A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon Magyarország legidősebb kutyusa

2017. augusztus 28., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A 27 éves Buksi kutya, aki hazánk legidősebb kutyusa volt, augusztus 26-án tért az örök vadászmezőkre.A sárréti lovardában lakott Buksi, aki nem csak Magyarország, de nagy valószínűséggel a világ legöregebb kutyája volt a maga 27 évével. Nála talán csak Meggie, az Ausztráliában élő kelpie volt, aki majdnem betöltötte a 30 évét - ő tavaly áprilisban kelt át a szivárványhídon.

 

Buksit mind megismerhettük, mikor tavaly a kutatók és a média felfigyelt az aggastyán kutyusra, aki köszönte szépen, szuperül volt! Bár már öregesen mozgott, mégis éber volt, jókedvű. Nem csoda, hiszen egész életében szeretet vette körül, na és persze egészséges környezet: sosem volt megkötve, nyers húst kapott enni, jó levegőn volt és ő volt az egyik kedvenc a  lovardába érkezők körében.

 

Buksi az ország legöregebb kutyusa volt

 

 

Ám az idő sajnos Buksi felett is eljárt, és az elmúlt hónapok szélsőséges időjárása nagyon megviselte:  “A nagy meleget már nagyon nehezen viselte, a szíve nagyon legyengült.” - írja a lovarda a Facebookon, a részvétnyilvánító kommentek között. Buksi halálának hírét a közösségi oldalon tette közzé a Sárréti Pegazus Lovarda:

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Buksi a világ legöregebb kutyája 2017. augusztus 26-án este eltávozott az örök vadászmezőkre. Jó vadászatot Buksi, emléked örökké megőrizzük!"

 

Isten Veled, Buksi, légy boldog az örök vadászmezőkön!

 

 

 

Témába vág

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján! Hírek - Címlapon
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján!
Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot Hírek - Címlapon
Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot