A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Egészség

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Parvo-vírus terjed Ausztriában

2019. október 12., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Az ÖKV a parvo-vírus terjedésére figyelmezteti a kutyásokat. A betegség Alsó-Ausztria északi területeit érinti főként.Alsó-Ausztria északi területein egyre több parvo-vírussal megbetegedett kutyát kezelnek. Mivel egy rendkívül fertőző vírusról van szó, mely akár halálos kimenetelű is lehet, az ÖKV (Osztrák Kinológiai Szövetség) óvatosságra inti a kutyatulajdnosokat és az alábbiak betartását javasolják:

  • Kutyás rendezvényen csak abban az esetben javasolt a részvétel, ha a kutya minden oltással rendelkezik - ez különösen javasolt a versenyek és kiállítások esetében
  • Az oltatlan, vagy a nem teljes oltási sorozattal rendelkező kölyökkutyákat nem szabad rendezvényre, kutyaiskolába vinni, de nem javasolt az utcára sem kivinni őket. (Figyeljünk arra is, hogy ne férjen hozzá az utcán használt cipőinkhez, mert ezeken megtapadhat a vírus!)
  • Ha kutyánkon bármilyen változást észlelünk, netán a vírus tüneteit fedezzük fel, azonnal forduljunk állatorvoshoz!
Parvo vírusra figyelmeztetnek Ausztriában
Parvo vírusra figyelmeztetnek Ausztriában
Fotó: Unsplash / Jez Timms 

 

A Parvo-vírusról:

A fertőző betegség leginkább az oltatlan és a kölyök kutyák körében terjed, lappangási ideje 1-4 nap. Tünetként jelentkezhet bágyadtság, hőemelkedés. A fertőzött kutya nem iszik és nem eszik, pár nap múlva pedig gyakori hányás és hasmenés jelentkezik. Esetenként a hasmenés véres és bűzös is lehet.

 

Nagyon fontos, hogy a kutya mielőbb infúziót kapjon, hiszen jelentős mennyiségű folyadékot veszít, ami nem kerül pótlásra. Életmentő lehet a korai felismerés és az azonnali állatorvosi ellátás: e nélkül erősen romlanak a beteg kutya túlélési esélyei.

 

A Parvo-vírust a vakcinázásnak köszönhetően sikerült visszaszorítani, ám a vírus sajnos képes akár több mint egy éven át is életben maradni a talajban. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy kutyánk időről időre megkapja a vakcinát!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult
A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.

Még mindig nem bizonyított, hogy emberről állatra is át tud terjedni a koronavírus Még mindig nem bizonyított, hogy emberről állatra is át tud terjedni a koronavírus
Az új típusú koronavírus okozta betegségben szenvedő egyik hongkongi páciens kutyája is megkapta a fertőzést, amiből szakemberek szerint következhet, hogy a vírus képes emberről állatra átterjedni, de ennek bizonyítására további vizsgálatokat kell elvégezni az eddigieken túl - jelentette a különleges kínai közigazgatási terület egészségügyi hatóságaira hivatkozva a South China Morning Post (SCMP) című helyi lap csütörtökön.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Kutyabetegség Norvégiában - csökken a megbetegedések száma Kutyabetegség Norvégiában - csökken a megbetegedések száma
Lassan ugyan, de csökken a véres hányással és hasmenéssel járó megbetegedések száma. Az okokat azonban továbbra sem tudják biztosan megmondani.

Frissítve! Rejtélyes betegség öli a kutyákat - Drámai a helyzet Norvégiában Frissítve! Rejtélyes betegség öli a kutyákat - Drámai a helyzet Norvégiában
Sorra szedi áldozatait egy betegség, melyről semmit nem tudni: eddig 25 kutya haláláról tudni Norvégia különböző pontjairól. A vizsgálatok folyamatosan folynak a véres hányást és hasmenést okozó betegség felderítésének érdekében.

Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya
Egyre több kutyánál diagnosztizálják az állatorvosok a Parvo-vírust: Dél-Pest több kerületében már járvány-közeli helyzetről beszélnek.

Árva Állatok Karácsonyfája - óriási szüksége van a segítségre az állatvédő egyesületnek Árva Állatok Karácsonyfája - óriási szüksége van a segítségre az állatvédő egyesületnek
Rengeteg a négylábú, akiről gondoskodni kell - nem egy közülük sérülten, betegen érkezik. Az önkéntesek erejükön felül dolgoznak az árva állatokért, ám az ördög nem alszik. Alattomos vírus ütötte fel a fejét: a kis betegek már lábadoznak, az állatorvosi költségek azonban az egekig szöktek.

Karantén a Győri Állatmenhelyen Karantén a Győri Állatmenhelyen
Több parvovírussal fertőzött kutya került be a Győri Állatmenhelyre, ezért a menhely állatorvosa az egész területre karantént rendelt el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért kergeti a kutya a farkát? Hírek - Címlapon
Miért kergeti a kutya a farkát?
Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén Hírek - Címlapon
Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén