A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Büntetés vár a felelőtlen gazdira

2015. szeptember 24., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Még júliusban tűzforró autóban hagyta kutyáját a felelőtlen tulajdonos. A napokban vádat emeltek ellene, komoly büntetéssel nézhet szembe.



2015. július 21-én egy járókelő hívta fel a rendőrség és állatvédők figyelmét egy, a napon álló autóban szenvedő kutyára Szombathelyen. A hőségriasztás idején a különösen forró, déli órákban pillanatokon múlt a francia bulldog élete: már a hőguta minden tünetét mutatta, remegett, hányt, s az erős zihálástól szinte alig tudott levegőt venni. Bár az ablakok résnyire le voltak húzva, segítség nélkül minden bizonnyal áldozatul esett volna gazdája gondatlanságának.

 

Forró autóban hagyták a kutyát, majdnem az életébe került
Forró autóban hagyták a kutyát, majdnem az életébe került
Fotó: nyugat.hu

 

Miután kiszabadították a járműből, megmentői hideg vízzel locsolták, folyamatosan próbálták hűteni a bulldog felhevült kis testét. Gazdája percekkel ezután érkezett a helyszínre, s már indult is volna haza a sokkos állapotban lévő kutyájával, de a rendőrök feltartóztatták és felvették a jegyzőkönyvet.

Az azonnali beavatkozásnak és a  szombathelyi állatkórházban kapott ellátásnak köszönhetően a kutya életben maradt, gazdája azonban komoly büntetésre számíthat.

 

Járókelők mentették meg a bajba jutott kutyát
Járókelők mentették meg a bajba jutott kutyát
Fotó: nyugat.hu

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki 2015 júliusában ­ a kánikulai hőségriasztás idején ­dél körüli időpontban autója csomagtartójában magára hagyta a kutyáját ­ derül ki a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vád szerint a vádlott július 21­-én dél körüli időben Szombathely belterületén a tűző napon leállított személygépkocsi csomagtartójában hagyta francia bulldog kutyáját, úgy, hogy a gépjármű ablakai résnyire voltak lehúzva.

Az állat körülbelül fél órát töltött a 35 fokos külső hőmérséklet mellett a gépjárműben, ahol hőgutát kapott, életét a járókelők beavatkozása és az állatorvosi ellátás mentette meg.

A Szombathelyi Járási Ügyészség tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. - írja a vaol.hu.

 

Bár a kánikula időszakának már vége, a kellemes indiánnyári napokon is felmelegedhet autónk, ha a napon hagyjuk. Minden esetben figyeljünk oda kedvencünk egészségére és biztonságára! Lehetőség szerint ne zárjuk be az autóba a kutyát, inkább vigyük magunkkal!

Forrás: nyugat.hu ; vaol.hu
Indexkép forrás: nyugat.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megnyitotta kapuit az állatok előtt az Allee Hírek - Címlapon
Megnyitotta kapuit az állatok előtt az Allee
Az igazi kutyahűség - nem tágított bajba jutott társa mellől Hírek - Címlapon
Az igazi kutyahűség - nem tágított bajba jutott társa mellől