A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján

2021. december 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




„Fantasztikus élmény volt! Egyszerűen imádom! Ez az igazi ajándék!”



50. Szép kerek szám, méltán illik megünnepelni. Így vélekedett egy Ohio állambeli kutyamenhely önkéntese is, aki hetente több alkalommal is kilátogat a gazdikeresőkhöz, hogy egy kis kedvességet, mókát csempésszen a mindennapok megszokott rutinjába. Alex Johns ebből az alkalomból valami igazán különleges meglepetést forgatott a fejében.

 

 

Elhatározta, hogy megsétáltat 50 kutyust, s a szülinapi akció keretében egy kis jótékonyságra is felhívja barátai, ismerősei figyelmét. A cél ötezer dollár összegyűjtése volt a Cincinnati Animal Care négylábú lakói számára, melyhez a férfi Facebook adománygyűjtés alatt kért segítséget:

 

„Mostanra talán már mindenki tisztában van azzal, hogy jobban szeretem a kutyákat, mint az emberet. Ezért is jelentkeztem önkéntesnek a menhelyre, ahol a két nővérem és én, hetente egyszer elvisszük a kutyusokat egy jó nagy sétára.”

 

„Nemcsak nekem adatik meg a lehetőség, hogy kutyák társaságában töltsem az időmet, de egyúttal hangja lehetek azoknak, akik nem tudnak kiállni magukért, és segíthetem a kutyusokat addig is, amíg örökbefogadókra találnak” – tette hozzá, majd így folytatta:

 

 

Ha megsétáltatsz egy menhelyen élő kutyát, lehetőséget nyújtasz neki arra, hogy kimozogja magát, és megtaníthatod olyan dolgokra, ami sokak számára fontos, amikor leendő négylábú társukat keresik. Abban is segíthetsz nekik, hogy visszanyerjék az emberekbe vetett bizamat, amit elvesztettek életük során… Nem beszélve arról, mi mindent nyerhetünk mi a sétáknak köszönhetően! Én rettentően élvezem ezt a munkát, és szeretnék visszaadni valamit a szervezetnek, mely olyan sok mindennel ajándékozott meg.

 

A nap végére azért eléggé elfáradt, de a 49. kutya után még megtréfálták egy kicsit, mondván, hogy a legnagyobb ebet tartogatták legutoljára. Aztán kihozták a Patrick nevű kölyköt, aki újabb mosolyt csalt Johns arcára. 

 

 

Johns szívből vallja, hogy „a legapróbb összeg is számít” és elmondta azt is, hogy „semmi sem tehetne boldogabbá, mint a tudat, hogy a családom és barátaim is pozitív hatással lehettek a gazdátlanok életére”. 

 

Odaadása és elhivatottsága sokakat megérintett, várakozásai a kitűzött célt is felülmúlták: közel 12 ezer dollár gyűlt össze (kb. 3,9 millió Ft), amit természetesen a menhelyen élők ellátására és további kutyusok befogadására fordítanak. Hihetetlen eredmény, és mindezt egyetlen nap alatt, egyetlen jószívű állatbarátnak hála sikerült elérni!

 

És hogy milyen érzés 50 kutyát megsétáltatni egy nap alatt, a decemberi hideg időben? 

 

„Fantasztikus élmény volt! Egyszerűen imádom! Ez az igazi ajándék!” – áradozott mosolyogva a szülinapos.

 


 

Mint tudjuk, a kutyasétáltatás ránk is jó hatással van. Ha Te is szeretnél segíteni gazdikeresőkön, érdeklődj a közeledben található menhelyen, állatvédő egyesületnél, hogy mikor szerveznek sétáltató napokat, és milyen adományokat fogadnak szívesen a kutyusok ellátásához.

 

A kutyusok boldog mosolya a legjobb lélekmelengető e hidegben is. Sétára fel!

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@cincyanimalcare

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Új kutyák a NAV-nál: 44-re bővül a szolgálatot teljesítő keresőkutyák száma Hírek - Címlapon
Új kutyák a NAV-nál: 44-re bővül a szolgálatot teljesítő keresőkutyák száma