A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort

2024. április 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!



 

A washingtoni nemzetközi repülőtéren megszokott látvány, ha egy kutya közeledik az ember felé. A sárga labrador a közlekedésbiztonságiak munkatársaként nemcsak az utasokat ellenőrizte sok-sok éven át, de egy másik fontos feladattal is megbízták, ami a robbanószerek kiszagolása volt.

 

Messi erre a feladatra született. Nagyon szereti a repülőket nézegetni, és a reptér füves részén is boldogan meghempereg a szünetekben. Imádnivaló kutya, akit nagy munkabírással áldott meg az élet. A szimatolással és kereséssel töltött nap után pedig örömmel vetette bele magát a játékba kedvenc teniszlabdájával. Mostantól már nem kell arra várnia, hogy labdájával játszhasson" - mondták el a hivatal munkatársai

 

 

Többféle meglepetéssel is várták a nyugdíjba vonuló labradort
Teniszlabdák és kutyabarát sütemény
Többféle meglepetéssel is várták a nyugdíjba vonuló labradort
Fotó: qz.com

 

 

A törvényi előírások szerint a munkakutyákat 8 éves korukban nyugdíjazni kell, így Messi április 19-én befejezte a szolgálatot, hogy jól megérdemelt pihenőjét tölthesse otthonában.

 

Arra azonban még ő sem számított, micsoda különlegességgel készültek neki kollégái. Miután utolsó munkanapja is letelt, elvezették egy terembe, ahol meglepetés parti várta – több tucatnyi teniszlabda társaságában.

 

Ehhez előbb még egy utolsó feladatot kellett teljesítenie: elrejtettek egy, a robbanóanyag kereső kutyák képzéséhez használatos eszközt egy tágas teremben, amit fel kellett kutatnia. Nem is volt kérdés, hogy a szuperszimatú labrador megtalálja a tárgyat, a jutalom pedig mi más is lehetett volna, mint a plafonról lehulló teniszlabda-eső?

 

 

 

 

Mikor sikerült megállnia egy percre, hivatalosan is eltávolították hámjáról a „Ne simogasd” feliratot. Ezzel is jelezték, hogy Messi kutyus nyugdíjba vonult, és mostantól nyugodtan meg lehet simizni. Ő pedig örömme fogadta a szeretgetést és a pocakvakargatást minden barátjától és rajongójától.

 

Hivatali idejük leteltével a munkakutyák gyakran új családba kerülnek, ahol életük végéig gondjukat viselik. Bár szeretik őket, a váltás, változás sokszor nehéz. Messi legnagyobb ajándéka viszont éppen az volt, hogy eddigi vezetője örökbefogadta, így nem kellett elszakadnia tőle. Gazdája egyúttal új feladatkörbe lép: mostantól a közlekedésbiztonságiak számára fog kiképezni tehetséges négylábúakat – és ebbe még a kedves labrador is besegíthet majd, ha úgy tartja kedve.

 


 

Kapcsolódó cikkeink:

 


 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: qz.com - tsa.gov

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Hírek - Címlapon
Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hírek - Címlapon
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen