A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felejthetetlen kutyabarát élmények a Balatonon - nem csak nyáron!

2021. április 17., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Nem csak nyáron érdemes felkeresnünk a Magyar Tengert! Bár a kutyával való strandolás sem lehetetlen már a Balatonnál - és valljuk be, kedvenc programjaink közé is tartozik -, mégis, érdemes a kevésbé meleg hónapokban is felkeresni a Balcsit. A tó környéke a pancsolás élményén túl is számos kikapcsolódási és aktív (kutyás) pihenési lehetőséget nyújt!



 

Bár a Balaton főszezonja a nyár, bizony nem csak a legforróbb hónapokban szerezhetünk felejthetetlen élményeket a magyar tenger partján és környékén. Sőt! Felelős gazdiként tudjuk, hogy a nyári hőséget kutyáink nem csak nehezebben viselik, de akár veszélyes is lehet számukra. Így, ha aktív pihenést tervezünk, célszerű kevésbé forró időjárási körülmények között útnak indulni. 

Szerencsére a Balaton egész évben izgalmas lehetőségeket tartogat akkor is, ha négylábú barátunk is velünk tart! 

Ajánlónkban a Balaton déli partjára fókuszálunk.

 

 

Nem csak nyáron érdemes felkeresni kutyával a Balatont - a strandoláson túl izgalmas élmények és túralehetősége is várják a kutyákat és gazdikat!
Nem csak nyáron érdemes felkeresni kutyával a Balatont - a strandoláson túl izgalmas élmények és túralehetősége is várják a kutyákat és gazdikat!
Fotó: Mirabella Camping

 

 

Vadregényes túra a Töreki tavaknál

Izgalmas, 9 km hosszú tanösvény várja a túrázókat Siófok mellett. A Töreki Halastavak természetvédelmi terület: 10 tóból álló vízrendszert alakítottak ki a Cinege-patakra épülve. A változatos helyszín élővilágának megismerését tájékoztató táblák is segítik. Az útvonalon láthatunk gyurgyalag-élőhelyet, több százas partifecske kolónia élőhelyét. A tanösvényen egy vízi és egy erdei pihenőhely is várja a kirándulót - ezeken a helyeken megállhatunk szusszanni, kedvencünket megitatni, vagy épp tízóraizni. 

 

 

Romantikus séták Siófokon

A balatoni települések igazi kincseket rejtenek.  Siófok gyönyörű parkjaival, patinás épületeivel és villáival mintha időutazásra invitálná az arra sétálókat. A villák nem kisebb nevek emlékeit őrzik, mint Jókai Mór, Krúdy Gyula, vagy épp Karinthy Frigyes. 

Kihagyhatatlan látványosság a 45 méter magas, 1912-ben épült Víztorony is!  

És ha már egy Balaton partján fekvő városban sétálunk, a kikötőbe is érdemes lemenni - innen akár sétahajóra is szállhatunk. A vitorláskikötő mellett a Meteorológiai Obszervatóriumot is megpillanthatjuk: innen kapja az egész Balaton környéke az első viharjelzést.

 

 

Panoráma a Balatonra Balatonföldvárról
Kora tavaszi panoráma a Balatonra Balatonföldvárról
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Schmidt Zsófia

 

 

Lenyűgöző panorámák 

A Balaton csodaszép! Különösen magas pontokról letekintve! A Balaton déli partján is számos olyan magaslati pont és kilátó található, mely lenyűgöző látvánnyal szolgál. 

Zamárdi kilátója a Kőhegy tetején található. Az ide vezető út pincék, présházak között vezet. Könnyű túralehetőség, gyönyörű kilátással a végén! Szép időben a Balaton szinte egészét belátni. Érdemes felkeresni a Szamárkövet is: a kőben egy gyermek és egy szamár lábnyoma - a legenda szerint erre Szűz Mária és Szent József járt erre a gyermek Jézussal szamárháton.

A déli parton több kilátót is találunk, a panoráma-szerelmeseknek érdemes többet is felkeresni: például Balatonföldváron vagy épp Balatonbogláron. Előbbinek már a környezete is gyönyörű, már innen is fenséges panoráma nyílik a tóra. Utóbbit pedig 2020-ban az év kilátójának választották - rácsos szerkezete miatt azonban csak bátrabb kutyákkal ajánljuk, akik nem félnek a magasban. 

 

 

Egy kiadós túra után édes a pihenés a kempingben is
Egy kiadós túra után édes a pihenés a kempingben is
Fotó: Mirabella Camping

 

 

Különleges élmény: kempingezz kutyával!

Ha ki akarunk szakadni a hétköznapok megszokott, szürke világából, netán egy kis kalandra vágyunk, érdemes kipróbálni a kempingezést. Nagy, zöld terület, ahol minden biztosítva van, ami egy élménygazdag kutyás pihenéshez szükséges.

Nem csak a különlegesebb dolgok kedvelőinek ajánljuk azonban  nyugodt szívvel: a sátorozáson túl más lehetőségeket is nyújtanak a Balaton-parti kempingek. Lakókocsis pihenés mellett akár mobil- vagy üdülőházban is megszállhatunk. A siófoki kutyabarát Aranypart Camping nem csak a sátor- és lakókocsi parcelláin, de a mobil- és üdülőházaiban is szívesen látja a négylábú vendégeket!

Hasonló szeretettel fogadja a kutyákat is a Zamárdiban fekvő Mirabella Camping: mind a sátor- és lakókocsi parcellákon, mind a bérelhető mobilházakban megszállhatunk kutyával - a kutya méretétől függetlenül! A kemping ráadásul 800 méterre fekszik a szántódi révtől, így akár könnyű sétával elérhetjük a kikötőt.

Amennyiben mégis inkább hagyományosabb kutyabarát szállást keresnénk, a  Zamárdiban fekvő Hotel Platán** teraszos szobákkal várja a kutyájukkal utazókat. A teraszok a tágas kertre néznek, így igazán nyugodt körülmények között pihenhetünk a kalandos nap végén. A hotelben bármilyen méretű kutyával meg lehet szállni.

 

 

 

Tihanyi túra - A panorámáért megéri megmászni az emelkedőket
Tihanyi túra - A panorámáért megéri megmászni az emelkedőket
Fotó: Szénási Szabolcs

 

 

+1 Tipp

Zamárditól már csak “egy köpésre” fekszik Szántód: innen hajóra szállva gyorsan elérhetjük Tihanyt is, mely remek túralehetőségeket és romantikus városi sétákat ígér. Kutyás barangolások sorozatunk egyik részében Orsi és Tövis a Tihanyi-félszigeten tett túrájukat és élményeiket mesélik el - ide kattintva elérhető az írás.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023 Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023
Őrült kánikula, forró városok - egyre melegebbek a nyaraink, nem csoda hát, hogy legtöbbünk vízpartra vágyik ilyenkor. Természetesen kutyánk sem maradhat otthon - de hol találhatunk kutyabarát vízpartot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hősként ünneplik a rottweilert, aki egy ajtónyitással megmentette gazdája életét Hírek - Címlapon
Hősként ünneplik a rottweilert, aki egy ajtónyitással megmentette gazdája életét
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 4. rész Hírek - Címlapon
Kutya a motoron - Olaszország egy motoros és vagány kutyája szemével - 4. rész