A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök

2021. szeptember 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.Egy állatbarát fiatalember rója Szerbia utcáit fáradhatatlanul. Mindig van nála élelem, és a hontalan kutyák és macskák kíváncsian, éhesen szegődnek a nyomába; hála neki, több mint 100 kóbor állat lakhat jól, legalább naponta egy alkalommal. Nehéz terhet vett magára a férfi, de örömmel vállalja a feladatot, mert tudja, hogy a négylábúaknak szüksége van rá. Ahogy annak a pici kölyökkutyának is, akit lelketlen emberek egyszerűen kidobtak egy illegális szemétlerakónál:

 

„Egy szűkös ösvényen haladtam át a város egy elhagyatott részén, amikor a sziklák felől keserves sírásra lettem figyelmes. Egy kiskutya volt. Teste a kihűlés határán... Rettentően éhes és szomjas volt. Éppen volt nálam egy kis finomság, amiből boldogan falatozott” – idézte fel találkozásukat a férfi.

 

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott kölyök
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

Az aprólábú kutyus egy halom szemét mellett éldegélt, csak a jó ég tudhatja, kik és mikor hagyták ott magára. Menedéke csupán egy nagyobbacska bakancs volt, amelyhez szorosan hozzábújt. Összegömbölyödve húzta meg magát mellette a hideg és az eső elől. Még a mamája szerető gondoskodása alatt kellett volna cseperednie, annyira fiatal volt. Ehelyett egy nyirkos, büdös, rémisztő helyen találta magát. Az állatmentőnek azon nyomban megesett rajta a szíve. Közeledtére a pici hanyatt dobta magát, mintha azt mondta volna: „Kérlek, ne bánts! Segíts rajtam!”

 

„Borzasztóan kimerült volt. Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye, ezért lefeküdt a földre, és alázatosan megadta magát a sorsnak.”

 

Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Az elhagyott, gyenge kölyök hálás volt a segítségért
Fotó: Goran Marinkovic/TheDodo

 

A férfi a Coco nevet adta a kölyöknek, és az állatorvoshoz sietett vele. Kétségek gyötörték útközben: mentettkéje életben marad-e? Meg tudják majd gyógyítani? Hiszen annyi mindenen ment már keresztül így is: a tágas égbolt alatt aludt az éjszaka hűvösében, napközben pedig sem élelmet, sem vizet nem tudott magához venni. De Coco nem adta fel!

 

A szeretetteljes gondoskodásnak és táplálásnak köszönhetően szép lassan visszanyerte erejét. Aranyos, bohókás lénye végre új fényben tündökölhetett:

 

„Imádja az embereket, mindig jókedvű és mindenkit jókedvre derít!” – áradoztak róla meghatódottan.

 

Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Coco ma - családja vigyáz rá, minden jóval ellátja
Fotó: thedodo.com

 

A csupaszív kiskutya sorsa hamarosan csodás fordulatot vett. Miután története megjelent a közösségi médiában, újabb és újabb levelek érkeztek az örökbefogadni szándékozóktól. De megmentője a legjobb választottat kereste számára, azt a gazdit, aki mellett Coco élete végéig boldogságban és biztonságban élhet. Így költözhetett németországi álomotthonába, ahol tárt karokkal várták a sokat szenvedett csöppséget.

 

Egy év telt el azóta, hogy Goran Marinkovic rátalált a cipőnél megbúvó kölyökre. Coco igazi családra lelt, ahol kivirult, ők pedig rengeteg örömet köszönhetnek neki – és meg is hálálják. Nemrég éppen nyaralásukat töltötték a tengerparton, ahova Coco is elkísérte őket, és lelkesen vetette bele magát az új kalandokba.

 

Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Coco, az egykor eldobott kiskutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

"Rendszeresen küldenek róla képeket. Minden egyes kutya, akit meg tudok menteni, hatalmas győzelemmel ér fel. Bárcsak minden hontalan négylábú olyan szerencsés lehetne, mint Coco” – tette hozzá a férfi, aki továbbra is azon munkálkodik, hogy jobbá, szebbé tehesse a kóborkák életét. Szívvel-lélekkel viseli gondját a rászorulóknak, mindazok ellenére, amit látott, tapasztalt. Igyekszik égve tartani a remény lángját a kilátástalanságban, bízva abban, hogy a gazdátlanok egy-egy lépéssel előrébb juthatnak a gazdisodás rögös útján.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Goran Marinkovic/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban Hírek - Címlapon
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától? Hírek - Címlapon
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától?