A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bájos tolvaj: többször is megpróbálta ellopni a plüss egyszarvút a boltból a kóbor kutya

2021. április 02., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Annyira megszerette a polcon heverő plüss unikornist, hogy újra és újra visszalopózott érte az üzletbe...Kemény az élet az utcán, ezt a hontalan kutyák is tudják. De ha valamivel könnyebbé lehet tenni a mindennapokat, akkor nem szabad elmenni mellette. Így érezhette a keverék Sisu is, aki mindennél jobban vágyott egy barátra. Ha már az emberek nem törődtek vele, egy méretes plüss is megfelel majd a célnak, gondolhatta.

 

Márciusban ugyanis egy nem mindennapi lopási kísérletről érkezett bejelentés az észak-karolinai állatfelügyelethez. Elmondásuk szerint a gyanúsított többször is besétált az üzletbe és minden alkalommal lecövekelt az egyik polc előtt a plüssjátékok részlegén. Mint kiderült, a kiszemelt áldozat egy jókora lila színű plüss unikornis volt.

 

Sisu, a keverék és barátja, a lila plüss unikornis
Sisu, a keverék és barátja, a lila plüss unikornis
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

A szemtanúk állítása szerint többször is megpróbálta eltulajdonítani a játékot. Türelmesen megvárta, amint a bejáraton távozott egy vásárló, majd a nyitott ajtón át besurrant az boltba. Lecibálta a polcról a játékot, de a dolgozók résen voltak, elvették tőle a plüsst, és kitessékelték az üzletből. Ám a kutya nem tágított, újra és újra visszalopózott:

 

„Ez volt az eddigi legszokatlanabb esetünk. A kutya egyenesen az egyszarvút vette célba, méghozzá ugyanazt a példányt. Végül a dolgozók bezárták az ajtót, és a segítségünket kérték.” – idézte fel a történteket Joe Newburn a megyei állatfelügyelettől.

 

Így köszönte meg a kutya az állatfelügyelettől kiérkező hölgynek, hogy megvette a plüsst
Így köszönte meg a kutya az állatfelügyelettől kiérkező hölgynek, hogy megvette a plüsst
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

A helyszínre kiérkező állatfelügyelőt azonban egy szempillantás alatt magával ragadta a céltudatos kutya, könyörgő tekintete láttán megenyhült a szíve. Kifizette a plüss árát, így a bizonyíték már nem volt bizonyíték, hiszen a 10 dollár a kasszában landolt. A kis majdnem-tolvaj pedig teljesen odáig volt az örömtől: felkapta a játékot és boldogan cipelgette.

 

Újdonsült barátja természetesen vele együtt költözött be a cellába. A „bűncselekmény” felkerült a menhely közösségi oldalára, a fényképek rengeteg kutyabarát arcára csaltak mosolyt. Mivel senki nem jelentkezett a kutyáért, Sisu és lila egyszarvúja türelmesen várták, hogy megérkezzen értük az álomgazdi.

 

Sisu, a kóbor kutya már nincsen egyedül, vele van a lila plüss egyszarvú
Sisu, a kóbor kutya már nincsen egyedül, vele van a lila plüss egyszarvú
Fotó: Mary Shannon Johnstone

 

„Hihetetlenül aranyosak! Bizonyára foglalkoztak vele korábban, mert szófogadó és engedelmes. Kérésre ül, fekszik, helyben marad és pacsit ad. Okos kutya, nagyon szeret játszani is. Arról ugyan fogalmunk sincs, miért éppen az egyszarvú tetszett meg neki, de elképzelhető, hogy valaha olyan otthonban élt, ahol volt egy ilyen játéka. Kóbor kutya lévén még annak is több értelme lett volna, ha az üzletben ételt lop, de neki csak az a lila unikornis kellett.

 

Sisu története megannyi szívet megérintett, és úgy tűnik, már ki is választották leendő gazdáját. Azt rebesgetik, hogy a jövőben meglepetéscsomagokra számíthatnak: az üzletben ugyanis elhatározták, hogy megajándékozzák a kitartó kutyát lila plüss egyszarvúkkal. Az állatfelügyeletről sem feledkeztek meg, segítségükért cserébe kutyatápot és konzerveket adományoznak a menhelynek.

 

„Öröm látni, hogy Sisu milyen boldog az új játékával!” – tették hozzá. Minden jó, ha a vége jó!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Duplin County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről
Annie kutyus már nagyon-nagyon öreg volt, amikor előző gazdái leadták a menhelyre. Az állatmentőknek hála azonban újra kiült pofijára a boldog mosoly. Szívmelengető videó!

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta JULIUS-K9 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Kismarosról Törökmezőre, avagy egy kellemes délutáni séta
A hosszúhétvégén a természetben - erre figyelj! Hírek - Címlapon
A hosszúhétvégén a természetben - erre figyelj!