A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya

2021. április 02., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Annyira megszerette a polcon heverő plüss unikornist, hogy újra és újra visszalopózott érte az üzletbe...Kemény az élet az utcán, ezt a hontalan kutyák is tudják. De ha valamivel könnyebbé lehet tenni a mindennapokat, akkor nem szabad elmenni mellette. Így érezhette a keverék Sisu is, aki mindennél jobban vágyott egy barátra. Ha már az emberek nem törődtek vele, egy méretes plüss is megfelel majd a célnak, gondolhatta.

 

Márciusban ugyanis egy nem mindennapi lopási kísérletről érkezett bejelentés az észak-karolinai állatfelügyelethez. Elmondásuk szerint a gyanúsított többször is besétált az üzletbe és minden alkalommal lecövekelt az egyik polc előtt a plüssjátékok részlegén. Mint kiderült, a kiszemelt áldozat egy jókora lila színű plüss unikornis volt.

 

Sisu, a keverék és barátja, a lila plüss unikornis
Sisu, a keverék és barátja, a lila plüss unikornis
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

A szemtanúk állítása szerint többször is megpróbálta eltulajdonítani a játékot. Türelmesen megvárta, amint a bejáraton távozott egy vásárló, majd a nyitott ajtón át besurrant az boltba. Lecibálta a polcról a játékot, de a dolgozók résen voltak, elvették tőle a plüsst, és kitessékelték az üzletből. Ám a kutya nem tágított, újra és újra visszalopózott:

 

„Ez volt az eddigi legszokatlanabb esetünk. A kutya egyenesen az egyszarvút vette célba, méghozzá ugyanazt a példányt. Végül a dolgozók bezárták az ajtót, és a segítségünket kérték.” – idézte fel a történteket Joe Newburn a megyei állatfelügyelettől.

 

Így köszönte meg a kutya az állatfelügyelettől kiérkező hölgynek, hogy megvette a plüsst
Így köszönte meg a kutya az állatfelügyelettől kiérkező hölgynek, hogy megvette a plüsst
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

A helyszínre kiérkező állatfelügyelőt azonban egy szempillantás alatt magával ragadta a céltudatos kutya, könyörgő tekintete láttán megenyhült a szíve. Kifizette a plüss árát, így a bizonyíték már nem volt bizonyíték, hiszen a 10 dollár a kasszában landolt. A kis majdnem-tolvaj pedig teljesen odáig volt az örömtől: felkapta a játékot és boldogan cipelgette.

 

Újdonsült barátja természetesen vele együtt költözött be a cellába. A „bűncselekmény” felkerült a menhely közösségi oldalára, a fényképek rengeteg kutyabarát arcára csaltak mosolyt. Mivel senki nem jelentkezett a kutyáért, Sisu és lila egyszarvúja türelmesen várták, hogy megérkezzen értük az álomgazdi.

 

Sisu, a kóbor kutya már nincsen egyedül, vele van a lila plüss egyszarvú
Sisu, a kóbor kutya már nincsen egyedül, vele van a lila plüss egyszarvú
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

„Hihetetlenül aranyosak! Bizonyára foglalkoztak vele korábban, mert szófogadó és engedelmes. Kérésre ül, fekszik, helyben marad és pacsit ad. Okos kutya, nagyon szeret játszani is. Arról ugyan fogalmunk sincs, miért éppen az egyszarvú tetszett meg neki, de elképzelhető, hogy valaha olyan otthonban élt, ahol volt egy ilyen játéka. Kóbor kutya lévén még annak is több értelme lett volna, ha az üzletben ételt lop, de neki csak az a lila unikornis kellett.

 

Sisu története megannyi szívet megérintett, és úgy tűnik, már ki is választották leendő gazdáját. Azt rebesgetik, hogy a jövőben meglepetéscsomagokra számíthatnak: az üzletben ugyanis elhatározták, hogy megajándékozzák a kitartó kutyát lila plüss egyszarvúkkal. Az állatfelügyeletről sem feledkeztek meg, segítségükért cserébe kutyatápot és konzerveket adományoznak a menhelynek.

 

„Öröm látni, hogy Sisu milyen boldog az új játékával!” – tették hozzá. Minden jó, ha a vége jó!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Duplin County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Indul a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program Indul a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az Ürömi Állatotthon is eltáncolta a Jerusalemat - kutyusaival együtt! Az Ürömi Állatotthon is eltáncolta a Jerusalemat - kutyusaival együtt!
Szívmelengető videót készített az Ürömi Állatotthon: talán az övék az egyik legkreatívabb a Jerusalema challenge teljesítői között!

Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat
Fájós lábai miatt csak pár lépést tud megtenni az idős kutya, de gazdáinak hála minden nap élményteli sétákra indulhat. Szívmelengető videók!

Szokatlan játszópajtások - A kutyák és a lovak képesek egymásra hangolódni játék közben Szokatlan játszópajtások - A kutyák és a lovak képesek egymásra hangolódni játék közben
A kutyákhoz hasonlóan a lovak is évezredek óta velünk élnek, ez a közelség mind fizikai, mind érzelmi értelemben is megállja a helyét. A közöttük lévő óriási különbségek ellenére képesek a békés együttélésre és a játékra is.

Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből? Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből?
Kiskedvenced előszeretettel cipeli be használt pulcsidat fekhelyére, hogy bevackolhasson vele? Netán elcseni az éppen levetett zoknidat, majd boldogan körbe-körbe rohangál a házban? Miért csinálja?

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!

A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi A fukushimai állatok őrangyala: 10 éve gondoskodik a hátrahagyottakról az önzetlen férfi
Hogyan lehetséges életben maradni egy atomkatasztófa sújtotta területen? Naoto Matsamura visszatért a veszélyzónába, és a mai napig szeretettel viseli gondját a magukra maradt kóbor állatoknak. Ők pedig meghálálják önzetlen segítségét.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Határtalan boldogság - Így örült a süket és vak kutya „nagypapájának” hosszú idő után Határtalan boldogság - Így örült a süket és vak kutya „nagypapájának” hosszú idő után
A pillanat, mely mindannyiunk szívébe örömet csal. Megható videó a várva-várt találkozásról!

Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait
Tárt karokkal fogadják az idős kutyákat, akik sokszor a hospice otthonban tapasztalhatják meg életükben először, milyen is az igazi szeretet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta
A hosszúhétvégén a természetben - erre figyelj! Hírek - Címlapon
A hosszúhétvégén a természetben - erre figyelj!
fb-text