A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort

2024. április 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!



 

A washingtoni nemzetközi repülőtéren megszokott látvány, ha egy kutya közeledik az ember felé. A sárga labrador a közlekedésbiztonságiak munkatársaként nemcsak az utasokat ellenőrizte sok-sok éven át, de egy másik fontos feladattal is megbízták, ami a robbanószerek kiszagolása volt.

 

Messi erre a feladatra született. Nagyon szereti a repülőket nézegetni, és a reptér füves részén is boldogan meghempereg a szünetekben. Imádnivaló kutya, akit nagy munkabírással áldott meg az élet. A szimatolással és kereséssel töltött nap után pedig örömmel vetette bele magát a játékba kedvenc teniszlabdájával. Mostantól már nem kell arra várnia, hogy labdájával játszhasson" - mondták el a hivatal munkatársai

 

 

Többféle meglepetéssel is várták a nyugdíjba vonuló labradort
Teniszlabdák és kutyabarát sütemény
Többféle meglepetéssel is várták a nyugdíjba vonuló labradort
Fotó: qz.com

 

 

A törvényi előírások szerint a munkakutyákat 8 éves korukban nyugdíjazni kell, így Messi április 19-én befejezte a szolgálatot, hogy jól megérdemelt pihenőjét tölthesse otthonában.

 

Arra azonban még ő sem számított, micsoda különlegességgel készültek neki kollégái. Miután utolsó munkanapja is letelt, elvezették egy terembe, ahol meglepetés parti várta – több tucatnyi teniszlabda társaságában.

 

Ehhez előbb még egy utolsó feladatot kellett teljesítenie: elrejtettek egy, a robbanóanyag kereső kutyák képzéséhez használatos eszközt egy tágas teremben, amit fel kellett kutatnia. Nem is volt kérdés, hogy a szuperszimatú labrador megtalálja a tárgyat, a jutalom pedig mi más is lehetett volna, mint a plafonról lehulló teniszlabda-eső?

 

 

 

 

Mikor sikerült megállnia egy percre, hivatalosan is eltávolították hámjáról a „Ne simogasd” feliratot. Ezzel is jelezték, hogy Messi kutyus nyugdíjba vonult, és mostantól nyugodtan meg lehet simizni. Ő pedig örömme fogadta a szeretgetést és a pocakvakargatást minden barátjától és rajongójától.

 

Hivatali idejük leteltével a munkakutyák gyakran új családba kerülnek, ahol életük végéig gondjukat viselik. Bár szeretik őket, a váltás, változás sokszor nehéz. Messi legnagyobb ajándéka viszont éppen az volt, hogy eddigi vezetője örökbefogadta, így nem kellett elszakadnia tőle. Gazdája egyúttal új feladatkörbe lép: mostantól a közlekedésbiztonságiak számára fog kiképezni tehetséges négylábúakat – és ebbe még a kedves labrador is besegíthet majd, ha úgy tartja kedve.

 


 

Kapcsolódó cikkeink:

 


 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: qz.com - tsa.gov

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Hírek - Címlapon
Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hírek - Címlapon
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen