A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Egyes kutyafuttatókat is lezárnak az ország néhány pontján

2020. március 20., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében nem csak játszótereket és kültéri edzőparkokat zárnak le, hanem kutyafuttatókat is egyes városokban.A COVID-19 koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében már több megelőző intézkedés született, többek közt lezárták a játszótereket, valamint a szabadtéri fitnesz- és edzőparkokat. Ezek a közös használatú terek és eszközök kiemelten kockázatosak a fertőződés szempontjából. Hasonló közösségi tér a kutyafuttató is, ahol bár kevesebb olyan eszköz van, mint a játszótereken, csoportosulásra, kontaktra teret ad. 

 

FRISS:  Kőszeg
Kőbánya és Szeged után Kőszeg is lezárta a kutyafuttatókat, köztük a Kőszegi Kutyastrandot is. 

 

 

 

 

 

Kőbánya

Dr. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere Facebook oldalán is tájékoztatta a lakosokat, hogy a játszóterek, edzőparkok mellett a kutyafuttatók is bezárásra kerültek. 

 

 

 

 

 

 

Szeged

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívta a figyelmet, hogy “a koronavírus járvány megelőzése és a jelenleg fennálló veszélyhelyzet minimalizálása érdekében nem használhatók az önkormányzati játszóterek, kültéri fitnesz- és edzőparkok, valamint a kutyafuttatók sem”. 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk? 

A jelen helyzetben egyébként is jobb, ha kerüljük a társaságot. Most a magányos kutyasétáknak van ideje, kettesben kedvencünkkel. 

Tegyünk futtatón kívüli, pórázas sétákat (hiszen a futtatók bezárása nem egyenlő azzal, hogy ezentúl bárhol szabadon engedhetjük futkározni kutyánkat!), hagyjuk sokat szaglászni! 

Útközben gyakoroljunk feladatokat, mint az ül, fekszik, marad - bármit, amit kutyánk ismer. Új trükköket is taníthatunk. Ezek segítenek kutyánk fárasztásában akkor is, ha nem tud nagyokat szaladni a futtatón. 

Ilyen gyakorlatokat végezzünk vele otthon is, minél többször! 

Ha van rá lehetőségünk, ha van autónk, menjünk ki városon kívülre sétálni kedvencünkkel! Ez még nem tiltott, azonban az ösvényeken is tartsunk távolságot másoktól! 

 

 

Ha nyitva a futtató: 

Ott, ahol nem kerültek lezárásra a futtatók, fokozottan figyeljünk egymásra! Ott a kapu, a padok, a játékok, a szemetes… mind lehetséges felület, ahol a vírus megtapadhat.

Ha van kézfertőtlenítőnk, használjuk! Ha tehetjük, használjunk kesztyűt, de se azzal, se szabad kézzel ne nyúljunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz. 

Tartsuk meg a többi gazditól a legalább 2 méteres távolságot. 

Ne simogassuk más kutyáját, kérjünk meg udvariasan másokat, hogy ők se tegyék ezt miénkkel!

Ha úgy ítéljük, hogy a futtatón már vannak elegen, ne menjünk be! Minél kevesebb kutya és gazdi tartózkodjon bent egyszerre! Ez egy kisebb méretű futtató esetében már egy - két gazdit is jelenthet. Mérjük fel józanésszel a helyzetet! Tegyünk inkább még egy kört pórázon, majd térjünk vissza később a futtatóhoz!

 

Hazaérve langyos szappanos vízzel töröljük át kutyánk mancsait, bundáját! Mossunk kezet mi is szappannal!

 

 

 


Indexkép forrás: i95rock.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait
Közös akcióra készül az M2 Petőfi TV és az M4 Sport: „Karanténkommentátort” keresnek, hogy enyhítsék a sportközvetítések hiányát az otthonmaradás ideje alatt.

Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya
Tonka minden előítéletet megcáfol, ami a hatalmas termetű és fekete színű kutyákat összeköti azok veszélyességével. Az óriás test vajszívet rejt, a fekete bunda simogatása pedig örömmel és szeretettel tölt meg minden szívet.

Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel? Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel?
Bárki megfertőződhet az új koronavírustól, ezért fontos, hogy előre felkészüljünk mindenre. A korlátozások, megelőzési ajánlások betartása segíthet, hogy elkerüljük a fertőződést, mégis kell lennie B és C tervünknek arra az esetre, ha mégis megtörténne a baj – hiszen egy (vagy több) kis négylábúért is felelősek vagyunk, az ő biztonságukról, egészségükről és szükségleteikről is gondoskodnunk kell.

Segítségre szorulnak az árva állatok - nincs tartaléka az állatmenhelyeknek Segítségre szorulnak az árva állatok - nincs tartaléka az állatmenhelyeknek
Az állatmenhelyeknek nincs akkora anyagi tartaléka, ami biztosítaná fennmaradásukat a koronavírus járvány ideje alatt.

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Ebzárlat 2020 tavaszán – az érintett települések listája Ebzárlat 2020 tavaszán – az érintett települések listája
Idén tavasszal is indul a rókák veszettség elleni vakcinázása, mely velejárója az ebzárlat is. Az ország keleti és déli megyéit érinti idén a korlátozás.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban
Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR
Az állatvédő szervezetek összefogásával létrejött EVÁR is várja az önkéntesek jelentkezését, akik a járvány idején segíteni tudnának az egyedül maradt állatok ellátásában, elhelyezésében.

Sportesemény híján kutyák szaladgálását közvetítette egy amerikai kommentátor Sportesemény híján kutyák szaladgálását közvetítette egy amerikai kommentátor
A kényszer-szabin lévő szemfüles kommentátorok akkor is találnak maguknak munkát, elfoglaltságot, ha a járvány miatt nemigen akad sportesemény, amit közvetíthetnének…

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve! Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!
Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Vizslatúra Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON! Hírek - Címlapon
Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON!
Elfogtak egy férfit Pécelen, aki tűkkel átszúrt húsdarabokat szórt szét Hírek - Címlapon
Elfogtak egy férfit Pécelen, aki tűkkel átszúrt húsdarabokat szórt szét