A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak

2021. March 14., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Csendes kikapcsolódásra vágysz? Belefeledkeznél egy szívmelengető történetbe? Csemegézz válogatásunkból, mely az ember és legjobb barátja, a kutya közötti szeretetteljes kötelékről szól.



Dion Leonard - Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

 

"Egy ​kiskutya és egy hihetetlen utazás igaz története."

 

Igazi szívmelengető történet az állatok szerelmesei számára a világ minden táján.

2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton-futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban. A Góbi nevet kapó, szeretetreméltó kutyakölyök bebizonyította, hogy ami a méretéből hiányzik, azt a szívével pótolja, ahogy követte Diont a szeszélyes Tien-san hegységen át, és közel 80 mérföldön keresztül.

Dion úgy érezte, valami megváltozott benne, amikor tanúja lett az aprócska állat hihetetlen elszántságának. A múltban mindig arra összpontosított, hogy nyerjen, hogy a legjobb legyen, ám most más célja nem volt, minthogy meggyőződjön róla, barátja biztonságban van, etetik, itatják. Bár a versenyen nem lett első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az Egyesült Királyságba, új családtagnak. Ezzel kezdetét vette a felejthetetlen utazás, hullámvasút-szerűen alakuló drámával, bánattal, szívfájdalommal, örömmel és szeretettel, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.

 

Találkozás Góbival a remény, az alkalmazkodóképesség és a barátság alaptörténete, s megint csak azt bizonyítja, hogy a kutya valóban „az ember legjobb barátja”.

 

Kutyás regény - Dion Leonard - Találkozás Góbival
Kutyás regény: Dion Leonard - Találkozás Góbival

 

Luis Carlos Montalván · Brett Wittler - Új élet Keddtől

 

„A sokat megélt katona és a golden retriever, akinek az életét köszönheti.”

 

Luis Montalván, az amerikai hadsereg többszörösen kitüntetett századosa, aki kétszer teljesített szolgálatot Irakban, soha nem hátrált meg a kihívások elől. Leszerelése után azonban sebesülései és a poszttraumás stressz egyre erősebben éreztették a hatásukat. Luis már nem nagyon bízott a gyógyulásban.

Aztán megismerte Keddet, a gyengéd lelkű golden retrievert, akit sérült emberek ellátására képeztek ki. Kedd korábban börtönviseltek és fiatalkorú bűnözők között élt, ezért nehezen bízott meg az emberekben – de akkor jött Luis.

Az Új élet Keddtől! két sokat szenvedett harcos története, akik alaposan ráfizettek túlzott szolgálatkészségükre, és végül egymásban leltek vigaszt. A könyv egyszerre szól háborúról és békéről, betegségről és gyógyulásról, lelki sebekről és megtisztulásról. Mindenekelőtt azonban egy ember és egy kutya barátságáról, akiknek sikerült kihúzniuk egymást a gödörből.

 

Szívmelengető kutyás történet: Kedd, az imádnivaló golden retriever örökre megváltoztatja az amerikai veterán életét.

 

Kutyás regény - Luis Montalván - Új élet Keddtől
Kutyás regény: Luis Montalván - Új élet Keddtől

 

Sheila Hocken – Emma meg én, Az új élet

 

„A labrador, aki megmentette az életem.”

 

Sheila Hocken szép, okos, fiatal angol lány, aki tizenéves korára, fokozatos látásromlás után teljesen megvakul. Ez a tragédia azonban nem teszi rokkanttá, ellenkezőleg, önérzete, bátorsága arra készteti, hogy a legnagyobb nehézségeket is leküzdve úgy dolgozzon, mozogjon, szórakozzon, mint a látók. Nem csupán véletlen tehát, hanem tudatos, akaraterős viselkedésének jutalma is, hogy csodálatos támaszra talál egy vakvezető kutyában, a legtöbb embernél megbízhatóbb, egyúttal játékos, furfangos Emmában.

