A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Okos kutyus - Finom szendvicsekbe rejtették el a gyógyszereit, de ő inkább kispárnát csinált belőle

2023. február 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Udvariasan elvette a pulykás szendvicseket, aztán gondosan felhalmozta őket egy kupacba. Tekintetében a csendes ellenállás tüze lobogott: "Én ezt bizony meg nem eszem!"



 

Gazdinak lenni jó dolog, de vannak helyzetek, amikor kimondottan nehéz. Betegség esetén például nem elég, hogy megtörtént a baj, még amiatt is vakarhatjuk a fejünket, hogyan vegyük rá kedvencünket, hogy megegye a gyógyszert. Sokszor még a féreghajtó tabletta beadása is körül akkor hűhót csap a kutya, mintha minimum a világvége kapujában állnánk...

 

Míg mások lazán lenyelik a sajtos vagy májkrémes falatkába csomagolt gyógyszert, addig szép számmal akadnak olyanok, akiknél a legkülönlegesebb körítés sem válik be.

 

 

Bandita jól viselte a fürdetést az állatkórházban
Bandita jól viselte a fürdetést az állatkórházban - a gyógyszereket már kevésbé
Fotó: Alicia Pet Care Center

 

 

Így van ezzel Bandit, vagyis Bandita is, aki egy kisebb beavatkozás miatt egy héten át élvezhette az állatkórház vendégszeretetét. Márpedig a kaliforniai Alicia Pet Care Center munkatársai mindent megtesznek, hogy a négylábú páciensek jól érezzék magukat, és a lehető legkevesebb stressz érje őket ott tartózkodásuk alatt.

 

Létrehoztak egy programot, melynek keretében az újonnan érkező pácienseknek és gazdáiknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerkedjenek a hellyel, a személyzettel – a kedves fogadtatás (és a finom falatkák) hatására a kutyák és cicák is hamar rájönnek arra, nem is olyan rossz dolog dokihoz menni.

 

 

Gyanakvón szaglászta a kutya a külön neki készített szendvicset
Gyanakvón szaglászta a kutya a külön neki készített szendvicset
Fotó: Alicia Pet Care Center

 

 

Banditának azonban bárhogyan is próbáltak kedvére tenni, újra és újra falakba ütköztek. Megkérdezték gazdáit, mi az az étel, amit mindig minden körülmények között boldogan behabzsolna, hátha abba rejtve végre be tudnák adni neki a gyógyszereket.

 

Egyöntetűen a pulykás szendvicsre szavaztak, így az egyik asszisztens elugrott abba az üzletbe, ahol a legfinomabb pulykafelvágott kapható, és visszaérve a kórházba elkészítették Bandita kedvencét.

 

 

@apccvet Laughing, crying, sliving, slaying. Bandit is everything I aspire to be. Please drop comments of times your pets have hilariously refused to take their meds ???? #apccvet #australianshepherd #aussie #parishilton #animalhospital #veterinarian ♬ original sound - M.M.

 

 

Felcsillant a szeme, amikor meglátta, mit hoznak neki, majd megszaglászta, udvariasan elvette, és ahelyett, hogy elfogyasztotta volna az ínyencséget, letette a ketrec oldalába. Gondolták az asszisztensek, majd megeszi később, ám amikor látták, nem így történt, hoztak neki egy másik szendvicset, ezúttal egy mogyoróvajas-pulykás szendvicset. Bandita azt is félretette...

 

Szép lassan kisebb kupac gyűlt össze nála, hiszen szimata beigazolta gyanakvását: ebbe bizony beletettek valamit nekem... Köszönöm, elfogadom, kispárnának jó lesz.

 

 

Pulykás szendvicsekből készített magának kispárnát az okos kutya
"Ezt a gyógyszert én meg nem eszem!"
Pulykás szendvicsekből készített magának kispárnát az okos kutya
Fotó: Alicia Pet Care Center

 

 

Mit volt mit tenni, új ötlettel kellett előállni. Így hát egy ínycsiklandó húsgolyóba csomagolták bele a gyógyszereket, aminek már a ravasz kutya sem tudott ellenállni. Egyből befalta a finomságot, végre megtalálták a megoldást! Szerencsére ez bevált, kórházi tartózkodása idején ezután az összes gyógyszert gond nélkül be tudták neki adni. Néhány nap múlva Bandita végre hazamehetett, ahol természetesen egy nagy halom pulykás szendviccsel ünnepelték meg gyógyulását.

 


 

Ha Nektek is meggyűlik a bajotok a gyógyszerbeadással, olvassátok el tippjeinket, hátha megtaláljátok közte azt a módszert, amelyik beválik:

 

 

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez - Kutyabarát helyek

Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Alicia Pet Care Center

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák sonkát? Ehetnek a kutyák sonkát?
Bár az ünnepek már elmúltak, a húsvéti sonkából maradt falatokra még mindig áhítozhat kedvencünk. De kaphat belőle?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar mentőkutyák is segítenek a törökországi földrengés helyszínén Hírek - Címlapon
Magyar mentőkutyák is segítenek a törökországi földrengés helyszínén
Miért húz a pórázon a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért húz a pórázon a kutyám?