A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozgalom a kutyapiszok ellen

Te sem szeretnél kutyagumiba lépni? Csatlakozz!


2015. március 30., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű
Sokunkat zavar, hogy egyesek a kutyájuk dolga végeztével tovább sétálnak, eszükbe se jut, hogy az általuk otthagyott csomag másnak akár az egész napját kellemetlenné teheti. Nem törődnek sem kutyás, sem kutya nélküli embertársaikkal. Ez ellen igyekszik fellépni a pécsi zászlós mozgalom.A kutyapiszok főként a városokban, panel rengetegben okoz komoly problémákat, hiszen gyakran a kevés zöldterület is tele van aknákkal, nem lehet hol futtatni a kutyákat, játszani a gyerekekkel. Nekünk kutyásoknak is el kellene fogadnunk, hogy nem csak a miénk a füves rét. Miért gátoljuk meg az embereket abban, hogy kiüljenek a parkba piknikezni, kivigyék a porontyaikat focizni, vagy csak sétáljanak egyet anélkül, hogy utána cipőt kelljen pucolniuk?

 

Ijesztően sok kakikt nem szedtek össze...
Forrás: bama.hu

 

Kis- és nagykutyások egyaránt ludasok a dologban, de sajnos a nagyobb problémát mégis a látszólag ápolt ölebekkel rendelkező, igényes gazdik okozzák. Az apró termetű kedvencnek természetesen az ürüléke is sokkal kisebb, így a sétáltató egyszerűen úgy gondolhatja, hogy a termék eltűnik a fűben, nem is látszik, mire bárki belelépne lebomlik. Pedig elég lenne egy papír zsebkendő is, hogy eltávolítsuk a másoknak esetleg kellemetlen meglepetést okozó anyagot.

 

A nagy felháborodást keltő aknamezők ellen már korábban is indult mozgalom. Ennek keretében a Kulturált Állattartásért Egyesület összegyűjtötte a kutyapiszkot több területen, ezzel motiválva a gazdikat, hogy ők is így tegyenek. A jelenlegi mozgalom célja hasonló, de témája más. A pécsi panel házak körül elterülő füves placcokon az összes ürülék mellé kis piros zászlót tűznek, így az addig rejtve maradt kicsi kakik is láthatóvá válnak. Ez segítség a járókelőknek, mert így könnyen elkerülhetik a kellemetlen meglepetést, és figyelmeztető jellegű a gazdiknak, akiknek a titkon otthagyott szemete igen feltűnővé válik.

 

Így már elég feltűnő
Forrás: bama.hu

 

Az ötlet a Mosolymanó Egyesület és a Kulturált Állatartásért és Tiszta Környezetért Egyesület együttes gyümölcse. Akciójuk célja a figyelemfelkeltés, ami nem is maradt el, ugyanis Pécsen, egy nagyobb füves területen közel 200 zászló lelt gazdára. Meglepő, hogy ennyi kutyasétáltató veszi semmibe a körülötte élőket, és környezetét. Nem ártana elgondolkozni azon, hogy az ott felejtett ürülék megszáradva por formájában száll a levegőben ezzel allergiás reakciókat váltva ki, valamint, hogy kutyáink a lábukkal a lakásba, ágyba is behordják a nem kívánatos szennyeződést. Tehát tessék felelősségteljes gazdivá válni, és munkára fel!

 

A lelkes csapat
Forrás: bama.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Atka: a para parazita Hírek - Címlapon
Atka: a para parazita
Pfúj, de büdi! Hírek - Címlapon
Pfúj, de büdi!