A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva Állatok Karácsonyfája - óriási szüksége van a segítségre az állatvédő egyesületnek

2017. december 12., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Rengeteg a négylábú, akiről gondoskodni kell - nem egy közülük sérülten, betegen érkezik. Az önkéntesek erejükön felül dolgoznak az árva állatokért, ám az ördög nem alszik. Alattomos vírus ütötte fel a fejét: a kis betegek már lábadoznak, az állatorvosi költségek azonban az egekig szöktek.Két hónap, 3 millió forint. Fizetésnek, nyereménynek nem is hangzana rosszul - kiadásnak viszont már annál inkább. Hát még egy állatvédő egyesületnek, akiknek, mint tudjuk, nincs egyszerű dolga a mindennapokban. Rengeteg a mentésre, ellátásra szoruló állat, akik sajnos gyakran testi-, vagy lelki sérülésekkel, traumákkal, betegségekkel vagy élősködőkkel küszködve kerülnek az állatvédőkhöz. Számukra nem csupán a napi eleséget kell előteremteni, de az orvosi ellátás költségeit, gyógyszereket is ki kell fizetni.

 

Különösen nehéz két hónapon van túl a Fekete István Állatvédő Egyesület: egy alattomos, mutálódott vírus ütötte fel a fejét a telepükön, amivel még a mai napig is harcolnak. A védencek lassacskán kilábalnak a betegségből - már amelyikük túlélte a vírus támadását. Sajnos sok kölyökkutya és cica szervezete túlságosan le volt gyengülve a korábbi rossz tartási körülmények, vagy épp a kóborlások miatt. Hiába az infúziók, a gyógyszerek, a rengeteg odafigyelés, törődés és szeretet: néhányuktól fájdalmas búcsút kellett venniük.

 

A betegség mellett sok balesetes állaton is segítettek, akik ellátása hasonlóan magas költséggel járt - ezért idén különleges kéréssel fordulnak az állatbarát angyalokhoz. Az idén is felállított Árva Állatok Karácsonyfája alá gyűjtött tárgyi adományok és eledelek mellett hálásan fogadnák az anyagi támogatásokat is, melyekből a több mint 3 millió forintos állatorvosi költségeiket tudnák fedezni.

 

Az alábbi elérhetőségeken várják az adományokat:

 

Fekete István Állatvédő Egyesület

Számlaszám: 14100172-12675749-01000000

IBAN HU32 1410 0172 1267 5749 0100 0000

SWIFT: MAVOHUHB

PayPal: [email protected]

Kérjük, a megjegyzésbe írjátok "Árvák Karácsonya".

Adhat vonal: 13600 61

 

 

 

 

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II. Hírek - Címlapon
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II.
Fogamzásgátló oltás kutyáknak! Hírek - Címlapon
Fogamzásgátló oltás kutyáknak!