A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A hosszúhétvégén a természetben - erre figyelj!

2021. április 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Tavasz, jó idő, négynapos hétvége. Szinte kirándulásokért kiált, azonban a jelenlegi helyzetben nem mindegy, hogyan döntünk: elindulunk-e, és ha igen, merre! 

Szűkös lehetőségeket hagyott nekünk a koronavírus járvány: az idei húsvét sem lesz még az igazi. Kijárási korlátozás, nem tanácsolt az utazás és a rokonlátogatás, nem beszélve arról, hogy szinte minden zárva tart. 

Igazi mentsvárunk most a természet: mondhatni az egyetlen menekülési lehetőségünk. Szükség is van rá: a friss levegőn, a természet gyönyörű közegében feltöltődhetünk fizikailag és szellemileg is. 

 

 

A természetben való séta, kirándulás kutyánkat és minket, gazdákat is feltölt
A természetben való séta, kirándulás kutyánkat és minket, gazdákat is feltölt

 

 

A húsvéti hosszúhétvége négy napján érvényben maradnak azonban a jelenlegi korlátozások, melyeket saját- és mások védelme érdekében is be kell tartanunk.

 

A természet azonban nem zár be!

 

Az erdők, mezők, túraútvonalak biztonságos kikapcsolódási lehetőséget jelentenek, van azonban néhány szabály, amit itt is be kell tartanunk: a járvány elleni védekezés szempontjából fontos szabályok mellett bizony olyan örök érvényű, gyakran íratlan illemszabályra is oda kell figyelnünk, mely mindannyiunk és környezetünk érdeke is!

 

 

 

Természetjárás és járványhelyzet

 • A Magyar Orvosi Kamara és az Agrárminisztérium is azt ajánlja, hogy úti célunk kiválasztásánál a kevésbé felkapott, nem forgalmas helyeket részesítsük előnyben!
  • Ha tanácstalanok vagyunk, merre induljunk, az erdőgazdaságok honlapjain, valamint a termeszetjaro.hu és az aktivmagyarorszag.hu oldalakon is remek túratippeket találhatunk!
 • Keressünk lakóhelyünkhöz közel fekvő kirándulóhelyet!
 • Csak a velünk egy háztartásban élőkkel kiránduljunk együtt, most ne szervezzünk csoportos kirándulást, túrát!
 • A szabad levegőn, erdei utakon is tartsuk meg a minimum másfél métert a velünk nem egy háztartásban élőktől!

 

 

Kutyával a természetben - legyünk felelős túrázók!
Kutyával a természetben - legyünk felelős túrázók!

 

 

Általános illemszabályok a természetben

 • A kirándulás során keletkezett hulladékot mindig vigyük haza magunkkal (vagy a legközelebbi hulladékgyűjtőig!)
 • Virágot, növényt ne tépjünk le, nagy részük védett!
 • A tavaszi időjárás gyakran száraz, ezért különösen vigyázzunk a tűzgyújtással: kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken gyújtsunk tüzet! Figyeljünk a cigarettára is: egy eldobott izzó csikk is okozhat erdőtüzet!
 • Kutyánkat tartsuk pórázon, ne zavarjuk az erdő lakóit: most érkeznek az állatok kicsinyei, ne veszélyeztessük őket!
 • Ha magára hagyottnak tűnő állatkölyköt találunk, ne nyúljunk hozzá (és kutyánkat se engedjük oda)! Az anyja valószínűleg a közelben várja, hogy tovább haladjunk, és visszatérhessen az aprósághoz. 

 

 

+ 2 tipp: 

 • Indulás előtt tájékozódjunk, hogy a kiszemelt területen nincs-e esetleg valamilyen korlátozás. Például az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága már bejelentette, hogy bizonyos területek lezárásra kerülnek a csoportosulásokat megelőzendő (részletek a lenti posztban.) A turista útvonalak és a tanösvények továbbra is látogathatók.
 • Figyeljünk arra, hogy az ünnep alatt is érvényben van az ország egy részét érintő ebzárlat!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez
Ha úgy döntöttünk, szeretnénk kedvencünkre hátizsákot adni, felmerülhet a kérdés, hogyan szoktassuk hozzá? Mi kerüljön bele? És mi ne? Ebben szeretnének most segíteni.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya Hírek - Címlapon
Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya
Jön a Gazdijogsi - Kutyatartóknak indít online képzést a Nébih Hírek - Címlapon
Jön a Gazdijogsi - Kutyatartóknak indít online képzést a Nébih