A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva Állatok Karácsonyfája - óriási szüksége van a segítségre az állatvédő egyesületnek

2017. december 12., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Rengeteg a négylábú, akiről gondoskodni kell - nem egy közülük sérülten, betegen érkezik. Az önkéntesek erejükön felül dolgoznak az árva állatokért, ám az ördög nem alszik. Alattomos vírus ütötte fel a fejét: a kis betegek már lábadoznak, az állatorvosi költségek azonban az egekig szöktek.Két hónap, 3 millió forint. Fizetésnek, nyereménynek nem is hangzana rosszul - kiadásnak viszont már annál inkább. Hát még egy állatvédő egyesületnek, akiknek, mint tudjuk, nincs egyszerű dolga a mindennapokban. Rengeteg a mentésre, ellátásra szoruló állat, akik sajnos gyakran testi-, vagy lelki sérülésekkel, traumákkal, betegségekkel vagy élősködőkkel küszködve kerülnek az állatvédőkhöz. Számukra nem csupán a napi eleséget kell előteremteni, de az orvosi ellátás költségeit, gyógyszereket is ki kell fizetni.

 

Különösen nehéz két hónapon van túl a Fekete István Állatvédő Egyesület: egy alattomos, mutálódott vírus ütötte fel a fejét a telepükön, amivel még a mai napig is harcolnak. A védencek lassacskán kilábalnak a betegségből - már amelyikük túlélte a vírus támadását. Sajnos sok kölyökkutya és cica szervezete túlságosan le volt gyengülve a korábbi rossz tartási körülmények, vagy épp a kóborlások miatt. Hiába az infúziók, a gyógyszerek, a rengeteg odafigyelés, törődés és szeretet: néhányuktól fájdalmas búcsút kellett venniük.

 

A betegség mellett sok balesetes állaton is segítettek, akik ellátása hasonlóan magas költséggel járt - ezért idén különleges kéréssel fordulnak az állatbarát angyalokhoz. Az idén is felállított Árva Állatok Karácsonyfája alá gyűjtött tárgyi adományok és eledelek mellett hálásan fogadnák az anyagi támogatásokat is, melyekből a több mint 3 millió forintos állatorvosi költségeiket tudnák fedezni.

 

Az alábbi elérhetőségeken várják az adományokat:

 

Fekete István Állatvédő Egyesület

Számlaszám: 14100172-12675749-01000000

IBAN HU32 1410 0172 1267 5749 0100 0000

SWIFT: MAVOHUHB

PayPal: [email protected]

Kérjük, a megjegyzésbe írjátok "Árvák Karácsonya".

Adhat vonal: 13600 61

 

 

 

 

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nehéz helyzetben az állatvédelem: több száz állat várja fedél nélkül a telet Hírek - Címlapon
Nehéz helyzetben az állatvédelem: több száz állat várja fedél nélkül a telet
Gyertyát gyújtottak a Kazincbarcikán brutálisan bántalmazott német juhászért Hírek - Címlapon
Gyertyát gyújtottak a Kazincbarcikán brutálisan bántalmazott német juhászért