A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy csepp vidámság puha bundában - Íme a kutya, akinek mosolya mindenkit felvidít

2022. december 27., 15:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hajlamosak lehetünk alulértékelni az élet apró örömeit, pedig olykor egy szívderítő mosoly is elegendő a boldogsághoz. Chevy például nem gondolja túl a dolgokat: csak mosolyog és mosolyog. 

Ha megkérdeznénk, miben rejlik szuperereje, minden bizonnyal mosolyogva válaszolna. Bár igazándiból nem is lenne szükség szavakra ott, ahol egy kedves mosoly is elég. A 9 éves pomerániai törpespicc fotói láttán mi is felderülünk, egy kis vidámság pedig mindig jól jön, igaz?

 

„Olyan ez, mintha sosem lenne rossz napja, mintha mindennek örülne. Amikor sétálni megyünk, Chevy pofijára kiül a mosoly, ha pedig valamilyen finomságot kap, az is felér egy örömünneppel” – mesélte gazdija.

 

 

Chevy, a mosolygós kutya
Chevy, a mosolygós kutya
Fotó: Instagram/@chevysmiles

 

 

A bundás vidámságcsomag imád családjával kirándulni, és kempingezni is sűrűn járnak. Ilyenkor rendszerint felölti mini baseball-sapiját a kocsikázáshoz, sajátos cabrio-jában így a nap sugarai ellen is védve van:

 

„Természetesen a golfkocsi első ülésén foglal helyet, biztonsági hámjában becsatolva, és szemmel tartja az egész környéket. Mindenki ismeri, igazi látványossággá vált.

 

 

 

 

 

 

Ritkán ugyan, de azért előfordul, hogy valami nemtetszést vált ki belőle: ha fázik vagy kényelmetlenül érzi magát, Chevy arckifejezése megváltozik, egyenesen lerí róla, hogy valami nincs rendben. Gazdái már ugranak is, hogy segítségére legyenek, amiért négylábú barátjuk igazán hálás.

 

Szerencsére kevés is elég ahhoz, hogy visszatérjen elragadó mosolya: egy jó meleg pulcsi, egy puha pokróc, pár finom falat, egy kis játék, szeretgetés, és a kis pom tekintete újra felcsillan. Bár már benne van a korban, megjelenése alapján szinte mindig kölyöknek nézik, amihez vidám természete és játékos, aktív lénye is hozzájárul.

 

 

 

 

 

 

Szívderítő mosolyának senki sem tud ellenállni, amivel talán ő maga is tisztában van. Bár sok mindent leolvashatunk pofijukról, viselkedésükből, valójában örök rejtély marad, mi jár kedvenceink fejében.

 

Chevy azonban nem gondolja túl a dolgokat: csak mosolyog továbbra is, örömmel töltve el mindazokat, akikkel találkozik. És milyen jól teszi, igaz?

 

 

Kutyamosoly - Egy jó meleg pulóver is okot adhat az örömre
Kutyamosoly - Egy jó meleg pulóver is okot adhat az örömre
Fotó: Instagram/@chevysmiles

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@chevysmiles
Cikk első megjelenése: 2021. december 30.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika
Finom, mégis tiszta, jól észrevehető jelek közvetítik a kutya hangulatát és szándékait felénk és fajtársai felé is. Mi mindent olvashatunk le ajkainak állásából, arcjátéknak változásaiból?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát
Újabb kutatások támasztották alá, hogy a kutyasimogatás csökkenti a stresszt, és emeli a boldogsághormonok szintjét szervezetünkben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi Hírek - Címlapon
Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi
Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Hírek - Címlapon
Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!