A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök

2021. szeptember 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.



Egy állatbarát fiatalember rója Szerbia utcáit fáradhatatlanul. Mindig van nála élelem, és a hontalan kutyák és macskák kíváncsian, éhesen szegődnek a nyomába; hála neki, több mint 100 kóbor állat lakhat jól, legalább naponta egy alkalommal. Nehéz terhet vett magára a férfi, de örömmel vállalja a feladatot, mert tudja, hogy a négylábúaknak szüksége van rá. Ahogy annak a pici kölyökkutyának is, akit lelketlen emberek egyszerűen kidobtak egy illegális szemétlerakónál:

 

„Egy szűkös ösvényen haladtam át a város egy elhagyatott részén, amikor a sziklák felől keserves sírásra lettem figyelmes. Egy kiskutya volt. Teste a kihűlés határán... Rettentően éhes és szomjas volt. Éppen volt nálam egy kis finomság, amiből boldogan falatozott” – idézte fel találkozásukat a férfi.

 

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

Az aprólábú kutyus egy halom szemét mellett éldegélt, csak a jó ég tudhatja, kik és mikor hagyták ott magára. Menedéke csupán egy nagyobbacska bakancs volt, amelyhez szorosan hozzábújt. Összegömbölyödve húzta meg magát mellette a hideg és az eső elől. Még a mamája szerető gondoskodása alatt kellett volna cseperednie, annyira fiatal volt. Ehelyett egy nyirkos, büdös, rémisztő helyen találta magát. Az állatmentőnek azon nyomban megesett rajta a szíve. Közeledtére a pici hanyatt dobta magát, mintha azt mondta volna: „Kérlek, ne bánts! Segíts rajtam!”

 

„Borzasztóan kimerült volt. Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye, ezért lefeküdt a földre, és alázatosan megadta magát a sorsnak.”

 

Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

A férfi a Coco nevet adta a kölyöknek, és az állatorvoshoz sietett vele. Kétségek gyötörték útközben: mentettkéje életben marad-e? Meg tudják majd gyógyítani? Hiszen annyi mindenen ment már keresztül így is: a tágas égbolt alatt aludt az éjszaka hűvösében, napközben pedig sem élelmet, sem vizet nem tudott magához venni. De Coco nem adta fel!

 

A szeretetteljes gondoskodásnak és táplálásnak köszönhetően szép lassan visszanyerte erejét. Aranyos, bohókás lénye végre új fényben tündökölhetett:

 

„Imádja az embereket, mindig jókedvű és mindenkit jókedvre derít!” – áradoztak róla meghatódottan.

 

Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Fotó: thedodo.com

 

A csupaszív kiskutya sorsa hamarosan csodás fordulatot vett. Miután története megjelent a közösségi médiában, újabb és újabb levelek érkeztek az örökbefogadni szándékozóktól. De megmentője a legjobb választottat kereste számára, azt a gazdit, aki mellett Coco élete végéig boldogságban és biztonságban élhet. Így költözhetett németországi álomotthonába, ahol tárt karokkal várták a sokat szenvedett csöppséget.

 

Egy év telt el azóta, hogy Goran Marinkovic rátalált a cipőnél megbúvó kölyökre. Coco igazi családra lelt, ahol kivirult, ők pedig rengeteg örömet köszönhetnek neki – és meg is hálálják. Nemrég éppen nyaralásukat töltötték a tengerparton, ahova Coco is elkísérte őket, és lelkesen vetette bele magát az új kalandokba.

 

Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

"Rendszeresen küldenek róla képeket. Minden egyes kutya, akit meg tudok menteni, hatalmas győzelemmel ér fel. Bárcsak minden hontalan négylábú olyan szerencsés lehetne, mint Coco” – tette hozzá a férfi, aki továbbra is azon munkálkodik, hogy jobbá, szebbé tehesse a kóborkák életét. Szívvel-lélekkel viseli gondját a rászorulóknak, mindazok ellenére, amit látott, tapasztalt. Igyekszik égve tartani a remény lángját a kilátástalanságban, bízva abban, hogy a gazdátlanok egy-egy lépéssel előrébb juthatnak a gazdisodás rögös útján.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Goran Marinkovic/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel
A kutyatréner kulisszái mögött – ha reménytelennek tűnik Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – ha reménytelennek tűnik