A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jeges vízből mentettek egy kutyát a tűzoltók

2019. január 28., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy golden retriever alatt szakadt be a vékony jég Debrecenben - szerencsére a tűzoltók hamar a helyszínre értek!



Hétvégén Debrecen egyik kedvelt kutyasétáltató helyén történt a baleset: egy golden retriever ráfutott a Vekeri tó jegére. A parttól 30 méter távolságig eljutott minden baj nélkül, ott azonban beszakadt alatta a vékony jég.

 

Szerencsére a gazdák észnél voltak, és azonnal riasztották a tűzoltóságot, akik pillanatok alatt a helyszínre is értek. Egy hosszú létra segítségével be tudtak menni a bajba jutott állatért, és kimentették. Hála a gyors segítségnek, a kutyának az ijedtségen kívül nem esett baja, sérülést sem szenvedett el.

 

Télen különös figyelmet kell fordítanunk saját és kedvencünk biztonságára a hó és jég miatt: csúszóssága, a jég élessége könnyen sérülést okozhat. A kisebb-nagyobb állóvizek befagyott tükre csúszkálásra, játékra csábít nem csak minket, de kedvencünket is, ám nagyon észnél kell lennünk! Csak akkor lépjünk a jégre, ha az biztos vastagságúra hízott már! A biztonságos jégre lépés veszélyeiről ebben a cikkünkben írtunk.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?
Egyre csípősebbek a hajnalok, és nappal is jól esik a vastagabb öltözet, mely megvéd a hidegben, ha kimegyünk. De hogyan hat kutyáinkra a téli időjárás? Mennyire fáznak, és hol van az a pont, amikor már túl hideg van ahhoz, hogy kint tartózkodjanak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor JULIUS-K9 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya és gazdája, akik legyőzik a gravitációt Hírek - Címlapon
A kutya és gazdája, akik legyőzik a gravitációt
Gyanúsítottként hallgatta ki Fülöp gazdáit a rendőrség Hírek - Címlapon
Gyanúsítottként hallgatta ki Fülöp gazdáit a rendőrség