A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva Állatok Karácsonyfája - óriási szüksége van a segítségre az állatvédő egyesületnek

2017. december 12., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Rengeteg a négylábú, akiről gondoskodni kell - nem egy közülük sérülten, betegen érkezik. Az önkéntesek erejükön felül dolgoznak az árva állatokért, ám az ördög nem alszik. Alattomos vírus ütötte fel a fejét: a kis betegek már lábadoznak, az állatorvosi költségek azonban az egekig szöktek.



Két hónap, 3 millió forint. Fizetésnek, nyereménynek nem is hangzana rosszul - kiadásnak viszont már annál inkább. Hát még egy állatvédő egyesületnek, akiknek, mint tudjuk, nincs egyszerű dolga a mindennapokban. Rengeteg a mentésre, ellátásra szoruló állat, akik sajnos gyakran testi-, vagy lelki sérülésekkel, traumákkal, betegségekkel vagy élősködőkkel küszködve kerülnek az állatvédőkhöz. Számukra nem csupán a napi eleséget kell előteremteni, de az orvosi ellátás költségeit, gyógyszereket is ki kell fizetni.

 

Különösen nehéz két hónapon van túl a Fekete István Állatvédő Egyesület: egy alattomos, mutálódott vírus ütötte fel a fejét a telepükön, amivel még a mai napig is harcolnak. A védencek lassacskán kilábalnak a betegségből - már amelyikük túlélte a vírus támadását. Sajnos sok kölyökkutya és cica szervezete túlságosan le volt gyengülve a korábbi rossz tartási körülmények, vagy épp a kóborlások miatt. Hiába az infúziók, a gyógyszerek, a rengeteg odafigyelés, törődés és szeretet: néhányuktól fájdalmas búcsút kellett venniük.

 

A betegség mellett sok balesetes állaton is segítettek, akik ellátása hasonlóan magas költséggel járt - ezért idén különleges kéréssel fordulnak az állatbarát angyalokhoz. Az idén is felállított Árva Állatok Karácsonyfája alá gyűjtött tárgyi adományok és eledelek mellett hálásan fogadnák az anyagi támogatásokat is, melyekből a több mint 3 millió forintos állatorvosi költségeiket tudnák fedezni.

 

Az alábbi elérhetőségeken várják az adományokat:

 

Fekete István Állatvédő Egyesület

Számlaszám: 14100172-12675749-01000000

IBAN HU32 1410 0172 1267 5749 0100 0000

SWIFT: MAVOHUHB

PayPal: [email protected]

Kérjük, a megjegyzésbe írjátok "Árvák Karácsonya".

Adhat vonal: 13600 61

 

 

 

 

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kisgyerekek vs. kutyák 1. Hírek - Címlapon
Kisgyerekek vs. kutyák 1.
8 éves a Vizsla Túra Hírek - Címlapon
8 éves a Vizsla Túra