A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Túrázás, természetjárás a járvány alatt - óvatosságra int a Magyar Orvosi Kamara

2021. március 25., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Sajnos a járványhelyzet egyre csak súlyosbodik a harmadik hullámban. A nehéz körülmények, korlátozások, home office ellenére is biztosítanunk kell kutyáink számára a mozgást, erre pedig a legideálisabb helyszín a természet. A Magyar Orvosi Kamara azonban óvatosságra int ezen a területen is, erre vonatkozó ajánlásokat tett közzé. 

Immár több mint egy éve határozza meg életünket a koronavírus járvány. Korlátozza lehetőségeinket, megnehezíti mindennapjainkat. Egy dolog azonban velünk maradt: a feltöltődést jelentő természet. A friss levegőn való sportolás, a természetjárás, a túrázás valóságos menedék most. Kiszakadást biztosít a feszült mindennapokból, a bezártságból. A természetben sokkal kevésbé kell félnünk a betegségtől, ott tényleg úgy érezhetjük: minden rendben van. Vagy legalábbis rendben lesz.

 

A természetjárás továbbra sem tiltott (természetesen a kijárási korlátozás adta határokon belül). Most, a járvány harmadik hullámának közel csúcsán azonban nem mindegy, hogy milyen úti célt választunk magunknak - legyen szó akár egy rövid kutyasétáltatásról, vagy egy egész napos túráról. 

 

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről szóló közleményében nem csak a döntéshozókhoz, hanem a lakossághoz is szól. Kérik, hogy tartsunk ki, legyünk fegyelmezettek, hogy minél előbb vége lehessen a súlyos helyzetnek. 

 

 

Ajánlásaikban kitérnek a természetjárásra, a szabad levegőn való tartózkodásra is, fogadjuk meg tanácsaikat!

 • Kerüljük a közkedvelt, sokak által látogatott parkokat, tavakat, kirándulóhelyeket! 
 • Mellőzzük a tömegközlekedést!
 • Csökkentsük minél inkább a másokkal való találkozást!
 • Tartsunk távolságot, viseljük helyesen a maszkot és ne maradjon el a gyakori kézmosás sem!
  • (A teljes közlemény és ajánlások ide kattintva olvashatók.)

 

 

Nem mindegy, hogy a járvány alatt milyen úti célt választunk a kutyás sétákra, túrákra, kirándulásokra!
Nem mindegy, hogy a járvány alatt milyen úti célt választunk a kutyás sétákra, túrákra, kirándulásokra!
Kerüljük a kedvelt és forgalmas kirándulóhelyeket!
Fotó: Unsplash - Anastase Maragos

 

 

Kutyánkat mozgatnunk muszáj, akár benti, akár kerti kutyáról van szó! A séták nem csak mozgást biztosítanak számukra, mely elengedhetetlen testi egészségükhöz, de új ingereket, szagokat is, melyek mentálisan fárasztják őket. Nem utolsósorban a minőségi együtt töltött idő elengedhetetlen a kutya-gazdi kapcsolat erősítéséhez, és kikapcsolódást jelent mindkét félnek a stresszes hétköznapokból. 

 

 

Mit tehetünk?

 • Válasszunk tehát olyan úti célt a sétákra, hétvégi kirándulásokra, túrákra, mely kevésbé felkapott!
 • Ha tehetjük, ne tömegközlekedési eszközzel induljunk útnak, még ha utunk végcélja a természet is!
 • Ne csapatos kirándulást, túrát szervezzünk! Érjük be kedvencünk, és a velünk egy háztartásban élők társaságával - használjuk ki ezt az időt és legyen ez a szabadidő minőségi.
  • Hozzuk ki a maximumot ebből a helyzetből is: játszunk kutyánkkal, tanuljunk trükköket, gyakoroljuk a már ismert parancsokat. Beszélgessünk párunkkal, családtagjainkkal a természetjárás alatt, hisz a hétköznapok mókuskereke erre gyakran nem ad kellő lehetőséget. Hagyjuk, hogy a természet lelassítson minket, élvezzük minden pillanatát a kint töltött időnek, hagyjuk, hogy a tavaszi napsugarak átjárjanak, megmelengessenek!

 

+1 tanács:

Március végén kezdődik a rókák tavaszi veszettség elleni immunizálása, vele együtt az ebzárlat! Vegyük figyelembe úti célunk kiválasztásakor!

 

 

 

Fogadjuk meg a MOK tanácsait, és legyünk felelősek! Rajtunk is múlik!

Vigyázzunk egymásra!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén
A hetek óta tartó hőséget követően végre enyhülést mutatott az időjárás előrejelzés, így kaptunk az alkalmon, hogy felfedezzük a legfrissebb Kutyás-kör útvonalát, mellyel már a bemutatásától fogva szemeztünk. Nem titok, hogy a cél többek között a terep megismerése volt egy későbbi, már éremért szóló futás alkalmára, így a leghosszabb, 14 kilométeres távot választottuk.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Hagyományosan október második szombatján tartják a Kéktúrázás napját - idén több mint 3300 kéktúrázó együtt, egy időben, szervezetten túrázott a hazai három kéktúrán.

Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke
Meseszép kirándulóhelyek ölelésében egy meghitt kutyabarát szálláshely, ami a gazdikat is garantáltan elvarázsolja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Vitányvár Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Vitányvár
Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet! Hírek - Címlapon
Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet!