A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyes kutyafuttatókat is lezárnak az ország néhány pontján

2020. március 20., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében nem csak játszótereket és kültéri edzőparkokat zárnak le, hanem kutyafuttatókat is egyes városokban.



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

A COVID-19 koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében már több megelőző intézkedés született, többek közt lezárták a játszótereket, valamint a szabadtéri fitnesz- és edzőparkokat. Ezek a közös használatú terek és eszközök kiemelten kockázatosak a fertőződés szempontjából. Hasonló közösségi tér a kutyafuttató is, ahol bár kevesebb olyan eszköz van, mint a játszótereken, csoportosulásra, kontaktra teret ad. 

 

FRISS:  Kőszeg
Kőbánya és Szeged után Kőszeg is lezárta a kutyafuttatókat, köztük a Kőszegi Kutyastrandot is. 

 

 

 

 

 

Kőbánya

Dr. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere Facebook oldalán is tájékoztatta a lakosokat, hogy a játszóterek, edzőparkok mellett a kutyafuttatók is bezárásra kerültek. 

 

 

 

 

 

 

Szeged

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívta a figyelmet, hogy “a koronavírus járvány megelőzése és a jelenleg fennálló veszélyhelyzet minimalizálása érdekében nem használhatók az önkormányzati játszóterek, kültéri fitnesz- és edzőparkok, valamint a kutyafuttatók sem”. 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk? 

A jelen helyzetben egyébként is jobb, ha kerüljük a társaságot. Most a magányos kutyasétáknak van ideje, kettesben kedvencünkkel. 

Tegyünk futtatón kívüli, pórázas sétákat (hiszen a futtatók bezárása nem egyenlő azzal, hogy ezentúl bárhol szabadon engedhetjük futkározni kutyánkat!), hagyjuk sokat szaglászni! 

Útközben gyakoroljunk feladatokat, mint az ül, fekszik, marad - bármit, amit kutyánk ismer. Új trükköket is taníthatunk. Ezek segítenek kutyánk fárasztásában akkor is, ha nem tud nagyokat szaladni a futtatón. 

Ilyen gyakorlatokat végezzünk vele otthon is, minél többször! 

Ha van rá lehetőségünk, ha van autónk, menjünk ki városon kívülre sétálni kedvencünkkel! Ez még nem tiltott, azonban az ösvényeken is tartsunk távolságot másoktól! 

 

 

Ha nyitva a futtató: 

Ott, ahol nem kerültek lezárásra a futtatók, fokozottan figyeljünk egymásra! Ott a kapu, a padok, a játékok, a szemetes… mind lehetséges felület, ahol a vírus megtapadhat.

Ha van kézfertőtlenítőnk, használjuk! Ha tehetjük, használjunk kesztyűt, de se azzal, se szabad kézzel ne nyúljunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz. 

Tartsuk meg a többi gazditól a legalább 2 méteres távolságot. 

Ne simogassuk más kutyáját, kérjünk meg udvariasan másokat, hogy ők se tegyék ezt miénkkel!

Ha úgy ítéljük, hogy a futtatón már vannak elegen, ne menjünk be! Minél kevesebb kutya és gazdi tartózkodjon bent egyszerre! Ez egy kisebb méretű futtató esetében már egy - két gazdit is jelenthet. Mérjük fel józanésszel a helyzetet! Tegyünk inkább még egy kört pórázon, majd térjünk vissza később a futtatóhoz!

 

Hazaérve langyos szappanos vízzel töröljük át kutyánk mancsait, bundáját! Mossunk kezet mi is szappannal!

 

 

 


Indexkép forrás: i95rock.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

Újabb kutya halt meg a Budai várban Újabb kutya halt meg a Budai várban
Gino, a lagotto kutyus csütörtökön a várban sétált gazdáival a kutyafuttatásra kijelölt területen, amikor máig érthetetlen okból felugrott a Tóth Árpád sétány külső falára, majd a mélybe zuhant. Súlyos sérülései következtében sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére belehalt a balesetbe. Részvétünk a gazdinak!

Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön - fotón az első tervek
Különleges játék kutyafuttatót és új kutya figurákat is tervezett egy fiatal magyar formatervező mérnök. Szalay Péternek tízezer támogatói szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy megvalósíthassa gyermekkori álmát és igazi LEGO tervező legyen. Fotón mutatjuk a különleges játék látványterveit.

Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya
"Nézd, kit találtam, segítsünk rajta!" - mintha ezt mondta volna gazdijának az örökbefogadott kutya, miután rábukkant a bőrig ázott, csontsovány rókakopóra a parkban.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely Hírek - Címlapon
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely
A konyha nem kutyabarát hely! Hírek - Címlapon
A konyha nem kutyabarát hely!