A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján

2021. december 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
„Fantasztikus élmény volt! Egyszerűen imádom! Ez az igazi ajándék!”50. Szép kerek szám, méltán illik megünnepelni. Így vélekedett egy Ohio állambeli kutyamenhely önkéntese is, aki hetente több alkalommal is kilátogat a gazdikeresőkhöz, hogy egy kis kedvességet, mókát csempésszen a mindennapok megszokott rutinjába. Alex Johns ebből az alkalomból valami igazán különleges meglepetést forgatott a fejében.

 

 

Elhatározta, hogy megsétáltat 50 kutyust, s a szülinapi akció keretében egy kis jótékonyságra is felhívja barátai, ismerősei figyelmét. A cél ötezer dollár összegyűjtése volt a Cincinnati Animal Care négylábú lakói számára, melyhez a férfi Facebook adománygyűjtés alatt kért segítséget:

 

„Mostanra talán már mindenki tisztában van azzal, hogy jobban szeretem a kutyákat, mint az emberet. Ezért is jelentkeztem önkéntesnek a menhelyre, ahol a két nővérem és én, hetente egyszer elvisszük a kutyusokat egy jó nagy sétára.”

 

„Nemcsak nekem adatik meg a lehetőség, hogy kutyák társaságában töltsem az időmet, de egyúttal hangja lehetek azoknak, akik nem tudnak kiállni magukért, és segíthetem a kutyusokat addig is, amíg örökbefogadókra találnak” – tette hozzá, majd így folytatta:

 

 

Ha megsétáltatsz egy menhelyen élő kutyát, lehetőséget nyújtasz neki arra, hogy kimozogja magát, és megtaníthatod olyan dolgokra, ami sokak számára fontos, amikor leendő négylábú társukat keresik. Abban is segíthetsz nekik, hogy visszanyerjék az emberekbe vetett bizamat, amit elvesztettek életük során… Nem beszélve arról, mi mindent nyerhetünk mi a sétáknak köszönhetően! Én rettentően élvezem ezt a munkát, és szeretnék visszaadni valamit a szervezetnek, mely olyan sok mindennel ajándékozott meg.

 

A nap végére azért eléggé elfáradt, de a 49. kutya után még megtréfálták egy kicsit, mondván, hogy a legnagyobb ebet tartogatták legutoljára. Aztán kihozták a Patrick nevű kölyköt, aki újabb mosolyt csalt Johns arcára. 

 

 

Johns szívből vallja, hogy „a legapróbb összeg is számít” és elmondta azt is, hogy „semmi sem tehetne boldogabbá, mint a tudat, hogy a családom és barátaim is pozitív hatással lehettek a gazdátlanok életére”. 

 

Odaadása és elhivatottsága sokakat megérintett, várakozásai a kitűzött célt is felülmúlták: közel 12 ezer dollár gyűlt össze (kb. 3,9 millió Ft), amit természetesen a menhelyen élők ellátására és további kutyusok befogadására fordítanak. Hihetetlen eredmény, és mindezt egyetlen nap alatt, egyetlen jószívű állatbarátnak hála sikerült elérni!

 

És hogy milyen érzés 50 kutyát megsétáltatni egy nap alatt, a decemberi hideg időben? 

 

„Fantasztikus élmény volt! Egyszerűen imádom! Ez az igazi ajándék!” – áradozott mosolyogva a szülinapos.

 


 

Mint tudjuk, a kutyasétáltatás ránk is jó hatással van. Ha Te is szeretnél segíteni gazdikeresőkön, érdeklődj a közeledben található menhelyen, állatvédő egyesületnél, hogy mikor szerveznek sétáltató napokat, és milyen adományokat fogadnak szívesen a kutyusok ellátásához.

 

A kutyusok boldog mosolya a legjobb lélekmelengető e hidegben is. Sétára fel!

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@cincyanimalcare

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Új kutyák a NAV-nál: 44-re bővül a szolgálatot teljesítő keresőkutyák száma Hírek - Címlapon
Új kutyák a NAV-nál: 44-re bővül a szolgálatot teljesítő keresőkutyák száma