A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy vadidegen kutya pislogott a párra az ágyban, mikor felébredtek az éjszaka közepén

2022. május 14., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Úgy aludt a puha párnák között, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.Képzeld el, hogy egy hosszú nap után fáradtan dőlsz az ágyba, és már alig várod, hogy lehunyhasd a szemed. Legszebb álmodból egyszer csak valami szokatlan neszezésre ébredsz. Felkapcsolod az éjjeli szekrényeden lévő lámpát, körülnézel, és egy kutya fekszik melletted. De nem akármilyen kutya: négy tappancs nyúlik el kényelmesen az ágyadon, és egy álmod barna szempár pislog rád a párna alól. Aztán rájössz, hogy ez nem is a Te kutyád. Na de akkor hogy került oda?!

 

 

Egy vadidegen kutya mászott be a házaspár ágyába
Egy vadidegen kutya mászott be a házaspár ágyába
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Pontosan ez történt egy amerikai házaspárral is nemrég: hatalmas meglepetésben volt részük, mikor leesett nekik, hogy nem a család kedvencei telepedtek közéjük, hanem egy idegen. Julie Thorton Johnson és férje három kutya büszke gazdái, és időnként előfordul, hogy valamelyikük felkéredzkedik az ágyba. Kellett nekik egy perc, mire rájöttek, hogy most egészen más a helyzet:

 

Egyszer csak hallom, ahogy a férjem azt kérdezi: Te, kié ez a kutya? Odafordultam, majd úgy 10 másodpercig döbbenten bámultunk egymásra: Hát, nem a miénk, mondtam” - emlékezett vissza a vicces jelenetre.

 

A négylábú vendég cseppet sem törődve mindezzel, úgy gondolta, ennél jobb helyen nem is lehetne, így hát becsukta a szemét, és folytatta az alvást. Nem akart ő senkinek semmi rosszat, csak egy kényelmes kuckóra vágyott, ahol biztonságban eltöltheti az éjszakát.

 

 

Jól érezte magát a kutya, meg is szeretgették
Jól érezte magát a kutya, meg is szeretgették
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Mivel Johnsonék imádják a kutyákat, szinte ösztönösen is megsimogatták és betakargatták, hadd érezze jól magát, miközben azon tanakodtak, vajon hogy került oda újdonsült hálótársuk.

 

Aznap éjjel óriási vihar dúlt a környéken, ami magyarázatot adhatott viselkedésére. Talán elmenekült ijedtében, és a nyitva felejtett hátsó ajtón besurrant. És láss csodát: egyből a hálószobába ment, ami arra utalt, hogy otthona és családja is van, és remélhetőleg valaki nagyon hiányolja.

 

Feltették a történetet a kutya fotójával a közösségi oldalra, ahol rövidesen jelentkeztek érte. Kiderült, hogy a kedves vendég csupán néhány kilométerre lakik tőlük, és előző nap veszett nyoma sétáltatás közben. Az időközben kitört vihartól megrettenve viszont Nala nem találta a hazautat, és gazdái is hiába keresték.

 

 

Nala hálás volt az éjszakai menedékért
Nala hálás volt az éjszakai menedékért
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Szerencséjére éppen kutyabarát emberekhez vezetett útja: „Nálunk biztonságos menedékre lelt, valahogy megérezhette ezt. Családja azonnal érte jött, és mindenki hihetetlenül boldog volt.”

 

Nala újra ott volt, ahová tartozott, és gazdái is megnyugodhattak, miután hosszú órákon át azon aggódtak, hova tűnhetett kedvencük. Vendéglátói pedig egy életen át emlegetni fogják, hogy egy viharos éjszakán váratlan betolakodó férkőzött otthonukba, az ágyukba, és a szívükbe is:

 

„Attól tartottak, hogy dühösek leszünk a kutyájukra azért, mert besunnyogott a házunkba. Épp az ellenkezőjét éreztük. Mindenki biztonságban volt, Nala sem ragadt kint a szakadó esőben. A szerencsésebb kerülőutat választotta ahhoz, hogy megtalálja lelkünkhöz az utat. ”

 

 

Johnsonék és kutyáik (balra) és Nala családja (jobbra) barátságot kötöttek a történtek után.jpg
Johnsonék és kutyáik (balra) és Nala családja (jobbra) barátságot kötöttek a történtek után.
Fotó: Julie Thorton Johnson

 

 

Valóban szerencsésnek mondhatják magukat a történet szereplői: az esetet követően újabb találkozóra került sor, ezúttal már azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a gazdik is megismerjék egymást és kedvenceik is összebarátkozhassanak. Míg a négylábúak önfeledten játszottak, a két család között is barátság szövődött. Ugye milyen érdekes fordulatokat tartogathat az élet?

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák? Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák?
Csipog, horkant, vakkant, sírdogál… Különféle hangokat adhat ki kedvencünk álmában, mi pedig úgy érezhetjük, mintha a világ egyik legédesebb jelenetének tanúi lennénk. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy biztos minden rendben van-e? Hagyjuk aludni, vagy inkább ébresszük fel?

Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra? Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra?
A tudomány is elismeri, hogy kedvenceink nagyfokú érzékenységet mutatnak a geomágneses változásokra. Mire számíthatunk és hogyan segíthetünk nekik ebben az időszakban?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 tipp a kullancsmentes kertért! Hírek - Címlapon
5 tipp a kullancsmentes kertért!
Börtönbe mehet a karcagi szaporító Hírek - Címlapon
Börtönbe mehet a karcagi szaporító