A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rájuk is vigyázzunk - kóborlók a hőségben

2018. augusztus 06., 12:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




A tikkasztó nyári forróság nem csak minket visel meg, de négylábú társainkat is. Rájuk ilyenkor gazdáik fokozottan vigyáznak, ám vannak, akik nem ilyen szerencsések.



A kóbor állatok nem csak télen, a hidegben igényelnek nagyobb figyelmet, de a nyári hőségben legalább annyira. Az ő esetükben sokkal nagyobb a kiszáradás vagy a hőguta esélye. Kevesebb lehetőségük van elvonulni egy hűvös helyre, annál is kevesebb a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Törökországban már láthattunk arra példát, milyen humánusan bánnak a hányatott sorsú ebekkel. A kihelyezett kutyatáp- és ivóvíz automaták nagy segítséget jelentenek a hontalan kutyáknak.

 

Törökországi speciális ételautomata kóbor kutyáknak
Törökországi speciális ételautomata kóbor kutyáknak
Fotó: Daily Mail

 

 

Akár életeket is menthetünk egy kis odafigyeléssel. Ha otthonunk elé, árnyékos helyre kihelyezünk egy tál hideg vizet, egy arra járó árva lélek nagyon hálás lehet érte! A kánikulában még fontosabb, hogyha az utcán csatangoló állattal találkozunk, azonnal értesítsük a helyi állatmentő szervezeteket.


Ezt abban az esetben is mindenképp tegyük meg, ha a tűző napra kikötött kutyát látunk. Könnyen előfordulhat, hogy az állatnak (akár kóbor, akár rossz körülmények között tartott) orvosi segítségre is szüksége lehet, ha nem tudta kellően lehűteni magát.
A hőguta jelei a heves légzés és szédülés, ha ilyet észlelünk semmilyen esetben se hagyjuk magára az állatot!

 

Ha autóba zárt kutyát látunk, azonnal értesítsük a rendőrséget és igyekezzünk az állat segítségére! A napokban Szlovéniában csaknem kétezer euróra büntettek meg egy svájci turistát, mert magára hagyta háziállatát a forró járműben. Az ilyen meggondolatlan cselekedeteknek sok esetben akár végzetes kimenetele is lehet.

 

 

 

Ne feledjük tehát, egy kis odafigyeléssel életeket menthetünk! Nem csak saját házikedvenceink igénylik a különleges odafigyelést, hanem kevésbé szerencsés társaik is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban Hírek - Címlapon
Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban
Amikor egy álom megvalósul: gyerekek kóstolhatnak bele az állatorvosi munka titokzatos világába Hírek - Címlapon
Amikor egy álom megvalósul: gyerekek kóstolhatnak bele az állatorvosi munka titokzatos világába