A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kerítésen át loptak el egy kutyát Pécsett

2018. augusztus 14., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Szerencsére a szomszédok kutyája jelzett, hogy baj van: ugatására észrevették a tolvajt és még időben utolérték.Felelős gazdiként mindent megteszünk négylábú barátaink jólétéért. De vajon mindent megteszünk-e a védelmükért? Egyből rávágnánk: igen. Ám gyakran olyan helyről is érkezhet veszély, amire nem is gondolnánk. 

 

Döbbenetes felvétel került fel a közösségi médiába: kora este egy ismeretlen férfi egyszerűen átnyúlt a kerítésen, felkapta a barátságos kölyökkutyát, kiemelte és már vitte is. A biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy a fiatal kutya társa, a szintén kölyök négylábú csak értetlenül nézett távolodó barátja után.  

 

Szerencsére a szomszéd kutya éber volt: dühös ugatásával riasztotta gazdáit, akik így látták a lopást,  és szóltak a kutya gazdáinak, akik azonnal cselekedtek: hamar utolérték a tolvajt, aki közben már pórázt is tett a kölyökre.

 

“A felvételen látszik,  hogy az eset előtt 5 perccel már elment a ház előtt és utána jött vissza” - mesélte kérdésünkre Attila, a kutyus gazdája. Nagy szerencse volt, hogy a szomszédok éberek voltak, a tolvaj pedig biztonságban érezte magát és nem menekült túl gyorsan… Attila mindkét kutyája egyébkent mentett, állatvédőktől fogadták őket örökbe.

Elmondta azt is, nem bízik abban, hogy egy ilyen ügyben a rendőrség sokmindent tehetne, ezért nem tett feljelentést.

 

 

 

 

 

Az eset bár megdöbbentő, ám nem egyedi. Loptak már kutyát Budapesten egy kávézó teraszáról,  de még állatmenhelyről is. Az indíték sokféle lehet: eladásra, szaporításra vagy épp viadalra szánják, esetleg “csak" megtetszett és megtartanák… És akkor arról még nem is szóltunk, hány elkóborolt kutya (még ha regisztrált chippel rendelkezik is) nem kerülhet haza azért, mert ilyen szándékkal fogják be…


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből? Veszélyes, ha a kutyám kilopja a ruháimat a szennyesből?
Kiskedvenced előszeretettel cipeli be használt pulcsidat fekhelyére, hogy bevackolhasson vele? Netán elcseni az éppen levetett zoknidat, majd boldogan körbe-körbe rohangál a házban? Miért csinálja?

Kezdődik a toklász-szezon! Kezdődik a toklász-szezon!
Nyár elején a sok eső, és kedvező hőmérséklet hatására gyorsan nő a fű,de ritkábban nyírják, mint kellene. Ez teret enged a veszélyes gyomnövénynek. A kalászok mindenhol ott vannak, még nyírás után is érdemes figyelmet fordítanunk a száraz maradványokra.

Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket? Ösztönösen védelmezik a kutyák a gyerekeket?
A gyerekeknek különleges kapcsolata van a kutyákkal. Meghúzhatják farkukat, visszafelé simogathatják szőrüket vagy ráhasalhatnak pocakjukra, ha a kutyák fáradtan elhevernek a szőnyegen. De vajon mi teszi az ember legjobb barátját ennyire toleránssá a gyerekekkel szemben?

Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb
Két éve, mikor a mexikói benzinkút munkatársainak megesett a szíve a csontsovány kóbor kutyán, még nem gondolták, hogy egy nap milyen hálásak lesznek annak a kutyának!

Kalandos hazatérés - a tolvaj udvaráról menekítették ki az üzletközpont elől ellopott kutyát Kalandos hazatérés - a tolvaj udvaráról menekítették ki az üzletközpont elől ellopott kutyát
December közepén tűnt el Mogyoró az óbudai Flórián üzletközpont elől. A kutyust két nő egyszerűen magával vitte, azóta semmi hír nem érkezett felőle. Közel egy hónap aggódás után azonban végre hazakerülhetett!

Kóbor kutya üldözte el a támadót Kóbor kutya üldözte el a támadót
Biztonsági kamera rögzítette, hogy egy férfi ki akar rabolni egy arra járó nőt. A közelében ücsörgő kóbor kutya azonnal a nő segítségére sietett.

Fogsort lopott a kiskutya Fogsort lopott a kiskutya
Sok mindenről hallhattunk már, hogy lába kélt egy kíváncsi kutyusnak köszönhetően, mint például papucsok, gumilabdák, finomabb falatok. Ez a kutyus azonban egy nem mindennapi tárgyat lopott magának!

Idős, süket kutyát loptak el Budapesten Idős, süket kutyát loptak el Budapesten
Az idős kutyust nagyon hamar meg kell találni, ugyanis amellett, hogy nem lát és nem hall, rengeteg allergiával küzd, így az egészségére is nagyon veszélyes helyzetbe került. A nyomravezetőnek jutalmat is felajánlott a gazdi.

Pitbullja mentette meg a kisfiút a betörőtől Pitbullja mentette meg a kisfiút a betörőtől
Hős kutya: kis gazdáját megmentette az éjszakai behatolótól. Akció filmbe illő történet!

Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült! Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült!
Nincs elég gondja, problémája az állatvédőknek, még a lopással is szembe kell nézniük. Ezúttal az Orosházi Állatvédők menhelyéről tűnt el egy kutya, akit mielőbb meg kell találni, hiszen komoly egészségügyi problémákkal küzd, ami miatt folyamatos gyógyszeres kezelésre szorul.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Vizslatúra Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot Hírek - Címlapon
Magyar kutyák, akik meghódították az Instagramot
Kutyák, akik Instagram celebek lettek Hírek - Címlapon
Kutyák, akik Instagram celebek lettek