A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A jövendőmondó csivava - Rájött, hogyan hozhatja ki legtöbbet a kristálygömbből

2022. október 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Miután gazdája beszerzett egy gömböcöt dekorációs céllal, a kiskutya elbűvölten nézte. És csak nézte, nézte... Mit láthat benne? 

Amióta csak megpillantotta az üveggömböcöt az asztalon, Baja, a csivava, alig tudja levenni róla a szemét. Gazdái nagyon meglepődtek, amikor észrevették, ahogy kedvencük elvarázsoltan bűvöli a kristálygömböt, egyszerűen nem tudták mire vélni a dolgot. Mit láthat benne? Csak nem a jövőt? Ah, ugyan, arra még a legtöbb ember sem képes, nemhogy egy kutya! De mint kiderült...

 

„Dekorációs céllal vettem a kristálygömböt, hogy egy kicsit feldobjam vele a lakást. Az ablak mellett álló asztalkán helyeztem el, ahol az Ezeregyéjszaka meséi című könyvem foglal helyet. Másnap este figyeltem fel arra, hogy Baja egyre csak nézi a gömböt” - mesélte gazdája. - „Úgy tűnt, teljesen elbűvölte a látvány. Furcsállottam, mit tetszik neki annyira egy egyszerű dísztárgyban, de nagyon aranyos volt, ahogy folyton bámulta.”

 

 

A kiskutya egyre csak nézte a kristálygömböt
A kiskutya egyre csak nézte a kristálygömböt
Fotó: thedodo.com

 

 

Hamarosan rájöttek az okára: Baja ugyanis kiváló jelzőkutya, és ha valaki otthonuk közelében mászkál, vakkantásával mindenki tudtára adja, hogy itt bizony komoly őrző-védő szolgálat áll a lakók rendelkezésére. A nappali azonban az utcaszint alatt található, és a rolókat rendszerint csak résnyire hagyják nyitva, így apró termete miatt a csivava pedig nem mindig lát ki jól az ablakon. Ezt a problémát orvosolta a kristálygömb segítségével.

 

Kiderült, hogy amit a gömbbel lát, az bizony tényleg nem jövő, hanem az ablakok előtt elhaladó emberek kicsinyített mása!

 

 

Baja, a csivava megérinti a kristálygömböt - Vajon mit lát benne?
"És most áruld el nekem a jövőt!"
Baja, a csivava megérinti a kristálygömböt - Vajon mit lát benne?
Fotó: thedodo.com

 

 

„Jobban szemügyre vettem a gömböt, méghozzá azt a pontot, amire Baja tekintete szegeződött, és akkor vettem észre, mit lát. Alapvetően nyugodt kutyus, szívesen bújik hozzánk, de az idegenekkel nem túl barátságos. Talán ezért is szereti annyira nézegetni a kristálygömbben, kik járkálnak az utcán. Időről-időre felkel, és lecsekkolja, hogy minden rendben van-e benne.”

 

A csivava imádja családját, és szeretné minden tagját biztonságban tudni, és ha rajta múlik, ez a jóslat be is teljesül. A gömb pedig olyan különleges szupererővel ruházta fel, melynek hála végre nyugodtan hajthatja álomra kis buciját.

 

 

A csivava imádja családját
A csivava imádja családját
Fotó: thedodo.com

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete? A minitől az óriásig – miért olyan változatos a kutyák mérete?
Egy faj, megannyi fajta. Hihetetlen méretkülönbségekkel. Gondoljunk csak egy csivavára és egy német dogra. Míg az egyik elfér egy válltáskában, a másiknak otthon is tágas tér kell, hogy kényelmesen tudjon mozogni, pihenni. Miért alakulhatott ez így?

Hős pitbull - Kimentette a medencébe esett kis barátját a vízből Hős pitbull - Kimentette a medencébe esett kis barátját a vízből
A csivava véletlenül pottyant bele a vízbe, de nagytesója nem habozott segíteni rajta.

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A 10 legjátékosabb kutyafajta Hírek - Címlapon
A 10 legjátékosabb kutyafajta
Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Hírek - Címlapon
Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját