layla valaha gazdis lehetett, de senki sem jelentkezett érte. Hónapokig várt és várt arra, hogy felfigyeljenek rá.

 

Milt bácsi szívét azonnal elrabolta a fekete szépség, és 2016 novemberében végre magához ölelhette új társát. Layla hamar beilleszkedett otthonába, ismerte a szobatisztaság fogalmát és úgy tűnt, nem először él emberrel együtt.

 

Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Layla, az idős fekete kutya szerető otthonra talált
Fotó: bbc.com

 

„Alig telt bele kis idő és már össze is barátkoztunk. Hihetetlenül békés, együttműködő és elfogadó kutyus. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük jó egészségünket. Eddig sikert arattunk, itt vagyunk, élünk.” – mesélte később.

 

Milt bácsi egyébként pszichiáterként tevékenykedett, és rengeteg páciensnek segített praxisa során, ahova gyakran magával vitte egy-egy kedvencét is. A kutyák megnyugtatták az embereket, és a nehéz helyzetekben is mosolyt csaltak arcukra. Layla is egy ilyen kis csoda, barátságos, simulékony, szíve telis-tele szeretettel:

 

„Jobbat nem is kívánhatnék magamnak.” – méltatta négylábú barátját a gazdi.

 

Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Kutya és gazdája - Egy szeretetteljes puszi a boldogság titka
Fotó: bbc.com

 

Sokan megkérdőjelezték a döntést, mire a szervezetnél elmondták, hogy figyelembe vették a férfi életkorát és a lehetséges gondokat is, de a szigorú feltételekkel bíró "Idősek az Idősekért" programjukat ilyen esetekre hozták létre.Laylat ideiglenesen helyezték ki új otthonába, így hosszú idő után végre kikerülhetett a menhely rácsai mögül és élvezhette a szerető gondoskodást. Az önkéntesek havonta meglátogatták a párost, hogy minden rendben van velük. Egy ilyen alkalommal készültek e képek is, melyekről lerí, hogy őket egymásnak teremtette az ég.

 

Két szép évet tölthettek el együtt, majd az idős bácsi röviddel 105. születésnapja után békésen távozott e világból. Családja is nagyon megszerette a kis Laylát, így fel sem merült a kérdés, megváljanak-e tőle. Magukhoz vették és a mai napig nagy szeretetben éli mindennapjait a bájos kisöreg. 

 

Layla és gazdija, Milt Lessner
Layla és gazdija, Milt Lessner
Fotó: bbc.com

 

... mert mindenkinek jár az esély arra, hogy szerethessen valakit, és arra is, hogy szeressék. A négylábú kisöregek is, akik különösen meghálálják a gondoskodást. Engedjük be őket az életünkbe, s velük együtt a csodát is, melyet a szívükben hordoznak:

 

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő Bíróság elé áll a kutyáiról nem gondoskodó kutyatenyésztő
Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat sanyarú körülmények között tartotta.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Bravúros kölyökkutya-mentés: szűk kifolyócsőbe szorult kiskutyát mentettek a tűzoltók Bravúros kölyökkutya-mentés: szűk kifolyócsőbe szorult kiskutyát mentettek a tűzoltók
Egy hathetes kölyökkutya szorult be egy szűk kifolyócsőbe, Gyöngyössolymoson június elején.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya
Hosszú évek teltek el az első találkozás óta, ám a golden retriever ma is ugyanolyan örömmel üdvözli uszonyos barátját, mint a kezdetekkor. Megható képek!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Megható az idős beagle hálája, aki sokévnyi elhanyagolás után végre szeretetben él új otthonában Megható az idős beagle hálája, aki sokévnyi elhanyagolás után végre szeretetben él új otthonában
Eleinte csak gubbasztott a fekhelyén. Nem tudta, hogy kedvére mozoghat a házban, felfedezheti a kertet. Ám a törődés és kényeztetés hatására előbújt igazi énje. Szívmelengető videó mutatja be, mennyire örül a kisöreg, hogy megmentették.

Miért szeretne a kutyám bizonyos embereket mindenáron megszimatolni? Miért szeretne a kutyám bizonyos embereket mindenáron megszimatolni?
Kíváncsiságuk határtalan, nem csoda hát, ha sűrűn elcsábulnak egy illat vagy érzés hatására. De miért van az, hogy olykor éppen egy idegenre figyelnek fel? Mitől lehet olyan érdekes?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Életük végéig gondoskodna a lengyel állam a rendfenntartó erőknél szolgáló állatokról Hírek - Címlapon
Életük végéig gondoskodna a lengyel állam a rendfenntartó erőknél szolgáló állatokról
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben
fb-text