A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit”

2021. október 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Kivételes pillanatot élhetett meg a vízimádó kutya gazdája a minap, amikor búvárkodás közben váratlanul feltűnt egy közel 7 méteres cetcápa, és egyenesen odaúszott csónakjához...A 28 éves búvár, Jade Pursell éppen Ausztrália északnyugati partvidékén, a világörökség részeként jegyzett Ningaloo-part mentén töltötte napját, ahova kedvence, Sailor (Tengerész) is elkísérte.

 

A 260 km hosszúságú part mentén található korallzátony varázslatos élményt nyújt az odalátogató turistáknak, hiszen a vízalatti világ felfedezése közben akár három óriással is találkozhatnak itt: ezen a védett helyen ugyanis biztonságban élhetnek a ma már ritkaságnak számító hosszúszárnyú bálnák, ördögráják és a cetcápák is. Itt nem kell tartaniuk az embertől, így kíváncsiságuknak is teret engedhetnek.

 

Történetünk uszonyos főhősének olyannyira felkeltette érdeklődését a csónakban álldogáló labrador, hogy úgy döntött, megnézi közelebbről. Kidugta hatalmas fejét a vízből, mintha azt kérdezné: „Hello, hát te ki vagy?” Sailor sem tétlenkedett, odalépett a csónak széléhez, lehajolt újdonsült barátjához, megszaglászta, és megérintette orrával.

 

Sailor, a labrador és a kíváncsi cetcápa találkozása
Sailor, a labrador és a kíváncsi cetcápa találkozása
Fotó: Jade Pursell/People.com

 

„Sailor sohasem látott még közelről cetcápát. Mindig reménykedtem, hogy egy nap eljön ez a pillanat is, de ez összehasonlíthatatlanul szebb volt annál, mint ahogy elképzeltem. Szóltam neki, hogy csak óvatosan, inkább ne érjen hozzá, de persze nem hallgatott rám. Megszimatolta, majd adott neki egy puszit” – idézte fel a kedves jelenetet a gazdi.

 

„Annyira boldoggá tett! Sailor és a cápa találkozása láttán hihetetlen örömöt éreztem. Az állatok egészen elképesztő lények, és ez az egész ennél jobban nem is alakulhatott volna” – mondta el meghatottan a búvár, aki azért bízott abban is, hogy kedvence megelégszik ennyivel, és nem akar ráugrani a közel 7 méteres cápa hátára, hogy játsszon vele egy kicsit.

 

A labrador gazdája először azt hitte, a búvárpartnere által keltett buborékok vonzották oda a cápát, de ma már úgy sejti, hogy inkább a kutya keltette fel kíváncsiságát. Talán az izgatott nyüszögése miatt, vagy egyszerűen megérezte egy másik állat jelenlétét, aztán egymásra pillantottak, és összekapcsolódtak.

 

„E rövid interakciót is betöltötte az ártatlanság, a tisztaság érzése, én pedig rettenetesen szerencsésnek éreztem magam. A gondolat, hogy Sailor talán az egyetlen kutya a világon, aki puszival köszönthetett egy cetcápát, azt hiszem, eléggé kivételes.”

 

Lehet, hogy ez is egy újabb csodálatos barátság kezdete?

 

Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya - Kutyabarát helyek

Hosszú évek teltek el az első találkozás óta, ám a golden retriever ma is ugyanolyan örömmel üdvözli uszonyos barátját, mint a kezdetekkor. Megható képek!

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Jade Pursell/people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örökbefogadásra váró kutyákkal a kézben vonultak pályára a Ferencváros és az MTK játékosai Hírek - Címlapon
Örökbefogadásra váró kutyákkal a kézben vonultak pályára a Ferencváros és az MTK játékosai
Egy villamosozó kóbor kutya lett Isztambul sztárja Hírek - Címlapon
Egy villamosozó kóbor kutya lett Isztambul sztárja