A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Putyin kiskutyát ajándékozott egy kislánynak

2015. december 14., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az orosz elnök nagy kutyabarát hírében áll. Újévi ajándékként egy husky kölyökkel lepte meg a 12 éves Olgát.A 12 éves Olga Marusenko levelet írt Oroszország elnökének, amelyben egy husky kiskutyát kért ajándékba. "Anyukám tudja, hogy írtam neked, de nem hiszi, hogy elolvasod a levelem. Még ha így is van, én remélem és hiszem, hogy elolvasod" - írta Olga. A kislány és családja nemrég költözött Kazahsztánból Szibériába, ahol szerény körülmények között, albérletben élnek. Olga elmondta, hogy álma volt egy kék szemű husky kölyökkutya, de a szülei nem engedhették meg maguknak.

 

 “Megígérem, hogy vigyázni fogok a kiskutyára, mert ez az álmom - egy husky kölyök. És megígérem, hogy keményen fogok tanulni.” - Írta a szerencsés kislány levelében, amely megérintette az elnök szívét. Olga kishúga is kapott egy ajándékot Putyintól.

Az államfő nem személyesen adta át kutyust. Putyin megbízásából a szibériai Hakaszföld (Hakasz Köztársaság) vezetője adta át az ajándékot a kislánynak.

 

Olga Marusenko és újévi ajándéka, a kölyök husky
Olga Marusenko és újévi ajándéka, a kölyök husky
Fotó: rt.com

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a kutyabarát kormányfő jószívűségéről tett tanúbizonyságot. Júliusban egy csodoládébarna újfundlandi kölyökkel lepte meg a kirgiz Dasha Yaitskayat. A kislány az április 15-i "Közvetlen kapcsolat Vlagymiri Putyinhoz" nevű médiaesemény keretében fordult kérésével az elnökhöz. Emailjében pontosan leírta, milyen kutyára vágyik, de ez a fajta annyira ritka Kirigizisztánban, hogy külföldről lehetett volna csak behozatni, amit viszont szülei nem engedhettek meg maguknak a magas költségek miatt.

 

Dasha családja nem is tudott arról, hogy lányuk megírta az elnöknek kívánságát, így igencsak meglepődtek, amikor meglátták a féléves Maxot. Az újfundlandi egy kazahsztáni tenyészetben született, s Kirgizisztán orosz nagykövete, Andrey Krutko adta át a kislánynak a különleges ajándékot. Dasha mindig is ilyen kutyáról álmodott, s örömében a Dar nevet adta neki, ami anyanyelvén ajándékot jelent. 

 

Dasha és az orosz elnöktől kapott újfundlandi kölyök, Dar
Dasha és az orosz elnöktől kapott újfundlandi kölyök, Dar 
Fotó: rt.com

 

Evelyn Savishkina is azon szerencsés gyermekek közé tartozik, akiknek Putyin valóra váltotta álmát. Júniusban születésnapi ajándékként egy labrador kölyköt küldött a kislánynak. A megtisztelő ajándékot maga a Tulai terület polgármestere, Vladimir Gruzdev adta át, s kifejezte abbéli reményét, hogy életreszóló barátság alakul ki kettejük között. 

 

Evelyn Savishkina és családja a labrador kölyökkel
Evelyn Savishkina és családja a labrador kölyökkel
Fotó: plidov.files.wordpress.com

 

Putyin 2010. november 13-án egy bolgár pásztorkutyát kapott ajándékba Bulgária miniszterelnökétől, Boiko Borisovtól. Idén novemberben pedig maga az elnök küldött egy német juhászkutya kölyköt Franciaországnak a párizsi terrortámadások során elhunyt rendőrkutya, Diesel halála iránt érzett együttérzése kifejezéseképpen. A kiskutya december elején megérkezett a francia rendőrséghez, ahol rövidesen megkezdik képzését. 

 

Vlagyimir Putyin és Buffy, a bolgár pásztorkutya
Vlagyimir Putyin és Buffy, a bolgár pásztorkutya
Fotó: word.time.com

 

Az alábbi képen egy akita inuval, Yumával és az időközben nagyranőtt kedvencével, Buffyval láthatjuk Putyint az orosz télben játszani. A fénykép 2013. márciusában készült az elnök Moszkva melletti vidéki birtokán. 

 

Vlagyimir Putyin kutyákkal játszik a hóban (2013)
Vlagyimir Putyin kutyákkal játszik a hóban (2013)
Fotó: designyoutrust.com
 
Konni, az orosz elnök korábbi kedvence számos alkalommal megjelent gazdája oldalán, nemcsak hétköznapi, hanem magasrangú eseményeken is. A fekete labrador szuka 1999-ben született az orosz vészhelyzeti-ügyi minsztérium kinológiai központjában (Noginsk), ahol kutató-mentő feladatok ellátására képezték ki. Egyéves korában került Putyin tulajdonába, s 2014-ben bekövetkezett haláláig fontos szerepet kapott az orosz elnök családjában.
Kedves, barátságos személyével mindenkit levett a lábáról, melegséget sugárzó lényével felvidította az elnököt is: "Amikor rossz a hangulatom, Konnihoz fordulok, és ő jó tanácsokkal lát el engem." - mondta az elnök egy 2007-es nyilatkozatában. 
 
Angel Merkel és Vladigyimir Putyin találkozóján Konni, a labrador is részt vett
Angel Merkel és Vladigyimir Putyin találkozóján Konni, a labrador is részt vett
Fotó: cicero.de
 
Az orosz elnök  2013-ban létrehozott egy alapot a veszélyeztetett szibériai tigrisek megmentése céljából. A programnak köszönhetően a tigrispopuláció létszámra 480-ról 540-re emelkedett. 

 

Forrás: mno.hu, oroszhirek.hu, rt.com
Indexkép forrás: rt.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban Hírek - Címlapon
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától? Hírek - Címlapon
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától?