A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyes kutyafuttatókat is lezárnak az ország néhány pontján

2020. március 20., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében nem csak játszótereket és kültéri edzőparkokat zárnak le, hanem kutyafuttatókat is egyes városokban.A COVID-19 koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében már több megelőző intézkedés született, többek közt lezárták a játszótereket, valamint a szabadtéri fitnesz- és edzőparkokat. Ezek a közös használatú terek és eszközök kiemelten kockázatosak a fertőződés szempontjából. Hasonló közösségi tér a kutyafuttató is, ahol bár kevesebb olyan eszköz van, mint a játszótereken, csoportosulásra, kontaktra teret ad. 

 

FRISS:  Kőszeg
Kőbánya és Szeged után Kőszeg is lezárta a kutyafuttatókat, köztük a Kőszegi Kutyastrandot is. 

 

 

 

 

 

Kőbánya

Dr. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere Facebook oldalán is tájékoztatta a lakosokat, hogy a játszóterek, edzőparkok mellett a kutyafuttatók is bezárásra kerültek. 

 

 

 

 

 

 

Szeged

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívta a figyelmet, hogy “a koronavírus járvány megelőzése és a jelenleg fennálló veszélyhelyzet minimalizálása érdekében nem használhatók az önkormányzati játszóterek, kültéri fitnesz- és edzőparkok, valamint a kutyafuttatók sem”. 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk? 

A jelen helyzetben egyébként is jobb, ha kerüljük a társaságot. Most a magányos kutyasétáknak van ideje, kettesben kedvencünkkel. 

Tegyünk futtatón kívüli, pórázas sétákat (hiszen a futtatók bezárása nem egyenlő azzal, hogy ezentúl bárhol szabadon engedhetjük futkározni kutyánkat!), hagyjuk sokat szaglászni! 

Útközben gyakoroljunk feladatokat, mint az ül, fekszik, marad - bármit, amit kutyánk ismer. Új trükköket is taníthatunk. Ezek segítenek kutyánk fárasztásában akkor is, ha nem tud nagyokat szaladni a futtatón. 

Ilyen gyakorlatokat végezzünk vele otthon is, minél többször! 

Ha van rá lehetőségünk, ha van autónk, menjünk ki városon kívülre sétálni kedvencünkkel! Ez még nem tiltott, azonban az ösvényeken is tartsunk távolságot másoktól! 

 

 

Ha nyitva a futtató: 

Ott, ahol nem kerültek lezárásra a futtatók, fokozottan figyeljünk egymásra! Ott a kapu, a padok, a játékok, a szemetes… mind lehetséges felület, ahol a vírus megtapadhat.

Ha van kézfertőtlenítőnk, használjuk! Ha tehetjük, használjunk kesztyűt, de se azzal, se szabad kézzel ne nyúljunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz. 

Tartsuk meg a többi gazditól a legalább 2 méteres távolságot. 

Ne simogassuk más kutyáját, kérjünk meg udvariasan másokat, hogy ők se tegyék ezt miénkkel!

Ha úgy ítéljük, hogy a futtatón már vannak elegen, ne menjünk be! Minél kevesebb kutya és gazdi tartózkodjon bent egyszerre! Ez egy kisebb méretű futtató esetében már egy - két gazdit is jelenthet. Mérjük fel józanésszel a helyzetet! Tegyünk inkább még egy kört pórázon, majd térjünk vissza később a futtatóhoz!

 

Hazaérve langyos szappanos vízzel töröljük át kutyánk mancsait, bundáját! Mossunk kezet mi is szappannal!

 

 

 


Indexkép forrás: i95rock.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen
Játékokkal, akadályokkal felszerelt kutyafuttatót adtak át Kőszegen a hétvégén. Ezzel már háromra bővült a város kutyafuttatóinak száma a Kőszegi kutyastrand mellett.

Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség
Hosszú egyeztetések és lakossági fórumok után megszületett a döntés: bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt. Az Omszk-tó bizonyos részén a kutyák fürdetésére is lesz lehetőség.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vakon bízni – Kölykök voltunk Hírek - Címlapon
Vakon bízni – Kölykök voltunk
Újra megríkat a Budweiser Hírek - Címlapon
Újra megríkat a Budweiser