A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy vadidegen kutya pislogott a párra az ágyban, mikor felébredtek az éjszaka közepén

2022. május 14., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Úgy aludt a puha párnák között, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.



Képzeld el, hogy egy hosszú nap után fáradtan dőlsz az ágyba, és már alig várod, hogy lehunyhasd a szemed. Legszebb álmodból egyszer csak valami szokatlan neszezésre ébredsz. Felkapcsolod az éjjeli szekrényeden lévő lámpát, körülnézel, és egy kutya fekszik melletted. De nem akármilyen kutya: négy tappancs nyúlik el kényelmesen az ágyadon, és egy álmod barna szempár pislog rád a párna alól. Aztán rájössz, hogy ez nem is a Te kutyád. Na de akkor hogy került oda?!

 

 

Egy vadidegen kutya mászott be a házaspár ágyába
Egy vadidegen kutya mászott be a házaspár ágyába
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Pontosan ez történt egy amerikai házaspárral is nemrég: hatalmas meglepetésben volt részük, mikor leesett nekik, hogy nem a család kedvencei telepedtek közéjük, hanem egy idegen. Julie Thorton Johnson és férje három kutya büszke gazdái, és időnként előfordul, hogy valamelyikük felkéredzkedik az ágyba. Kellett nekik egy perc, mire rájöttek, hogy most egészen más a helyzet:

 

Egyszer csak hallom, ahogy a férjem azt kérdezi: Te, kié ez a kutya? Odafordultam, majd úgy 10 másodpercig döbbenten bámultunk egymásra: Hát, nem a miénk, mondtam” - emlékezett vissza a vicces jelenetre.

 

A négylábú vendég cseppet sem törődve mindezzel, úgy gondolta, ennél jobb helyen nem is lehetne, így hát becsukta a szemét, és folytatta az alvást. Nem akart ő senkinek semmi rosszat, csak egy kényelmes kuckóra vágyott, ahol biztonságban eltöltheti az éjszakát.

 

 

Jól érezte magát a kutya, meg is szeretgették
Jól érezte magát a kutya, meg is szeretgették
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Mivel Johnsonék imádják a kutyákat, szinte ösztönösen is megsimogatták és betakargatták, hadd érezze jól magát, miközben azon tanakodtak, vajon hogy került oda újdonsült hálótársuk.

 

Aznap éjjel óriási vihar dúlt a környéken, ami magyarázatot adhatott viselkedésére. Talán elmenekült ijedtében, és a nyitva felejtett hátsó ajtón besurrant. És láss csodát: egyből a hálószobába ment, ami arra utalt, hogy otthona és családja is van, és remélhetőleg valaki nagyon hiányolja.

 

Feltették a történetet a kutya fotójával a közösségi oldalra, ahol rövidesen jelentkeztek érte. Kiderült, hogy a kedves vendég csupán néhány kilométerre lakik tőlük, és előző nap veszett nyoma sétáltatás közben. Az időközben kitört vihartól megrettenve viszont Nala nem találta a hazautat, és gazdái is hiába keresték.

 

 

Nala hálás volt az éjszakai menedékért
Nala hálás volt az éjszakai menedékért
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Szerencséjére éppen kutyabarát emberekhez vezetett útja: „Nálunk biztonságos menedékre lelt, valahogy megérezhette ezt. Családja azonnal érte jött, és mindenki hihetetlenül boldog volt.”

 

Nala újra ott volt, ahová tartozott, és gazdái is megnyugodhattak, miután hosszú órákon át azon aggódtak, hova tűnhetett kedvencük. Vendéglátói pedig egy életen át emlegetni fogják, hogy egy viharos éjszakán váratlan betolakodó férkőzött otthonukba, az ágyukba, és a szívükbe is:

 

„Attól tartottak, hogy dühösek leszünk a kutyájukra azért, mert besunnyogott a házunkba. Épp az ellenkezőjét éreztük. Mindenki biztonságban volt, Nala sem ragadt kint a szakadó esőben. A szerencsésebb kerülőutat választotta ahhoz, hogy megtalálja lelkünkhöz az utat. ”

 

 

Johnsonék és kutyáik (balra) és Nala családja (jobbra) barátságot kötöttek a történtek után.jpg
Johnsonék és kutyáik (balra) és Nala családja (jobbra) barátságot kötöttek a történtek után.
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Valóban szerencsésnek mondhatják magukat a történet szereplői: az esetet követően újabb találkozóra került sor, ezúttal már azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a gazdik is megismerjék egymást és kedvenceik is összebarátkozhassanak. Míg a négylábúak önfeledten játszottak, a két család között is barátság szövődött. Ugye milyen érdekes fordulatokat tartogathat az élet?

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 tipp a kullancsmentes kertért! Hírek - Címlapon
5 tipp a kullancsmentes kertért!
Börtönbe mehet a karcagi szaporító Hírek - Címlapon
Börtönbe mehet a karcagi szaporító