A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefognak az állatvédők, hogy a járvány idején segíthessenek a házikedvenceknek

2020. március 17., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A hazai állatvédő szervezetek összefogásának köszönhetően indul útjára az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer. A program a koronavírus járvány idején hivatott segítséget nyújtani az érintett családoknak és kedvenceiknek.Ismét összefognak az állatvédő szervezetek, hogy közös erővel hatékonyabban segíthessenek a bajba jutott állatokon. Az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer létrehozását a világszerte rohamosan terjedő koronavírus járvány sürgette.

 

Napról napra egyre több megbetegedést jelentenek, egyre többen vannak karanténban. Az állattartók közül sokan egyedül élnek, egy részük pedig nem biztos, hogy meg tudja oldani kedvence ellátását, elhelyezését, ha kórházba kerülne, vagy épp hatósági karantén miatt nem tud élelmet, gyógyszert szerezni állatának, esetleg nem tudja szükség esetén állatorvoshoz vinni. Ezekben az esetekben segítenek majd az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer, azaz az EVAR résztvevő szervezetei.

 

 

Az egyedül maradt házi kedvenceknek és a hatósági karanténba került gazdáknak segítenek majd az állatvédők
Az egyedül maradt házi kedvenceknek és a hatósági karanténba került gazdáknak segítenek majd az állatvédők
Fotó: rd.com

 

 

Az EVAR oldal már működik, azonban egyelőre csak tájékoztató üzemmódban. Folyamatosan fejlesztik, felkészülve az esetleges jövőbeli rendelkezésekre, korlátozásokra. A tájékoztató üzemmód alatt is olvashatunk a felületen arról, hogyan készüljünk fel állattartóként a járványhelyzetre. A későbbiekben segítségkérő funkció is megjelenik majd az oldalon.

 

Az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer weboldala, az evar.hu ide kattintva érhető el.

 

 

 


 

A koronavírus kapcsán megjelent írásaink: 

 

 

 

 


Indexkép forrás: rd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Furcsa dudorok a kutya szájában? Kerek vagy levélformájú kinövések végtagjain, talpán? A papillomák többnyire ártalmatlanok, de kellemetlenné is válhatnak, ha túlságosan megnőnek. Mit kell tudnunk róluk?

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hallucináció kutyáknál - tényleg megtapasztalhatják? Hírek - Címlapon
Hallucináció kutyáknál - tényleg megtapasztalhatják?
Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket Hírek - Címlapon
Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket