A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök

2021. szeptember 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.Egy állatbarát fiatalember rója Szerbia utcáit fáradhatatlanul. Mindig van nála élelem, és a hontalan kutyák és macskák kíváncsian, éhesen szegődnek a nyomába; hála neki, több mint 100 kóbor állat lakhat jól, legalább naponta egy alkalommal. Nehéz terhet vett magára a férfi, de örömmel vállalja a feladatot, mert tudja, hogy a négylábúaknak szüksége van rá. Ahogy annak a pici kölyökkutyának is, akit lelketlen emberek egyszerűen kidobtak egy illegális szemétlerakónál:

 

„Egy szűkös ösvényen haladtam át a város egy elhagyatott részén, amikor a sziklák felől keserves sírásra lettem figyelmes. Egy kiskutya volt. Teste a kihűlés határán... Rettentően éhes és szomjas volt. Éppen volt nálam egy kis finomság, amiből boldogan falatozott” – idézte fel találkozásukat a férfi.

 

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

Az aprólábú kutyus egy halom szemét mellett éldegélt, csak a jó ég tudhatja, kik és mikor hagyták ott magára. Menedéke csupán egy nagyobbacska bakancs volt, amelyhez szorosan hozzábújt. Összegömbölyödve húzta meg magát mellette a hideg és az eső elől. Még a mamája szerető gondoskodása alatt kellett volna cseperednie, annyira fiatal volt. Ehelyett egy nyirkos, büdös, rémisztő helyen találta magát. Az állatmentőnek azon nyomban megesett rajta a szíve. Közeledtére a pici hanyatt dobta magát, mintha azt mondta volna: „Kérlek, ne bánts! Segíts rajtam!”

 

„Borzasztóan kimerült volt. Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye, ezért lefeküdt a földre, és alázatosan megadta magát a sorsnak.”

 

Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

A férfi a Coco nevet adta a kölyöknek, és az állatorvoshoz sietett vele. Kétségek gyötörték útközben: mentettkéje életben marad-e? Meg tudják majd gyógyítani? Hiszen annyi mindenen ment már keresztül így is: a tágas égbolt alatt aludt az éjszaka hűvösében, napközben pedig sem élelmet, sem vizet nem tudott magához venni. De Coco nem adta fel!

 

A szeretetteljes gondoskodásnak és táplálásnak köszönhetően szép lassan visszanyerte erejét. Aranyos, bohókás lénye végre új fényben tündökölhetett:

 

„Imádja az embereket, mindig jókedvű és mindenkit jókedvre derít!” – áradoztak róla meghatódottan.

 

Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Fotó: thedodo.com

 

A csupaszív kiskutya sorsa hamarosan csodás fordulatot vett. Miután története megjelent a közösségi médiában, újabb és újabb levelek érkeztek az örökbefogadni szándékozóktól. De megmentője a legjobb választottat kereste számára, azt a gazdit, aki mellett Coco élete végéig boldogságban és biztonságban élhet. Így költözhetett németországi álomotthonába, ahol tárt karokkal várták a sokat szenvedett csöppséget.

 

Egy év telt el azóta, hogy Goran Marinkovic rátalált a cipőnél megbúvó kölyökre. Coco igazi családra lelt, ahol kivirult, ők pedig rengeteg örömet köszönhetnek neki – és meg is hálálják. Nemrég éppen nyaralásukat töltötték a tengerparton, ahova Coco is elkísérte őket, és lelkesen vetette bele magát az új kalandokba.

 

Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

"Rendszeresen küldenek róla képeket. Minden egyes kutya, akit meg tudok menteni, hatalmas győzelemmel ér fel. Bárcsak minden hontalan négylábú olyan szerencsés lehetne, mint Coco” – tette hozzá a férfi, aki továbbra is azon munkálkodik, hogy jobbá, szebbé tehesse a kóborkák életét. Szívvel-lélekkel viseli gondját a rászorulóknak, mindazok ellenére, amit látott, tapasztalt. Igyekszik égve tartani a remény lángját a kilátástalanságban, bízva abban, hogy a gazdátlanok egy-egy lépéssel előrébb juthatnak a gazdisodás rögös útján.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Goran Marinkovic/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál Hírek - Címlapon
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál
Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák Hírek - Címlapon
Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák