A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!

2018. október 10., 11:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




Újabb előrelépés történt az állatvédelemben. Az egyik legnagyobb szépségipari cég bejelentette, nem végez többé állatokon kísérleteket.



Néhány nappal ezelőtti cikkünkben hírt adtunk arról, hogy Kaliforniában betiltják az állatokon tesztelt termékek árusítását. Most újabb örömhírrel szolgálunk az állatbarátok számára! A világ egyik legnagyobb szépségápolási márkája bejelentette, 2019-től már ők is rendelkezni fognak a PETA nyuszis logójával. Azaz, nem fognak állatokon kísérletezni termékeik előállítása során. Sokakban felmerül azonban, hogy a Dove anyavállalata, az Unilever hírhedt arról, hogy rengetegszer tesztel tengerimalacokon, egereken és egyéb kisállatokon. Legutóbbi közleményük szerint  megszüntetik az állatkísérleteket és támogatják a cruelty-free mozgalmakat. Azonban, ahol a jogszabályok megkövetelik, kénytelenek lesznek alkalmazni a régi módszerüket, de igyekeznek alternatív megoldásokat találni és tárgyalnak az ilyen országokkal.

 

 

 

A Dove egyes források szerint ki fog vonulni Kínából, itt ugyanis törvény írja elő, hogy csak állatokon tesztelt termékek kerülhetnek a polcokra. A kommentszekciókat olvasgatva, sokan nagyon örülnek, hiszen szeretik a Dove márkát, de az állatokon végzett kísérleteik miatt nem vásároltak tőlük.

A másik oldalról viszont sokan szkeptikusak, ugyanis termékeikben használnak pálmaolajat, - ami rengeteg erdőirtással, ezáltal orángutánok halálával jár - valamint állati származékokat. Az első lépés azonban megvan és a következőkben várjuk, milyen lépéseket tesznek a még békésebb és „állatbarátabb” megoldások felé!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások
Keresi a társaságod? Szeret veled lenni? Imádja, ha együtt csináltok valamit? Vagy nem annyira lelkes? Meglepő helyen rejtőzhet az ok!

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mikor a vadászkutyák "szabadságra" mennek Hírek - Címlapon
Mikor a vadászkutyák "szabadságra" mennek
Brutálisan kegyetlenséggel megöltek egy terápiás kutyát Zalaegerszegen Hírek - Címlapon
Brutálisan kegyetlenséggel megöltek egy terápiás kutyát Zalaegerszegen