A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kerítésen át loptak el egy kutyát Pécsett

2018. augusztus 14., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szerencsére a szomszédok kutyája jelzett, hogy baj van: ugatására észrevették a tolvajt és még időben utolérték.



Felelős gazdiként mindent megteszünk négylábú barátaink jólétéért. De vajon mindent megteszünk-e a védelmükért? Egyből rávágnánk: igen. Ám gyakran olyan helyről is érkezhet veszély, amire nem is gondolnánk. 

 

Döbbenetes felvétel került fel a közösségi médiába: kora este egy ismeretlen férfi egyszerűen átnyúlt a kerítésen, felkapta a barátságos kölyökkutyát, kiemelte és már vitte is. A biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy a fiatal kutya társa, a szintén kölyök négylábú csak értetlenül nézett távolodó barátja után.  

 

Szerencsére a szomszéd kutya éber volt: dühös ugatásával riasztotta gazdáit, akik így látták a lopást,  és szóltak a kutya gazdáinak, akik azonnal cselekedtek: hamar utolérték a tolvajt, aki közben már pórázt is tett a kölyökre.

 

“A felvételen látszik,  hogy az eset előtt 5 perccel már elment a ház előtt és utána jött vissza” - mesélte kérdésünkre Attila, a kutyus gazdája. Nagy szerencse volt, hogy a szomszédok éberek voltak, a tolvaj pedig biztonságban érezte magát és nem menekült túl gyorsan… Attila mindkét kutyája egyébkent mentett, állatvédőktől fogadták őket örökbe.

Elmondta azt is, nem bízik abban, hogy egy ilyen ügyben a rendőrség sokmindent tehetne, ezért nem tett feljelentést.

 

 

 

 

 

Az eset bár megdöbbentő, ám nem egyedi. Loptak már kutyát Budapesten egy kávézó teraszáról,  de még állatmenhelyről is. Az indíték sokféle lehet: eladásra, szaporításra vagy épp viadalra szánják, esetleg “csak" megtetszett és megtartanák… És akkor arról még nem is szóltunk, hány elkóborolt kutya (még ha regisztrált chippel rendelkezik is) nem kerülhet haza azért, mert ilyen szándékkal fogják be…


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit? Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit?
Kedvenceink megannyi módon fejezik ki irántunk való rajongásukat, és ebbe beletartozik az is, hogy olykor elcsennek ezt-azt, ami felkelti kíváncsiságukat. De mitől olyan ellenállhatatlan a zokni, amit nemrég viseltünk?

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő… Élvezzük a napsütést, feltöltődünk, ám eközben odafigyelünk arra is, hogy védjük magunkat a napsugarak káros hatásaival szemben. Nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem, hiszen ők is ki vannak téve a napégés veszélyeinek. Hogyan óvhatjuk meg őket a bajtól?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot Hírek - Címlapon
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot
Kutyák, akik Instagram celebek lettek Hírek - Címlapon
Kutyák, akik Instagram celebek lettek