A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"23 éves lettem!" – Így ünnepelte születésnapját a mentett csivava

2022. április 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Alig van már foga, ezért egy puhább sütit adtunk neki, amit morzsákra törtünk, hogy elmajszolhassa. Aztán mély álomba zuhant. Szeret nagyokat szundítani, számára talán ez a legszebb ajándék."1999. Ha valaki éppen ebben az évben látta meg a napvilágot, már elmondhatja magáról, hogy a múlt században, sőt, a múlt évezredben született. A kutyák aligha vannak tisztában ezzel, de négylábú barátainknál már az is kivételes, ha megérik a 18-20 évet. Időről-időre azért olvashatunk ilyen éltes korú kisöregekről, akiknek bizonyára rengeteg mesélnivalójuk lenne arról, mi minden történt velük ennyi év alatt.

 

Bully, a csivava például megélt 5 amerikai elnökválasztást, az iPhone születését és a közösségi média felemelkedését, hogy csak néhányat említsünk az utóbbi évtizedek jelentősebb eseményeiből. Rengeteg dolgot jegyezhetett volna le naplójába, de kutyaszemmel nézve sem telt unalmasan az élete. Manapság már inkább a finom falatok, a sok-sok pihenés és szeretgetés érdekli.

 

 

Az ünnepelt - Bully, a 23 éves csivava
Az ünnepelt - Bully, a 23 éves csivava
Fotó: Mr. Mo Project/The Dodo

 

 

21 éven át élte mindennapjait gazdája szeme fényeként, de sajnos az idő őfelette is eljárt, és amikor már nem tudta megfelelően gondját viselni kedvencének, az őszpofit egy idős kutyák mentésével foglalkozó szervezet vette szárnyai alá. Előző gazdája úgy írta le, mint "egy kicsiny testbe zárt hatalmas kutyát", ami befogadói számára is hamar nyilvánvalóvá vált:

 

„Bátor és független jellem, egy igazi kis rosszcsont, ugyanakkor szeretetteljes, gyengéd, nyugodt. Az ugatása tipikusan öreges, nagyon cuki. Még ennyi idősen is megpróbálja terelgetni a többi csivavánkat” - mondta el a Mr. Mo Project vezetője, Chris Hughes. A hosszú sziesztákat is kedveli, imád nagyokat szundítani puha fekhelyén:

 

Bárhol és bármikor képes elaludni, néha a konyha közepén, egy leterített pelenkán, és persze a legkényelmesebb kutyaágyon a sarokban. Ez az előjog neki kijár, megérdemli.”

 

 

Az idős kutyus örömmel majzsolta el a Boldog Születésnapot feliratú kutyakekszet
Az idős kutyus örömmel majzsolta el a Boldog Születésnapot feliratú kutyakekszet
Fotó: Mr. Mo Project/The Dodo

 

 

Április elején rendszerint kisebb zsongásra ébred egy nap, amikor közelgő születésnapja alkalmából feldíszítik otthonát, és befogadó családja izgatottan készül a nagy ünnepre. Hihetetlen, de idén már a 23-as számból készült lufi lengedezett feje felett, Bully pedig nagy örömmel fogadta a neki sütött kutyakekszet:

 

„Alig van már foga, ezért egy puhább sütit adtunk neki, amit morzsákra törtünk, hogy elmajszolhassa. Aztán mély álomba zuhant. Szeret nagyokat szundítani, számára talán ez a legszebb ajándék.”

 

Chris Hughes és felesége minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a lehető legszebbé varázsolják idős védenceik hátralévő idejét. A szülinapi parti sosem maradhat el, és napjaikba megannyi kedvességet, örömet csempésznek.

 

 

Szeret nagyokat aludni az öreg csivava
Szeret nagyokat aludni az öreg csivava
Fotó: Mr. Mo Project/The Dodo

 

 

„Sajnos szomorúbb események is történnek nálunk, éppen ezért szeretjük megünnepelni a legnagyszerűbb apróságot is. Ünneplünk, amikor egy kutyusunknak véget ér a kemoterápiás kezelés, ünneplünk, amikor egyiküket örökbefogadják, a születésnapokat, a karácsonyt, még a Függetlenség Napját és a Hálaadást is, ha úgy érezzük, egy kutyusunknak már nem sok ideje van hátra, és talán jövőre már nem lesz velünk.”

 

Elengedni mindig nehéz, ettől még csodálatosabb, amit azok az önzetlen állatbarátok tesznek, akik magukhoz vesznek egy-egy idős kutyát. A 23 éves Bully – sok pajtásával együtt – már csak tudja. És minden jó szóért rettentően hálás!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Mr. Mo Project

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton „Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton
Lehet őt szeretni, vagy nem, de egy biztos: átérezzük, milyen fájdalmat él most át Paris Hilton. Egy szeretett kutya elvesztése leírhatatlan fájdalom. Nyugodj békében, Harajuku Bitch!

Minden idők legidősebb kutyája Minden idők legidősebb kutyája
Méghozzá egy sokkal öregebb négylábúról kaptak bejelentést. Bobi, aki 1992. május 11-én látta meg a napvilágot nem csupán a legöregebb élő kutya, hanem a valaha élt legöregebb kutya.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Ki tudna ellenállni egy mennyei fahéjas finomságnak? Ugye, hogy még kedvencünk sem? De milyen hatással van rájuk a fahéj?

Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik Jelentős változásokon megy át a kutya személyisége, ahogy idősödik
Kamaszodik a kutyusunk, mi pedig fogjuk a fejünket, arra gondolva, meddig tart ez? Nyugi, nem lesz ez mindig így...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzoltók mentettek ki egy iszapba ragadt kutyát Hírek - Címlapon
Tűzoltók mentettek ki egy iszapba ragadt kutyát
Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak Hírek - Címlapon
Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak