A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Olasz rendőrkutya mentette meg a magyar kölyökkutyákat

2018. július 05., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Különleges “rakományt” szagolt ki Caboto, az olasz rendőrkutya a határon: két autóban is papírokkal nem rendelkező kölyökkutyákat szállítottak Olaszország fele.



Illegális kutyakereskedőket fogtak az olasz határon hála Caboto-nak, a szolgálatban lévő kábítószerkereső kutyának. Caboto dolga a megállított autók átvizsgálása volt - két járműnél jelzett is, hogy azok nem oda való szállítmányt rejtenek. Az autókban azonban nem kábítószer volt elrejtve.

 

Caboto, a drogkereső kutya szagolt ki a magyar kölyköket
Caboto, a drogkereső kutya szagolt ki a magyar kölyköket

 

A két személygépkocsiban összesen 34 kölyökkutya volt összezsúfolva kartondobozokba, így akarták Magyarországról Olaszországba csempészni őket. Az elhelyezésük és szállításuk a járműben rendkívül rossz körülmények között zajlott, mely kimerítette a rossz bánásmódot - ezen felül kiderült, hogy egyik kutya sem rendelkezik chippel, papírokkal, de még oltásokkal sem.

 

Francia bulldogokat akartak eladni Olaszországban
Francia bulldogokat akartak eladni Olaszországban

 

Az első autóban hét francia bulldog kölyköt találtak: négy szukát és három kant. Őket az olasz Rovigo városában élő magyar nemzetiségű férfi és nő szállította. A másik autót egy olasz férfi vezette, akivel egy négyéves kislány is utazott. Az ő járművükben további 27 kölyköt találtak: hét francia bulldogot, három Jack Russel terriert, tizenhárom csivavát és négy pincsert.

 

27 kölyökkutya volt kartondobozokba zsúfolva az autóban
27 kölyökkutya volt kartondobozokba zsúfolva az autóban

 

A kiskutyákat elkobozták, állatorvos látta el őket, majd az udinei menhelyre kerültek. A körülbelül 10 euróért vásárolt kölyköket a becslések szerint akár 500 euróért is eladhatták volna az illegális kereskedők.

 

 

 

Forrás: lastampa.it

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kiskutyák nem csak a felnőtt fajtársaiktól, hanem az emberektől is képesek tanulni Hírek - Címlapon
A kiskutyák nem csak a felnőtt fajtársaiktól, hanem az emberektől is képesek tanulni
Kutyabarát program egy kutyabarát múzeumban Hírek - Címlapon
Kutyabarát program egy kutyabarát múzeumban