A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hazaszökött eredeti gazdáihoz a kutya, akit 64 kilométerrel odébb fogadtak örökbe

2023. május 02., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hűségük és szeretetük végtelen – Cooper, a golden retriever története is bizonyítja ezt. Az eset, akár csak egy felkiáltójel, rámutat arra, miért is fontos az, hogy alaposan végiggondoljuk lehetőségeinket, mielőtt magunkhoz veszünk egy kutyát – hisz annak a kutyának mi, gazdik leszünk a nagybetűs Minden. Ha pedig megválunk tőle, a szívét törjük össze.
Szerencsére Cooper története boldog véget ért!



 

Cooper, a golden retriever az észak-írországi Tobermore-ban élt gazdáival, akik egy nap arra kényszerültek, hogy új családot keressenek neki, mivel ők már nem tudtak gondoskodni róla megfelelően. A kutyának szerető családot találtak, mi több, egy négylábú társa is lett új otthonában: a szintén golden retriever fajtájú Molly.

 

Cooper át is költözött új otthonába, mely 64 kilométerre van volt otthonától és családjától. Nem töltött itt el azonban sok időt: néhány órát mindössze, majd egy ügyes húzással meg is szökött.

„Miután a kutyámmal, Mollyval való első találkozásuk nagyon jól sikerült, elintéztem mindent: a nevemre került Cooper chipje, összepakoltunk és hazamentünk. Épp ki akartam venni a kutyákat a kocsiból, hogy megegyük első közös sétájukat, amikor Cooper elfutott. Szó szerint átugrotta Mollyt, eléggé kinyitotta az autó ajtaját, hogy átjusson rajtam, és elrohant. Megpróbáltam utolérni, de egy pillanat alatt eltűnt a szemem elől” – idézte fel Cooper szökését Nigel Fleming, az új gazdi.

 

 

Cooper, a golden retriever
Cooper, a golden retriever
Fotó: facebook.com/nigelflemingphotography

 

 

Coopert égen-földön keresték: tűvé tették érte az egész környéket. Plakátokat, szórólapokat készítettek, hátha látta valaki. Bekopogtak több házhoz is, talán valaki tud információt adni a kutyáról. Természetesen a közösségi médiában is posztoltak róla, egy eltűnt állatokkal foglalkozó oldal is a segítségükre sietett. A Lost Pawns Northern Ireland szervezet különböző helyeken etetőállomásokat állított fel, hátha odaszokik a kóborló Cooper, és ott meg tudják fogni.

 

A napok teltek, és néhány bejelentés érkezett is, hogy láttak egy golden retrievert kóborolni. Végül egy igazán meglepő bejelentés érkezett: egy tobermore-i lakos felismerte Coopert, ahogy régi otthona felé szalad.

 

 

Cooper több mint 60 kilométert tett meg
Cooper több mint 60 kilométert tett meg
Fotó: belfastlive.co.uk

 

 

27 napig kóborolt Cooper, míg hazaért. Főútvonalakon, országutakon, erdőn és mezőn kelt át, számára teljesen ismeretlen területeken. Nagyon szerencsés, hogy a hosszú utat sértetlenül sikerült megtennie.

 

„Már biztonságban van. Kis adagokat eszik, hogy visszanyerje régi súlyát és erejét, hisz lefogyott a kaland alatt. Egy meleg fürdőre és sok alvásra van szüksége. Remélem, már egyre inkább otthon érzi magát nálunk, de azért tettem néhány óvintézkedést, ha esetleg újra csavarogni támad kedve, meg tudjam akadályozni.” – mesélte a gazdi a belfastlive.co.uk-nak

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Átlógott legjobb barátjához a kutya a menhelyen, hogy együtt lehessenek Átlógott legjobb barátjához a kutya a menhelyen, hogy együtt lehessenek
Semmi sem lehetetlen, ha szeretnénk amellett lenni, akit a legjobban szeretünk!

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sántít a kutyám – mit tegyek, amíg eljutok vele az állatorvoshoz? Hírek - Címlapon
Sántít a kutyám – mit tegyek, amíg eljutok vele az állatorvoshoz?
Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat? Hírek - Címlapon
Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat?