A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozgalom a kutyapiszok ellen

Te sem szeretnél kutyagumiba lépni? Csatlakozz!


2015. március 30., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű




Sokunkat zavar, hogy egyesek a kutyájuk dolga végeztével tovább sétálnak, eszükbe se jut, hogy az általuk otthagyott csomag másnak akár az egész napját kellemetlenné teheti. Nem törődnek sem kutyás, sem kutya nélküli embertársaikkal. Ez ellen igyekszik fellépni a pécsi zászlós mozgalom.



A kutyapiszok főként a városokban, panel rengetegben okoz komoly problémákat, hiszen gyakran a kevés zöldterület is tele van aknákkal, nem lehet hol futtatni a kutyákat, játszani a gyerekekkel. Nekünk kutyásoknak is el kellene fogadnunk, hogy nem csak a miénk a füves rét. Miért gátoljuk meg az embereket abban, hogy kiüljenek a parkba piknikezni, kivigyék a porontyaikat focizni, vagy csak sétáljanak egyet anélkül, hogy utána cipőt kelljen pucolniuk?

 

Ijesztően sok kakikt nem szedtek össze...
Forrás: bama.hu

 

Kis- és nagykutyások egyaránt ludasok a dologban, de sajnos a nagyobb problémát mégis a látszólag ápolt ölebekkel rendelkező, igényes gazdik okozzák. Az apró termetű kedvencnek természetesen az ürüléke is sokkal kisebb, így a sétáltató egyszerűen úgy gondolhatja, hogy a termék eltűnik a fűben, nem is látszik, mire bárki belelépne lebomlik. Pedig elég lenne egy papír zsebkendő is, hogy eltávolítsuk a másoknak esetleg kellemetlen meglepetést okozó anyagot.

 

A nagy felháborodást keltő aknamezők ellen már korábban is indult mozgalom. Ennek keretében a Kulturált Állattartásért Egyesület összegyűjtötte a kutyapiszkot több területen, ezzel motiválva a gazdikat, hogy ők is így tegyenek. A jelenlegi mozgalom célja hasonló, de témája más. A pécsi panel házak körül elterülő füves placcokon az összes ürülék mellé kis piros zászlót tűznek, így az addig rejtve maradt kicsi kakik is láthatóvá válnak. Ez segítség a járókelőknek, mert így könnyen elkerülhetik a kellemetlen meglepetést, és figyelmeztető jellegű a gazdiknak, akiknek a titkon otthagyott szemete igen feltűnővé válik.

 

Így már elég feltűnő
Forrás: bama.hu

 

Az ötlet a Mosolymanó Egyesület és a Kulturált Állatartásért és Tiszta Környezetért Egyesület együttes gyümölcse. Akciójuk célja a figyelemfelkeltés, ami nem is maradt el, ugyanis Pécsen, egy nagyobb füves területen közel 200 zászló lelt gazdára. Meglepő, hogy ennyi kutyasétáltató veszi semmibe a körülötte élőket, és környezetét. Nem ártana elgondolkozni azon, hogy az ott felejtett ürülék megszáradva por formájában száll a levegőben ezzel allergiás reakciókat váltva ki, valamint, hogy kutyáink a lábukkal a lakásba, ágyba is behordják a nem kívánatos szennyeződést. Tehát tessék felelősségteljes gazdivá válni, és munkára fel!

 

A lelkes csapat
Forrás: bama.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Atka: a para parazita Hírek - Címlapon
Atka: a para parazita
Pfúj, de büdi! Hírek - Címlapon
Pfúj, de büdi!