A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Komondor

Komondor

Ázsiai eredetű, ősi magyar pásztorkut...

További fajták


Tudástár

Egészség
Ápolás
A kutya alvásigénye A kutya ideális testhőmérséklete A kutyajólét egyik titka: az egészséges emésztőrendszer A mozgatás a prevenció kulcsa Elsősegélycsomag kutyák részére Fogápolás: A fogak betegségei, fogkövesség Fogápolás: Tippek a kutyák fogápolásához Fürdetés: Hogyan és milyen gyakran? Huminsav: a természetes immunerősítő Karomápolás Koprofágia (ürülékevés) Orrszárazság Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme Szájápolás: Rossz lehelet Szőrápolás: Kozmetikai trükkök otthonra Szőrápolás: Tavaszi vedlés Szőrápolás: Trimmelés és nyírás

Mielőtt bárki nekilát saját elképzelésére formálni az ebet, nézzen utána, hogy milyen szőrtípusú az ő kis kedvence. Senki ne essen neki géppel egy trimmelős kutyának, hacsak nem muszáj. Érdemes tájékozódni a fajta jellegzetességeiről, és a hozzá illő fazonról is. Kezdetben legyen egy megbízható kutyakozmetikus a közelben, nem árt vele konzultálni, valamint készenlétbe állítani, ha nem úgy sülne el a dolog, ahogy elképzeltük.

 

Az egyszerűbb, és bárki által gond nélkül elvégezhető praktikákat korábbi cikkünkben fejtettük ki. A kutya teljes szőrzetének karbantartásának tényleg csak az lásson neki, aki biztos a dolgában! Még ekkor is félresikerülhet, készüljünk fel, hogy nincs garancia az esztétikus frizurára!

 

Ha társunk a trimmelhető fajták (spániel, szetterek, drótszőrűek, westie stb.) közé tartozik nincs szükségünk szinte semmilyen segédeszközre, csak egy ritkító ollóra, és egy fésűre. Az elhalt szálakat kezünkkel ki tudjuk húzogatni. Ha a szőrt egy kis területen megfogjuk, és fésűszerűen széthúzzuk látszódni fognak melyek az öregebb, fakóbb szálak. Ezeket másik kezünkkel néhány mozdulattal el tudjuk távolítani. Így haladjunk végig a kutya egész testén, kikerülve a zászlókat, füleket, fenék környékét, és a mellkast.

 

Az eb akkor van kész, ha a trimmelt felületet fényes szőr borítja. Ez igen időigényes munka, gyakran 3-4 óráig is eltart. A zászlókba vághatunk ívet, a füleket és a mellkas területét pedig egy ritkító ollóval, vagy nyíró géppel tisztíthatjuk meg. Fontos, hogy fürdetni csak a trimmelés befejeztével szabad, különben nehezen, vagy nem jönnek ki a szőrök. Ha nekünk nem sikerül a szépítés, ne tépkedjük a kutya szőrét, hiszen ha az éretlen szálakat húzzuk ki gyulladáshoz, vagy akár magas lázhoz is vezethet. Ilyenkor mindenképpen forduljunk inkább szakképzett kozmetikushoz!

 

Nyírásnál először ne a legrövidebb fazonnal próbálkozzunk, igyekezzünk minél több szőrt hagyni, hogy ha elrontjuk, szakember tudjon korrigálni.  Elengedhetetlen a határozottság. A fej tövénél, a nyak kezdeténél indítsuk el a gépet, és egészen a farok tövéig toljuk megszakítás nélkül, különben foltos lesz az eb. A lábakon érdemes több szőrt hagyni, a csípő, vagy váll vonalától végigvezetve a nyírót nem lesz csupasz a láb. Esztétikusabb is úgy, ha a végtagokon lévő szőr nagyjából egy síkban van a test bundájával. A fülek, a mellkas és a fenék itt is nyírhatóak. A pofa, és fej környékét inkább ollóval dolgozzuk el, úgy sokkal szebb lesz.

 

Végezetül még egyszer megemlíteném, hogy aki nem biztos a dolgában, az forduljon szakképzett kutyakozmetikushoz - nehogy többet ártson, mint használjon!

 

A teljes cikk ITT olvasható!


Betegségek Mérgezések Nyári veszélyek Oltások Paraziták, élősködők Táplálkozás Téli veszélyek
Gazdiknak Szolgáltatóknak Utazás Kutyatár

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Komondor

Komondor

Ázsiai eredetű, ősi magyar pásztorkut...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube