A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint félmillió forintnak megfelelő bírságot kapott egy turista Szlovéniában, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáit

2018. augusztus 03., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Csaknem kétezer euróra büntettek egy turistát Szlovéniában, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáit



Szlovéniában 1905 euró (612 ezer forint) büntetést szabtak ki egy svájci nőre, aki a forró kocsiban hagyta kutyáit Lucija tengerparti üdülővároska egyik parkolójában - írta a helyi sajtó pénteken.

 

A 46 éves nő egy kutyát magával vitt a helyi kávézóba, kettőt viszont a forró kocsiban hagyott. Miután a dolgozók és a többi vendég is figyelmeztette a nőt a hőségre, és kérték, engedje ki a kutyákat, az kiabálni és fenyegetőzni kezdett. 

 

A kávézó egyik alkalmazottja kihívta a rendőrséget, de a nő a rendőrökkel sem volt hajlandó együttműködni, és mindvégig sértegette őket. A rendőrök ezért kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni.

 

A rendőrség közleménye szerint a kutyáknak nem esett baja, mert mindössze fél órát töltöttek a forró autóban, és az egyik ablak is résnyire nyitva volt. 

 

A nőt a közrend és köznyugalom megzavarása miatt állították elő, valamint értesítették az állategészségügyi hivatalt is az állatvédelmi törvény megsértése miatt. A bíróság gyors eljárásban 1905 euróra pénzbírság megfizetésére kötelezte a turistát.

 

 

***

 

Ne menj el olyan autó mellett, amiben magára hagyott kutyát látsz! Lehet, hogy Te vagy az utolsó segítsége! 
Olvasd el ide kattintva, mit tehetsz, ha forró autóba zárt kutyát találsz!

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: pinterest.com - a kép illusztráció!

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Amikor egy álom megvalósul: gyerekek kóstolhatnak bele az állatorvosi munka titokzatos világába Hírek - Címlapon
Amikor egy álom megvalósul: gyerekek kóstolhatnak bele az állatorvosi munka titokzatos világába
Állatmentő és kutyái szenvedtek halálos balesetet Sülysápon Hírek - Címlapon
Állatmentő és kutyái szenvedtek halálos balesetet Sülysápon