A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zokniból készült pulcsik melengetik az átfagyott mentett kiskutyát

2017. december 26., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A februári fagyos időben didergett az utcára kitett kölyökkutya. Óriási szerencséje volt, hogy rátaláltak: élete már csak egy hajszálon múlott a zord körülmények között.



Arthur, az ici-pici kölyök alig hat hetes volt, mikor 2016. februárjában rátaláltak az utcán. A zord téli nap hidegében törékeny teste szinte átfagyott, bőre telis-tele volt sebekkel - írja az ebpercek.hu.

A kölyök még rendkívül fiatal és gyönge volt: még bőven mamája mellett kellett volna lennie, aki táplálhatta, melengethette volna őt. Ehelyett kitették az utcára, mit sem törődve hóval, faggyal.

 

Az apró, törékeny test melegen tartásához szükség van a kutyaruhákra
Az apró, törékeny test melegen tartásához szükség van a kutyaruhákra

 

Megmentésekor a legfontosabb feladat a kis törékeny testének felmelegítése volt: puha bunda nem segített megvédeni Arthurt, lévén egyik szülője kínai meztelen kutya volt. Szőr csak a kis fülei végét és mancsait borította. A meleg takarók mellett meleg kutyaruhákra is szükség volt a mielőbbi felépülés érdekében, ám ilyen pici méretben sehol nem lehetett kapni ruhát számára. Arthur alig fél kilogrammot nyomott.

 

A teniszlabda is óriásinak tűnik a kiskutya mellett
A teniszlabda is óriásinak tűnik a kiskutya mellett

 

Gyerekzokniból készült pulcsi tartja melegen a kölyökkutyát
Gyerekzokniból készült pulcsi tartja melegen a kölyökkutyát

 

A gondozói szerencsére kreatívak voltak: zoknikból készítettek kis ruhácskákat a kutyusnak. Arthur annyira pici volt, hogy csak a gyerekzoknikat tudták erre a célra felhasználni! Idővel ruhái gyarapodtak, hiszen ügyeskezű gondozók és önkéntesek vidám színekben pompázó pulcsikat kötöttek neki.

 

Gondozóinak hála hamar megerősödött a kölyök
Gondozóinak hála hamar megerősödött a kölyök

 

Túl fiatal és kicsi volt ahhoz, hogy egy kennelben helyezzék el az RSPCA központban, ezért az állatmentők felváltva gondoskodtak róla otthonukban. Eleinte enni is alig volt ereje, egész nap csak aludt és aludt a kimerültségtől és az átélt sokktól - írja az ebpercek.hu.  A kedves ruhákban, melyek a kis keverék életét mentették meg, Arthur azonnal elbűvölt mindenkit. Lassacskán azonban összeszedte magát, és időközben örökbefogadó családra is talált.

 

Mára már egész gardróbja van a kutyusnak
Mára már egész gardróbja van a kutyusnak

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Cikk első megjelenése: 2017. november 13.

Témába vág

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?
Egyre csípősebbek a hajnalok, és nappal is jól esik a vastagabb öltözet, mely megvéd a hidegben, ha kimegyünk. De hogyan hat kutyáinkra a téli időjárás? Mennyire fáznak, és hol van az a pont, amikor már túl hideg van ahhoz, hogy kint tartózkodjanak?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Egy különleges szépségverseny – Íme 2023 legcsúnyább kutyái Egy különleges szépségverseny – Íme 2023 legcsúnyább kutyái
Idén Scooter, a kínai kopaszkutya vitte el a pálmát, de a második és harmadik helyezett is kiérdemelte a dobogót „szépségével”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket
Karácsonyi cukorvarázs és kutyánk jóléte Hírek - Címlapon
Karácsonyi cukorvarázs és kutyánk jóléte