A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Zokniból készült pulcsik melengetik az átfagyott mentett kiskutyát

2017. december 26., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A februári fagyos időben didergett az utcára kitett kölyökkutya. Óriási szerencséje volt, hogy rátaláltak: élete már csak egy hajszálon múlott a zord körülmények között.Arthur, az ici-pici kölyök alig hat hetes volt, mikor 2016. februárjában rátaláltak az utcán. A zord téli nap hidegében törékeny teste szinte átfagyott, bőre telis-tele volt sebekkel - írja az ebpercek.hu.

A kölyök még rendkívül fiatal és gyönge volt: még bőven mamája mellett kellett volna lennie, aki táplálhatta, melengethette volna őt. Ehelyett kitették az utcára, mit sem törődve hóval, faggyal.

 

Az apró, törékeny test melegen tartásához szükség van a kutyaruhákra
Az apró, törékeny test melegen tartásához szükség van a kutyaruhákra

 

Megmentésekor a legfontosabb feladat a kis törékeny testének felmelegítése volt: puha bunda nem segített megvédeni Arthurt, lévén egyik szülője kínai meztelen kutya volt. Szőr csak a kis fülei végét és mancsait borította. A meleg takarók mellett meleg kutyaruhákra is szükség volt a mielőbbi felépülés érdekében, ám ilyen pici méretben sehol nem lehetett kapni ruhát számára. Arthur alig fél kilogrammot nyomott.

 

A teniszlabda is óriásinak tűnik a kiskutya mellett
A teniszlabda is óriásinak tűnik a kiskutya mellett

 

Gyerekzokniból készült pulcsi tartja melegen a kölyökkutyát
Gyerekzokniból készült pulcsi tartja melegen a kölyökkutyát

 

A gondozói szerencsére kreatívak voltak: zoknikból készítettek kis ruhácskákat a kutyusnak. Arthur annyira pici volt, hogy csak a gyerekzoknikat tudták erre a célra felhasználni! Idővel ruhái gyarapodtak, hiszen ügyeskezű gondozók és önkéntesek vidám színekben pompázó pulcsikat kötöttek neki.

 

Gondozóinak hála hamar megerősödött a kölyök
Gondozóinak hála hamar megerősödött a kölyök

 

Túl fiatal és kicsi volt ahhoz, hogy egy kennelben helyezzék el az RSPCA központban, ezért az állatmentők felváltva gondoskodtak róla otthonukban. Eleinte enni is alig volt ereje, egész nap csak aludt és aludt a kimerültségtől és az átélt sokktól - írja az ebpercek.hu.  A kedves ruhákban, melyek a kis keverék életét mentették meg, Arthur azonnal elbűvölt mindenkit. Lassacskán azonban összeszedte magát, és időközben örökbefogadó családra is talált.

 

Mára már egész gardróbja van a kutyusnak
Mára már egész gardróbja van a kutyusnak

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Cikk első megjelenése: 2017. november 13.

Témába vág

Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak
Kemény mínuszok, hó és az erős szél miatt csökkenő hőérzet… a tél átvészelése sok kutyának óriási kihívás. Sokuk nem csupán gazdátlan, de valamilyen betegséggel is küzd, esetleg legyengült szervezete miatt vacog. Andi nekik próbál segíteni egy-egy meleg kutyaruhával.

Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Allergiás vagy a kutyaszőrre, de el sem tudnád képzelni az életed kutyák nélkül? Van egy jó hírünk: nem is kell! A megfelelő fajta kiválasztásával Te is gazdivá válhatsz. Mutatjuk őket!

Árva kutyáknak köt meleg pulóvert, hogy könnyebben átvészeljék a hideg telet Árva kutyáknak köt meleg pulóvert, hogy könnyebben átvészeljék a hideg telet
A tél az egyik legnehezebb időszak az árva kutyák számára. A szerencsésebbek kutyaházban vészelhetik át a zord időjárást, sokuk azonban legyengülve vagy betegen kerülnek a menhelyekre: számukra szinte életmentő lehet egy pulóver, ami felmelegíti kis testüket.

A kutyaruha szezonja A kutyaruha szezonja
Ma már nem csak a rövidszőrű és kistestű kutyákat öltöztetik be a gazdák, hanem szinte minden fajtára terveznek, kötnek, varrnak ruhát. Egyedül a kutyatulajdonoson múlik, hogy milyen okkal kezdi követni a kutyaruha divatot.

Színes pulóverek az árva kutyáknak a könnyebb gazdikeresésért Színes pulóverek az árva kutyáknak a könnyebb gazdikeresésért
...és gazdi-találásért. Skóciában ezzel a kedves trükkel próbálnak segíteni a menhelyen élő fekete bundájú kutyusoknak megtalálni leendő gazdijukat.

Különleges mellény védheti a kutyákat a farkastámadásoktól Különleges mellény védheti a kutyákat a farkastámadásoktól
Nagyon sok kutya esik áldozatául a farkasoknak Finnországban. A problémát egy különleges mellény és némi csilipaprika oldhatja meg. Hogyan? Olvass tovább!

A nagy kérdés: Adjunk-e ruhát a kutyára? A nagy kérdés: Adjunk-e ruhát a kutyára?
Itt az igazi tél, a meleg lakásból kilépve még szorosabbra húzzuk magunkon a kabátot és a sálat, hogy ne dideregjünk. Kutyánkra pillantva eszünkbe jut: vajon neki nem kéne egy meleg kabát?

Árva kutyáknak köt meleg pulóvert Árva kutyáknak köt meleg pulóvert
A budapesti Győrffyné Bakos Rózsa önzetlenségéről és nagylelkűségéről mindannyian példát vehetnénk: minden idejét a gazdátlan kutyusok megsegítésére fordítja: hála neki és gyönyörű kötött kutyaruháinak, az árva állatok kevésbé fognak vacogni a hideg téli időben...

Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól
Egy orosz cég olyan felszerelést kezdett gyártani a rendőrkutyák számára, amely megvédi őket az esetleges támadások során.

Kutyacipő - Ez most vicc, vagy komoly? Kutyacipő - Ez most vicc, vagy komoly?
Vannak dolgok, amiket korábban el sem lehetett volna képzelni. Az egyik ilyen szerintem, a mobiltelefon, de az biztos, hogy a kutyacipő is beállhat ebbe a sorba. Kis utánajárással rá kellett jönnöm, hogy bizony az egy ebre két pár cipellő teljesen komoly dolog, sőt még funkciója is van!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket
Karácsonyi cukorvarázs és kutyánk jóléte Hírek - Címlapon
Karácsonyi cukorvarázs és kutyánk jóléte