A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A jövendőmondó csivava - Rájött, hogyan hozhatja ki legtöbbet a kristálygömbből

2022. október 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Miután gazdája beszerzett egy gömböcöt dekorációs céllal, a kiskutya elbűvölten nézte. És csak nézte, nézte... Mit láthat benne? 

Amióta csak megpillantotta az üveggömböcöt az asztalon, Baja, a csivava, alig tudja levenni róla a szemét. Gazdái nagyon meglepődtek, amikor észrevették, ahogy kedvencük elvarázsoltan bűvöli a kristálygömböt, egyszerűen nem tudták mire vélni a dolgot. Mit láthat benne? Csak nem a jövőt? Ah, ugyan, arra még a legtöbb ember sem képes, nemhogy egy kutya! De mint kiderült...

 

„Dekorációs céllal vettem a kristálygömböt, hogy egy kicsit feldobjam vele a lakást. Az ablak mellett álló asztalkán helyeztem el, ahol az Ezeregyéjszaka meséi című könyvem foglal helyet. Másnap este figyeltem fel arra, hogy Baja egyre csak nézi a gömböt” - mesélte gazdája. - „Úgy tűnt, teljesen elbűvölte a látvány. Furcsállottam, mit tetszik neki annyira egy egyszerű dísztárgyban, de nagyon aranyos volt, ahogy folyton bámulta.”

 

 

A kiskutya egyre csak nézte a kristálygömböt
A kiskutya egyre csak nézte a kristálygömböt
Fotó: thedodo.com

 

 

Hamarosan rájöttek az okára: Baja ugyanis kiváló jelzőkutya, és ha valaki otthonuk közelében mászkál, vakkantásával mindenki tudtára adja, hogy itt bizony komoly őrző-védő szolgálat áll a lakók rendelkezésére. A nappali azonban az utcaszint alatt található, és a rolókat rendszerint csak résnyire hagyják nyitva, így apró termete miatt a csivava pedig nem mindig lát ki jól az ablakon. Ezt a problémát orvosolta a kristálygömb segítségével.

 

Kiderült, hogy amit a gömbbel lát, az bizony tényleg nem jövő, hanem az ablakok előtt elhaladó emberek kicsinyített mása!

 

 

Baja, a csivava megérinti a kristálygömböt - Vajon mit lát benne?
"És most áruld el nekem a jövőt!"
Baja, a csivava megérinti a kristálygömböt - Vajon mit lát benne?
Fotó: thedodo.com

 

 

„Jobban szemügyre vettem a gömböt, méghozzá azt a pontot, amire Baja tekintete szegeződött, és akkor vettem észre, mit lát. Alapvetően nyugodt kutyus, szívesen bújik hozzánk, de az idegenekkel nem túl barátságos. Talán ezért is szereti annyira nézegetni a kristálygömbben, kik járkálnak az utcán. Időről-időre felkel, és lecsekkolja, hogy minden rendben van-e benne.”

 

A csivava imádja családját, és szeretné minden tagját biztonságban tudni, és ha rajta múlik, ez a jóslat be is teljesül. A gömb pedig olyan különleges szupererővel ruházta fel, melynek hála végre nyugodtan hajthatja álomra kis buciját.

 

 

A csivava imádja családját
A csivava imádja családját
Fotó: thedodo.com

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A 10 legjátékosabb kutyafajta Hírek - Címlapon
A 10 legjátékosabb kutyafajta
Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Hírek - Címlapon
Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját