A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Testével melegítette sérült gazdáját a kutya, miután hegymászás közben 150 métert zuhantak

2022. január 10., 12:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Összegömbölyödött gazdáján, és 13 órán át tartotta melegen a dermesztő hidegben, míg megérkeztek a speciális mentők.



North, az alaszkai malamut csupán 8 hónapos, de már hősnek kiáltotta ki a világ. 2021 Szilveszterén túrázni indult gazdájával a horvátországi Velebit-hegységbe, ám ünneplés helyett majdnem tragédiába torkolott a hétvégi kikapcsolódás.

 

Gazdája, Grga Brkic megcsúszott a hegyoldalon, és 150 métert zuhant. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy képtelen volt lábra állni; magatehetetlenül hevert a hóban. A dermesztő hidegben a kihűlés veszélyeztette volna a férfit, de kedvence megérezte, hogy nagy bajban van, és hozzábújt, hogy melegen tartsa:

 

„Ez a kutya egy igazi csoda! Borzasztóan lassan telt az idő, mire megmentettek minket, és végre biztonságba kerülhettünk” emlékezett vissza Brkic a balesetre.

 

Testével melegítette a kutya gazdáját, miután hegymászás közben súlyosan megsérült
Testével melegítette a kutya gazdáját, miután hegymászás közben súlyosan megsérült
Fotó: People.com

 

Szerencsére nem voltak egyedül aznap, két túrázó társuk azonnal a segítségükre sietett. Az időjárás és a terepviszonyok miatt azonban nem férhettek hozzá a sérültekhez, ezért elindultak, hogy értesítsék a mentőcsapatot. North addig sem tétlenkedett. Gazdája iránti hűségét és odaadását a hegyimentők is méltatták:

 

„Az ember és a kutya közötti barátság és szeretet nem ismer határokat. Tegnap délután hegymászás közben a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt egy férfi és kutyája lecsúszott a hegyoldalon. Együtt, ahogy az örömteli és nehéz pillanatokban is. Ilyen az élet. North épsében megúszta az esést, de fiatal hegymászó gazdája nem volt ilyen szerencsés. Kutyája összegömbölyödött mellette, és testével melegítette. Hűsége nem ért véget akkor sem, amikor megérkezett a mentőcsapat, 13 órán át vigyázott gazdájára. Példájukból rengeteget tanulhatunk az egymásról való gondoskodásról" - olvashatjuk az alábbi Facebook-bejegyzésben.

 

 

Brkic mentésében egy 27 fős csapat vett részt, ám az akció a szokásosnál is nagyobb kihívásnak bizonyult 1800 méteres magasságban a havazás, a jég és a kettétört fák, ágas-bogas gallyak miatt. Órákba tellett, mire elérték a férfit és négylábú társát, végül sikeresen kórházba szállították őket.

 

Míg gazdája a kórházban lábadozik, North otthon várja, hogy újra hozzá bújhassonA horvát hegyimentők bejegyzése alá egy kedves megjegyzés is érkezett a hős négylábú "anyukájától":

 

"North már otthon, és mindenkit szeretettel vár. Grga gyógyul, rendbe fog jönni! Kedves mentőcsapat, nem találom a szavakat, annyira hálás vagyok. Köszönöm!!!"

 

 

Esetük sajnos nem egyedi, időről-időre nemcsak hegymászás, hanem barlangászás és túrázás közben is olyan helyzet áll elő, ahol csak a speciális mentők segítségére számíthatnak a bajbajutottak. Éppen ezért nem győzik figyelmeztetni a kalandvágyókat, hogy csak megfelelő felkészültséggel, ideális időjárási körülmények között induljanak el a terepre, és kedvenceiket addig is bízzák gondos kezekre, míg hazaérkeznek, hiszen bármikor bármi történhet, télen pedig még bonyolultabb felszerelést kell magukkal vinniük az embereknek.

 

Vigyázzunk magunkra és négylábú barátainkra is!

Forrás: people.com
Indexkép forrás: people.com - Facebook/@HrvatskaGSS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Többféle névre is hallgathat a kutya? Hírek - Címlapon
Többféle névre is hallgathat a kutya?
Ízületi gyulladás kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről? Hírek - Címlapon
Ízületi gyulladás kutyáknál - Mit kell tudnunk a betegségről?