A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Putyin kiskutyát ajándékozott egy kislánynak

2015. december 14., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az orosz elnök nagy kutyabarát hírében áll. Újévi ajándékként egy husky kölyökkel lepte meg a 12 éves Olgát.A 12 éves Olga Marusenko levelet írt Oroszország elnökének, amelyben egy husky kiskutyát kért ajándékba. "Anyukám tudja, hogy írtam neked, de nem hiszi, hogy elolvasod a levelem. Még ha így is van, én remélem és hiszem, hogy elolvasod" - írta Olga. A kislány és családja nemrég költözött Kazahsztánból Szibériába, ahol szerény körülmények között, albérletben élnek. Olga elmondta, hogy álma volt egy kék szemű husky kölyökkutya, de a szülei nem engedhették meg maguknak.

 

 “Megígérem, hogy vigyázni fogok a kiskutyára, mert ez az álmom - egy husky kölyök. És megígérem, hogy keményen fogok tanulni.” - Írta a szerencsés kislány levelében, amely megérintette az elnök szívét. Olga kishúga is kapott egy ajándékot Putyintól.

Az államfő nem személyesen adta át kutyust. Putyin megbízásából a szibériai Hakaszföld (Hakasz Köztársaság) vezetője adta át az ajándékot a kislánynak.

 

Olga Marusenko és újévi ajándéka, a kölyök husky
Olga Marusenko és újévi ajándéka, a kölyök husky
Fotó: rt.com

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a kutyabarát kormányfő jószívűségéről tett tanúbizonyságot. Júliusban egy csodoládébarna újfundlandi kölyökkel lepte meg a kirgiz Dasha Yaitskayat. A kislány az április 15-i "Közvetlen kapcsolat Vlagymiri Putyinhoz" nevű médiaesemény keretében fordult kérésével az elnökhöz. Emailjében pontosan leírta, milyen kutyára vágyik, de ez a fajta annyira ritka Kirigizisztánban, hogy külföldről lehetett volna csak behozatni, amit viszont szülei nem engedhettek meg maguknak a magas költségek miatt.

 

Dasha családja nem is tudott arról, hogy lányuk megírta az elnöknek kívánságát, így igencsak meglepődtek, amikor meglátták a féléves Maxot. Az újfundlandi egy kazahsztáni tenyészetben született, s Kirgizisztán orosz nagykövete, Andrey Krutko adta át a kislánynak a különleges ajándékot. Dasha mindig is ilyen kutyáról álmodott, s örömében a Dar nevet adta neki, ami anyanyelvén ajándékot jelent. 

 

Dasha és az orosz elnöktől kapott újfundlandi kölyök, Dar
Dasha és az orosz elnöktől kapott újfundlandi kölyök, Dar 
Fotó: rt.com

 

Evelyn Savishkina is azon szerencsés gyermekek közé tartozik, akiknek Putyin valóra váltotta álmát. Júniusban születésnapi ajándékként egy labrador kölyköt küldött a kislánynak. A megtisztelő ajándékot maga a Tulai terület polgármestere, Vladimir Gruzdev adta át, s kifejezte abbéli reményét, hogy életreszóló barátság alakul ki kettejük között. 

 

Evelyn Savishkina és családja a labrador kölyökkel
Evelyn Savishkina és családja a labrador kölyökkel
Fotó: plidov.files.wordpress.com

 

Putyin 2010. november 13-án egy bolgár pásztorkutyát kapott ajándékba Bulgária miniszterelnökétől, Boiko Borisovtól. Idén novemberben pedig maga az elnök küldött egy német juhászkutya kölyköt Franciaországnak a párizsi terrortámadások során elhunyt rendőrkutya, Diesel halála iránt érzett együttérzése kifejezéseképpen. A kiskutya december elején megérkezett a francia rendőrséghez, ahol rövidesen megkezdik képzését. 

 

Vlagyimir Putyin és Buffy, a bolgár pásztorkutya
Vlagyimir Putyin és Buffy, a bolgár pásztorkutya
Fotó: word.time.com

 

Az alábbi képen egy akita inuval, Yumával és az időközben nagyranőtt kedvencével, Buffyval láthatjuk Putyint az orosz télben játszani. A fénykép 2013. márciusában készült az elnök Moszkva melletti vidéki birtokán. 

 

Vlagyimir Putyin kutyákkal játszik a hóban (2013)
Vlagyimir Putyin kutyákkal játszik a hóban (2013)
Fotó: designyoutrust.com
 
Konni, az orosz elnök korábbi kedvence számos alkalommal megjelent gazdája oldalán, nemcsak hétköznapi, hanem magasrangú eseményeken is. A fekete labrador szuka 1999-ben született az orosz vészhelyzeti-ügyi minsztérium kinológiai központjában (Noginsk), ahol kutató-mentő feladatok ellátására képezték ki. Egyéves korában került Putyin tulajdonába, s 2014-ben bekövetkezett haláláig fontos szerepet kapott az orosz elnök családjában.
Kedves, barátságos személyével mindenkit levett a lábáról, melegséget sugárzó lényével felvidította az elnököt is: "Amikor rossz a hangulatom, Konnihoz fordulok, és ő jó tanácsokkal lát el engem." - mondta az elnök egy 2007-es nyilatkozatában. 
 
Angel Merkel és Vladigyimir Putyin találkozóján Konni, a labrador is részt vett
Angel Merkel és Vladigyimir Putyin találkozóján Konni, a labrador is részt vett
Fotó: cicero.de
 
Az orosz elnök  2013-ban létrehozott egy alapot a veszélyeztetett szibériai tigrisek megmentése céljából. A programnak köszönhetően a tigrispopuláció létszámra 480-ról 540-re emelkedett. 

 

Forrás: mno.hu, oroszhirek.hu, rt.com
Indexkép forrás: rt.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban Hírek - Címlapon
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától? Hírek - Címlapon
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától?