A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek

2020. december 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Megható kutyás történet az anyai szeretetről.Mind tudjuk, hogy kutyáink érző lények, és lelkük csodálatos mélységeket rejt, melynek gyakran a legváratlanabb módon adják jelét.

 

A labrador mamát egy árverésen mentették az állatvédők, mint kiderült, pocakjában apró életeket hordott. Az ellés azonban nehezen indult és a császármetszést követően komplikációk léptek fel. Mindent megtettek érte, de sajnos nem tudták megmenteni; kicsinyeit hátrahagyva örökre elaludt. A négy apróságnak minél előbb szüksége volt egy anyukára, aki gondjukat viseli és felneveli őket.

 

Az árván maradt labrador kölyköknek anyukára volt szükségük
Az árván maradt labrador kölyköknek anyukára volt szükségük
Fotó: BoredPanda

 

Ekkor lépett képbe Angela, a bájos corgi. Két héttel korábban adott életet négy gyönyörű kölyöknek, és a legnagyobb anyai szeretettel vette körül őket. Mivel ő maga is mentett kutya, ideiglenes befogadójában felmerült a gondolat, hátha befogadná kis családjába az árván maradt labrador bébiket. Megmutatta neki az egyik kicsit, és a corgi mama azonnal elkezdte nyalogatni, majd úgy nézett a hölgyre, mintha azt mondaná: „erről a kis drágaságról mostantól én gondoskodom".

 

A négy corgi és a négy labrador kölyök békésen alszik együtt
A négy corgi és a négy labrador kölyök békésen alszik együtt
Fotó: BoredPanda

 

A másik három kölyök esetében is ugyanez történt, így Angela a meglévő négy kicsinye mellett négy aprósággal gazdagodott, akik hamarosan kedves testvérekkel és biztonsággal körülvéve, jóllakottan szuszogtak az alomban.

 

A megduplázódott létszám azonban sokkalta több felelősséggel és teendővel járt, így gondozójuk úgy vélte, a corgi mama is megérdemel egy-két órányi pihenést. Már éppen tette volna be a pár napos piciket az inkubátorba, mikor újdonsült anyukájuk felháborodottan ugatni kezdett, „kérem szépen vissza a kicsinyeimet!”. Attól a pillanattól fogva szinte minden percet együtt töltenek, és az elárvult kölykök is szépen cseperednek nagytesóik társaságában.

 

A labrador kölykök szeretnek hozzábújni puha bundájú corgi testvéreikhez
A labrador kölykök szeretnek hozzábújni puha bundájú corgi testvéreikhez
Fotó: BoredPanda

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: BoredPanda/Lonestar Dog Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hétköznapi hősök: cserépkályha mögé szorult öreg kutyát mentettek meg a tűzoltók Hétköznapi hősök: cserépkályha mögé szorult öreg kutyát mentettek meg a tűzoltók
Egy öregecske kedvenc került bajba Balatonlellén. Szerencsére hamar megérkezett a segítség.

Különleges állatrendőrsége lesz Magyarországnak Különleges állatrendőrsége lesz Magyarországnak
Dr. Fülöp Erik, független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat elnöke mai budapesti sajtótájékoztatóján két fontos bejelentést is tett: nem indul a 2022-es választásokon, ugyanakkor Budapesten és Pest megyében felállít és útjára indít nemzetközi példák alapján egy különleges, állatrendőrség gyűjtőfogalom alá tartozó szervezetet.

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.

Becsengettek - mi lesz a kiskutyával? Becsengettek - mi lesz a kiskutyával?
A nyár legcsodálatosabb ajándéka egy kiskutya. Édes, bájos kis szőrgombóc, aki még általában a gazdi ölében keresi a biztonságot. Aki tündérien alszik, csillogó szemekkel eszik, és kicsit rosszalkodik. Igen, aki aztán szeptemberre igazi kamasz kommandóssá avanzsál - épp az iskolakezdésre!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egy kutyatréner vallomása - Kutyás karácsony és ami mögötte van Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner vallomása - Kutyás karácsony és ami mögötte van
Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter Hírek - Címlapon
Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter