A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata

2023. június 22., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Léna, a kis vizsla a legújabb „szaktanácsadó” a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál. Bájos pofijával mindenkit azonnal levesz a lábáról! 

Júniustól egy virgonc kis kölyökkutya is erősíti a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapatát. Léna, a vizslakölyök „tudományos munkatárs” a Szolgálatnál, aki egyelőre „szaktanácsadóként tevékenykedig”.

 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat azt is elárulta Facebook bejegyzésében, melyben bemutatja Lénát, hogy a kiskutya fő szakterülete jelenleg „a mozdítható tárgyak áthelyezése”.

 

Az apróságnak még sokat kell nőnie és tanulnia a kutyalétről, majd jövőbeli fontos feladatairól és hivatásáról, hogy rendíthetetlen mentőkutya válhasson belőle. Addig azonban a játéké a főszerep!

 

 

 

 

A magyar vizsla rendkívül intelligens fajta – épp ezért nem csupán ősi feladatára, a vadászatra alkalmas: számos példát láthattunk már arra, hogy helytálltak például mentőkutyaként, tűzvizsgáló kutyaként, vagy épp bombakereső és robbanóanyag-kereső feladatkörben.

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/kutatomentok

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája
Sorfallal és finomságokból álló tortával búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát nyugdíjba vonulása alkalmából.

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket
Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.

A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit
Most még csak négy kis rosszcsont, hamarosan azonban rendíthetetlen szolgálati kutyák lesznek: Ők Daisy, Turbi, Díva, és Emily, a katasztrófavédelem leendő keresőkutyái.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Heves viharokkal érkezik az enyhülés - így vigyázzunk kedvenceinkre! Hírek - Címlapon
Heves viharokkal érkezik az enyhülés - így vigyázzunk kedvenceinkre!
5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán Hírek - Címlapon
5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán