A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit”

2021. október 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Kivételes pillanatot élhetett meg a vízimádó kutya gazdája a minap, amikor búvárkodás közben váratlanul feltűnt egy közel 7 méteres cetcápa, és egyenesen odaúszott csónakjához...A 28 éves búvár, Jade Pursell éppen Ausztrália északnyugati partvidékén, a világörökség részeként jegyzett Ningaloo-part mentén töltötte napját, ahova kedvence, Sailor (Tengerész) is elkísérte.

 

A 260 km hosszúságú part mentén található korallzátony varázslatos élményt nyújt az odalátogató turistáknak, hiszen a vízalatti világ felfedezése közben akár három óriással is találkozhatnak itt: ezen a védett helyen ugyanis biztonságban élhetnek a ma már ritkaságnak számító hosszúszárnyú bálnák, ördögráják és a cetcápák is. Itt nem kell tartaniuk az embertől, így kíváncsiságuknak is teret engedhetnek.

 

Történetünk uszonyos főhősének olyannyira felkeltette érdeklődését a csónakban álldogáló labrador, hogy úgy döntött, megnézi közelebbről. Kidugta hatalmas fejét a vízből, mintha azt kérdezné: „Hello, hát te ki vagy?” Sailor sem tétlenkedett, odalépett a csónak széléhez, lehajolt újdonsült barátjához, megszaglászta, és megérintette orrával.

 

Sailor, a labrador és a kíváncsi cetcápa találkozása
Sailor, a labrador és a kíváncsi cetcápa találkozása
Fotó: Jade Pursell/People.com

 

„Sailor sohasem látott még közelről cetcápát. Mindig reménykedtem, hogy egy nap eljön ez a pillanat is, de ez összehasonlíthatatlanul szebb volt annál, mint ahogy elképzeltem. Szóltam neki, hogy csak óvatosan, inkább ne érjen hozzá, de persze nem hallgatott rám. Megszimatolta, majd adott neki egy puszit” – idézte fel a kedves jelenetet a gazdi.

 

„Annyira boldoggá tett! Sailor és a cápa találkozása láttán hihetetlen örömöt éreztem. Az állatok egészen elképesztő lények, és ez az egész ennél jobban nem is alakulhatott volna” – mondta el meghatottan a búvár, aki azért bízott abban is, hogy kedvence megelégszik ennyivel, és nem akar ráugrani a közel 7 méteres cápa hátára, hogy játsszon vele egy kicsit.

 

A labrador gazdája először azt hitte, a búvárpartnere által keltett buborékok vonzották oda a cápát, de ma már úgy sejti, hogy inkább a kutya keltette fel kíváncsiságát. Talán az izgatott nyüszögése miatt, vagy egyszerűen megérezte egy másik állat jelenlétét, aztán egymásra pillantottak, és összekapcsolódtak.

 

„E rövid interakciót is betöltötte az ártatlanság, a tisztaság érzése, én pedig rettenetesen szerencsésnek éreztem magam. A gondolat, hogy Sailor talán az egyetlen kutya a világon, aki puszival köszönthetett egy cetcápát, azt hiszem, eléggé kivételes.”

 

Lehet, hogy ez is egy újabb csodálatos barátság kezdete?

 

Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya - Kutyabarát helyek

Hosszú évek teltek el az első találkozás óta, ám a golden retriever ma is ugyanolyan örömmel üdvözli uszonyos barátját, mint a kezdetekkor. Megható képek!

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Jade Pursell/people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökbefogadásra váró kutyákkal a kézben vonultak pályára a Ferencváros és az MTK játékosai Hírek - Címlapon
Örökbefogadásra váró kutyákkal a kézben vonultak pályára a Ferencváros és az MTK játékosai
Egy villamosozó kóbor kutya lett Isztambul sztárja Hírek - Címlapon
Egy villamosozó kóbor kutya lett Isztambul sztárja