A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök

2021. szeptember 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.Egy állatbarát fiatalember rója Szerbia utcáit fáradhatatlanul. Mindig van nála élelem, és a hontalan kutyák és macskák kíváncsian, éhesen szegődnek a nyomába; hála neki, több mint 100 kóbor állat lakhat jól, legalább naponta egy alkalommal. Nehéz terhet vett magára a férfi, de örömmel vállalja a feladatot, mert tudja, hogy a négylábúaknak szüksége van rá. Ahogy annak a pici kölyökkutyának is, akit lelketlen emberek egyszerűen kidobtak egy illegális szemétlerakónál:

 

„Egy szűkös ösvényen haladtam át a város egy elhagyatott részén, amikor a sziklák felől keserves sírásra lettem figyelmes. Egy kiskutya volt. Teste a kihűlés határán... Rettentően éhes és szomjas volt. Éppen volt nálam egy kis finomság, amiből boldogan falatozott” – idézte fel találkozásukat a férfi.

 

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

Az aprólábú kutyus egy halom szemét mellett éldegélt, csak a jó ég tudhatja, kik és mikor hagyták ott magára. Menedéke csupán egy nagyobbacska bakancs volt, amelyhez szorosan hozzábújt. Összegömbölyödve húzta meg magát mellette a hideg és az eső elől. Még a mamája szerető gondoskodása alatt kellett volna cseperednie, annyira fiatal volt. Ehelyett egy nyirkos, büdös, rémisztő helyen találta magát. Az állatmentőnek azon nyomban megesett rajta a szíve. Közeledtére a pici hanyatt dobta magát, mintha azt mondta volna: „Kérlek, ne bánts! Segíts rajtam!”

 

„Borzasztóan kimerült volt. Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye, ezért lefeküdt a földre, és alázatosan megadta magát a sorsnak.”

 

Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

A férfi a Coco nevet adta a kölyöknek, és az állatorvoshoz sietett vele. Kétségek gyötörték útközben: mentettkéje életben marad-e? Meg tudják majd gyógyítani? Hiszen annyi mindenen ment már keresztül így is: a tágas égbolt alatt aludt az éjszaka hűvösében, napközben pedig sem élelmet, sem vizet nem tudott magához venni. De Coco nem adta fel!

 

A szeretetteljes gondoskodásnak és táplálásnak köszönhetően szép lassan visszanyerte erejét. Aranyos, bohókás lénye végre új fényben tündökölhetett:

 

„Imádja az embereket, mindig jókedvű és mindenkit jókedvre derít!” – áradoztak róla meghatódottan.

 

Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Fotó: thedodo.com

 

A csupaszív kiskutya sorsa hamarosan csodás fordulatot vett. Miután története megjelent a közösségi médiában, újabb és újabb levelek érkeztek az örökbefogadni szándékozóktól. De megmentője a legjobb választottat kereste számára, azt a gazdit, aki mellett Coco élete végéig boldogságban és biztonságban élhet. Így költözhetett németországi álomotthonába, ahol tárt karokkal várták a sokat szenvedett csöppséget.

 

Egy év telt el azóta, hogy Goran Marinkovic rátalált a cipőnél megbúvó kölyökre. Coco igazi családra lelt, ahol kivirult, ők pedig rengeteg örömet köszönhetnek neki – és meg is hálálják. Nemrég éppen nyaralásukat töltötték a tengerparton, ahova Coco is elkísérte őket, és lelkesen vetette bele magát az új kalandokba.

 

Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

"Rendszeresen küldenek róla képeket. Minden egyes kutya, akit meg tudok menteni, hatalmas győzelemmel ér fel. Bárcsak minden hontalan négylábú olyan szerencsés lehetne, mint Coco” – tette hozzá a férfi, aki továbbra is azon munkálkodik, hogy jobbá, szebbé tehesse a kóborkák életét. Szívvel-lélekkel viseli gondját a rászorulóknak, mindazok ellenére, amit látott, tapasztalt. Igyekszik égve tartani a remény lángját a kilátástalanságban, bízva abban, hogy a gazdátlanok egy-egy lépéssel előrébb juthatnak a gazdisodás rögös útján.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Goran Marinkovic/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

„Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox „Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox
Sokak szerint a Vissza jövőbe filmek bundás kutyasztárjára hasonlít Blue, az új családtag.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség Hírek - Címlapon
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség