A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges kölyköknek adott életet egy labrador: a sárga, barna és fekete szín is megtalálható az alomban

2021. november 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A szépséges labrador mama 10 imádnivaló kicsit hozott a világra októberben. Ami igazán páratlanná teszi őket az az, hogy a fajtára jellemző mindhárom szín képviselteti magát. Nézzétek, milyen gyönyörűek!



Apró mancsok és tappancsok, picinyke fülek, fekete és barna nózik. Csipognak, börrögnek, majd jóllakottan szuszognak anyukájukhoz búja. Zola, a négyéves labrador tökéletesen viseli gondját kölykeinek, talán még ő sem tudja, mitől is olyan különlegesek ők mindnyájan. Azon kevesek közé tartoznak ugyanis, ahol egyazon almon belül nem egy, nem kettő, hanem három szín is jelen van.

 

A labrador fajtára jellemző mindhárom szín jelen van az alomban
A labrador fajtára jellemző mindhárom szín jelen van az alomban
Fotó: SWNS

 

Az angliai Davis-házaspár 15 éve foglalkozik labradorok tenyésztésével, és tapasztalataik birtokában ezúttal a géneket hívták segítségül, hogy megszülethessen e tarka-barka alom. A kölykök apját már tudatosan „alkották meg”, ami annyit jelent, hogy a sárga, csokoládébarna és fekete színeket kódoló géneket is hordozza, csakúgy, mint a mama. Rocks és Zola kicsinyei valóban ritkaságszámba mennek, világrajövetelüket több mint tíz éven át tartó tervezés előzte meg. 

 

„Már a kezdektől fogva szerettünk volna létrehozni egy olyan szukát és kant, akik mindhárom színt továbbadhatják kölykeiknek, és végre sikerült” – mondták el meghatottan a gazdik. – „ A labradoroknak csupán töredéke rendelkezik e genetikai tulajdonságokkal, és még kevesebb párosítás születik két ilyen különleges kutyából, ami lehetővé teszi a trikolor almokat.”

 

Zola, a labrador mama és különleges kölykei
Zola, a labrador mama és különleges kölykei
Fotó: SWNS

 

Nem csoda, hogy az ellés első pillanatától fogva tűkön ültek. Természetesen a legfontosabb az volt, hogy minden rendben menjen és egészséges kölykök jöjjenek világra, hiszen „a labradoroknál többféle örökletes betegség is megjelenhet, ezért nemcsak a színekre kell figyelni, hanem arra is, hogy egészséges utódok szülessenek”.

 

Zola tíz tündéri aprósággal ajándékozta meg őket október 18-án, méghozzá a várva-várt színekben. Az ellés közben felmerült nehézségek miatt császármetszésre volt szükség, ezért úgy döntöttek, a jövőben nem teszik ki ennek, hanem házikedvencként fogják tartani, szeretni. De a kölykök fele hordozza a különleges géneket, melynek köszönhetően tovább örökíthetik a három színt egy almon belül.

 

Két sárga, három csokoládébarna és öt fekete labrador kölyök született az alomban
Két sárga, három csokoládébarna és öt fekete labrador kölyök született az alomban
Fotó: SWNS

 

Két sárga, három csokoládébarna és öt fekete kiskutya felnevelése persze bőséges feladattal jár, és bár rengetegen állnak sorba értük, a gazdik számára az elsődleges szempont az, hogy mindegyiküknek megtalálják azt a családot, ahol szeretetben és megbecsülésben tölthetik életük minden egyes napját.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák? Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák?
Elgondolkodtál már azon, minek köszönhető, hogy kedvenced olyan ügyesen elboldogul az esti sétákon? Vagy amikor sötétedés után kikéredzkedik a kertbe, hogy elvégezze a dolgát, és közben szaglásszon egy kicsit?

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől Hírek - Címlapon
Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum Hírek - Címlapon
Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum