A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata

2023. június 22., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Léna, a kis vizsla a legújabb „szaktanácsadó” a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál. Bájos pofijával mindenkit azonnal levesz a lábáról! 

Júniustól egy virgonc kis kölyökkutya is erősíti a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapatát. Léna, a vizslakölyök „tudományos munkatárs” a Szolgálatnál, aki egyelőre „szaktanácsadóként tevékenykedig”.

 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat azt is elárulta Facebook bejegyzésében, melyben bemutatja Lénát, hogy a kiskutya fő szakterülete jelenleg „a mozdítható tárgyak áthelyezése”.

 

Az apróságnak még sokat kell nőnie és tanulnia a kutyalétről, majd jövőbeli fontos feladatairól és hivatásáról, hogy rendíthetetlen mentőkutya válhasson belőle. Addig azonban a játéké a főszerep!

 

 

 

 

A magyar vizsla rendkívül intelligens fajta – épp ezért nem csupán ősi feladatára, a vadászatra alkalmas: számos példát láthattunk már arra, hogy helytálltak például mentőkutyaként, tűzvizsgáló kutyaként, vagy épp bombakereső és robbanóanyag-kereső feladatkörben.

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/kutatomentok

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Heves viharokkal érkezik az enyhülés - így vigyázzunk kedvenceinkre! Hírek - Címlapon
Heves viharokkal érkezik az enyhülés - így vigyázzunk kedvenceinkre!
Gyomorhurut kutyáknál - Mit kell tudnod, ha hány a kutyusod? Hírek - Címlapon
Gyomorhurut kutyáknál - Mit kell tudnod, ha hány a kutyusod?