A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem sikerült megmenteni a kutyát, akit másfél órára a napon parkoló autóban hagytak gazdái

2018. május 17., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A tűző napon álló autóba zárva hagyták a kutyájukat, aki a hő hatására olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett el, amivel a szervezete már nem tudott megbirkózni.



Az aggódó állatbarátok április végén hívták a Hortobágyi Madárkórházat egy autóba zárt kutyához. A Vásártér mellett parkoló autóban egy szállítóboxba volt bezárva az eb: a tűző nap rohamosan melegítette az autót, aminek hatására a kutya pánikba esett, és némi küzdelem árán kitört a dobozból. A helyzetén ez sajnos nem segített, hiszen az autó ekkor már igen forró volt, azonban a kitörésének hála az arra járók észrevették, és segítséget tudtak hívni.

 

Több mint másfél órája szenvedhetett a kutya az autóban, mire a segítség megérkezett már csak magatehetetlenül feküdt az autóban, amit a hősokktól addigra összehányt. Csak percei lehettek hátra. Végül a helyszínre érkező rendőrök törték be az autó ablakát, onnan azonnal a Hortobágyi Madárkórház műtőjébe vitték, ahol vizes lepedővel hűtötték és megkezdték kezelését.

“Állapota aggasztóan válságos volt. A hősokktól elvesztette az eszméletét, nem reagált semmilyen ingerre. Pár pillanatra a légzése is megállt, pupillái kitágultak… Azt hittük, elveszítettük… Majd újra vett levegőt… Fellélegeztünk… Mintegy két óra hossza után elkezdett pislogni, de még mindig nem tudott megmozdulni. “ - írja a kórház a Facebook oldalán.

 

A kutya életéért sokáig küzdöttek az állatorvosok, de nem sikerült megmenteni
A kutya életéért sokáig küzdöttek az állatorvosok, de nem sikerült megmenteni

 

Éjjelre kezdett csak stabilizálódni az állapota, egy-két nap elteltével már fel is tudott állni, járkált, ivott is - enni viszont nem tudott, és megmaradt a folyamatos hányása is. “Ebből az állapotából már nem épült fel, és egy hét után sajnos elpusztult”

– nyilatkozta a Dehir.hu-nak Déri János, a Hortobágyi Madárkórház vezetője, aki azt is elmondta a lapnak, hogy a laborvizsgálati eredmények olyan mértékű szívférgességet mutatott, amelybe a kutya rövid időn belül belehalt volna. „A fertőzés miatt összeomlott a kutya vérkeringése, amit jelentősen súlyosbított, hogy az autóban hagyták. A gazda egyértelműen felelőtlen volt, azonban előbb-utóbb elpusztult volna a kutya akkor is, ha nem zárják be a kocsiba. Ettől a megterheléstől azonban légzési nehézségekkel küzdött, ami meggyorsította a folyamatot. A kutyát tényleg a klinikai halál állapotából hoztuk vissza, de emiatt sajnos már nem lehetett rajta segíteni” - mondta Déri János.

 

A lap értesülése szerint az ügyben a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

 

 

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Így lehet biztonságban a kutyád a harmadfokú hőségriadóban Így lehet biztonságban a kutyád a harmadfokú hőségriadóban
A nyár legnehezebb napjait jelentik az extrém hőhullámok, amik mintha egyre többször érnék el hazánkat. A hőmérők higanyszálai már meg sem állnak 34-35 foknál, inkább a 40-et közelítik. Hogy tudhatjuk biztonságban négylábú barátunkat a hőségben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL Hírek - Címlapon
Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL
A túlzott lihegés lényeges tünet! Hírek - Címlapon
A túlzott lihegés lényeges tünet!