 

Megismerkedésük és egy életen át tartó barátságuk történetét írja le Sheila Hocken a boldog feleség és családanya, aki az orvostudomány fejlődésének köszönhetően közben visszanyerte a látását. Sheila Hocken Notthingamben vakvezetőkutyaiskolát nyitott, hogy megadja másoknak is azt az általa is tapasztalt szabadságot, amit egy jól képzett vakvezetőkutya, barát nyújthat egy gyengénlátó vagy vak ember számára. A történet Az új élet című könyvben folytatódik. 

 

Kutyás regények - Sheila Hocken - Emma meg én és Az új élet
Kutyás regények: Sheila Hocken - Emma meg én és Az új élet

 

Steven Rowley - Lily és a polip

 

„A Lily és a polip az a kutyás könyv, amelyet mindenkinek kötelező elolvasni.” (Washington Post)

 

Ez a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni. Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó.

 

Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben.

Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el? Lily és a polip a következő.

 

Kutyás regény - Steven Rowley - Lily és a polip
Kutyás regény: Steven Rowley - Lily és a polip

 

Tom Ryan - Atticus nyomában

 

"Egy különleges barát és egy különleges út, hogy újra felfedezd önmagad."

 

Tom ​Ryan középkorú, túlsúlyos, szókimondó újságíró. De amikor a sors összehozza Atticus M. Finch-csel, a törpe schnauzerrel, arra kényszerül, hogy újragondolja addigi életét. Hogy pénzt gyűjtsön rákban elhunyt barátja emlékére, Tom elhatározza, hogy kutyájával együtt egyetlen tél alatt megmássza New Hampshire negyvennyolc legmagasabb hegycsúcsát – méghozzá kétszer. Odafent életük legnagyobb kalandja vár rájuk.

A varázslatos, ám veszélyekkel teli téli mesevilágban hóval, faggyal és viharokkal kell megküzdeniük, és ez a különleges bátorságpróba idővel spirituális utazássá válik.

Alig egy hónappal a hazatérésük után újabb tragédia vár rájuk. Atticus megvakul, és a vérvizsgálat eredménye még nagyobb bajt vetít előre. Az újabb kihívással szembenézve Tom és Atticus elindul a sötét alagútban, hogy megtalálja a fényhez vezető utat. Kiskutyáknak és tériszonyos, cinikus újságíróknak semmi keresnivalójuk a hegyekben…

 

Az Atticus nyomában egy szívmelengető történet a barátságról, az önzetlenségről, a megváltásról – és mindenekfelett a szeretetről.

 

Kutyás regény - Tom Ryan - Atticus nyomában
Kutyás regény: Tom Ryan - Atticus nyomában

 

A lista korántsem teljes, csupán ajánló. Ha Neked is van kedvenc kutyás könyved, mely igaz történet alapján készült, írd meg nekünk, hátha mások is szívesen elolvasnák. Köszönjük!

 

Fotók: Maurer Lilla

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2020. April 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó
"Minden, amit tettem, kettőnkért volt."

Miért olyan barátságosak velünk a kutyák? Miért olyan barátságosak velünk a kutyák?
Az ELTE etológusai és amerikai kutatók legújabb eredményei szerint a kutyák háziasítás során kialakult extrém barátságos viselkedését egy gén kromoszómakörnyezetének térszerkezete is befolyásolja.

A macskák is gyászolnak, ha elveszítik legkedvesebb barátaikat, így a kutyákat is A macskák is gyászolnak, ha elveszítik legkedvesebb barátaikat, így a kutyákat is
Egy új tanulmány szerint a cicáknak is fáj, ha búcsút kell venniük azoktól, akiket szeretnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiperventillációs roham - betegség tünete is lehet kutyáknál Hírek - Címlapon
Hiperventillációs roham - betegség tünete is lehet kutyáknál
Kutyás barangolások: Az Úrkuti őskarszt és túra Zircen, a Pintér-hegy erdejében Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Az Úrkuti őskarszt és túra Zircen, a Pintér-hegy erdejében