A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez

2021. június 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Társasága megnyugtat, felvidít és szebbé varázsolja életünket. Különleges kapcsolat fűz össze minket, mely lélektől-lélekig ér, és gyakran szorosabb, mint amit az emberek irányában érzünk.Szülő-gyermek, testvér, párkapcsolat, rokoni szálak – legyenek bármennyire erősek és szeretetteljesek, időnként akadhatnak apró-cseprő gondok, melyeken nehezebben lépünk túl. Van, hogy egy-egy sérelem megmarad, máskor meg csak legyintünk, hiszen „a legjobb családban is előfordul”. De ettől még fontos helyet kapnak szívünkben.

 

Mi a helyzet kedvencünkkel? Barátsága, hűsége és feltétel nélküli szeretete mindent felülmúl. Nem ítélkezik, nem szeretné megmondani, hogyan éljük életünket, boldog, ha velünk lehet, és soha nem hagy cserben. Persze attól még kutya, és kutyasága miatt olykor vakarhatjuk a fejünket... Valahogy mégis ő az, aki a legközelebb áll a lelkünkhöz. Ha Te is így érzed, ismerősnek lesznek e jelek:

 

1. Több időt töltesz el kedvenceddel, mint szeretteiddel – és ezt egyáltalán nem bánod

 

Családi összejövetel, baráti találkozó, szülinapi parti, ünneplés, finomságok… Ígéretesnek hangzik, de valahogy úgy érzed, szívesebben szakadnál ki a hétköznapokból kedvenced társaságában. Egy kirándulás a hegyekbe vagy a tópartra, egy kis sütögetés a kertben vagy rossz idő esetén pihenés otthon: üdítőbb ajánlat, mint bármi más. Talán még a bennünk rejlő konyhatündérnek is teret engedünk, hogy egészséges nasival lepjük meg négylábú barátunkat.

 

Pihenés otthon - sokkal jobb a kutya társaságában
Pihenés otthon - sokkal jobb a kutya társaságában
Fotó: pawtracks.com

 

2. Ha pocsék napod van, senkit sem szeretnél látni – csak a kutyádat

 

Már megint beszólt egy munkatársad, vagy extra feladatokat pakolt rád a főnök? Egy órával tovább tartott hazaérni, mert ott rostokoltál a forgalomban? Lebetegedtél, és ágynak dőltél? Vagy „csak” a mindennapos stressz és teendőid végtelen listája miatt érzed úgy, hogy összecsapnak fejed felett a hullámok? Kedvenced ilyenkor is melletted áll, hiszen érzi, hogy valami nincs rendben. Szeretne segíteni, odabújik hozzád, talán még a játékát is odahozza, hogy feldobja a hangulatod. Hát lehet neki ellenállni? Kirángat a mélyből, visszahúz a jelenbe, szívünk szinte egy ütemre dobban. Újra és újra rámutat arra, hogy igenis van minek örülni, az élet bizony szép.

 

3. Ha kedvencedre kerül a sor, semmit sem sajnálsz tőle

 

Tápláló eledel, egészséges testmozgás, egy fekhely, amiben az igazak álmát alhatja. És persze egy újabb sípolós játék vagy plüss, amit annyira szeret. Nincs mit tenni, meglepjük vele, még akkor is, ha jól tudjuk, kb. 10 perc alatt atomjaira szedi. Egyszerűen jó érzés boldognak látni! Aranyos tekintete, a gazdi iránti odaadása, örömében csóváló farkincája, és puszta lénye is arra ösztönöz, hogy ellássuk minden jóval, ami csak tőlünk telik. Akkor is, amikor egészséges, és akkor is, amikor beteg. Lehet, hogy nem igazán engedhetnénk meg magunknak a plusz kiadásokat, de ő megérdemli. Nagyon szerencsés, aki ugyanígy érez szeretteivel kapcsolatban is.

 

Ha pocsék napod van, kutyád megvigasztal
Ha pocsék napod van, kutyád megvigasztal
Fotó: insider.com

 

4. Inkább lemondasz egy meghívást, ha kutyádat nem viheted magaddal

 

„Ha ő nem jöhet, akkor én sem szívesen megyek” – ismerős gondolat? Ugyan már, hiszen csak egy kutya... Nem, nem az. A társam, a barátom, a részem, és ha valakinek gondja van ezzel, az legyen az ő problémája. Kisebb-nagyobb ünnepségeken az emberek önfeledtebben viselkedhetnek, és a hangosabb beszélgetés, a nyüzsgés, a háttérből áradó zene zavaró lehet, főleg azok számára, akik a meghittebb, csendesebb percek hívei. Kedvencünk társasága, a vele való közös program vonzóbbnak tűnhet, mert az valóban kikapcsol a mindennapokból.

 

5. Büszkén mutatod meg a kutyádról készült fotókat, de a szeretteidről alig vannak képeid

 

Ha szóba kerül kedvenced, már kapod is elő a telefonod, és keresed a legfrissebb, legcukibb képeket róla? Ahogy szüleink és nagyszüleink tették a családi fényképalbummal, amikor vendégeket fogadtak otthonukban. Manapság hajlamosak lehetünk megfeledkezni arról, ami igazán számít. Hiszen előbb-utóbb mind elmegyünk, de amit biztosan hátrahagyunk családunknak és barátainknak, azok a szép közös emlékek és a fényképek, melyeken mi is rajta vagyunk. Kedvencedről milliónyi szép emléket és fotót őrzöl – de ne sajnáld a „kattintgatást” azoktól az emberektől sem, akiket szeretsz!

 


 

Én és a kutyám - 12 különös dolog, amit csak a gazdik érthetnek meg - Könnyű - Kutyabarát helyek

Kutyás vagyok, amíg élek... és ez bizony néha érdekes szokásokat eredményez. De amikor ő a legjobb barátunk, a mindenünk! Egyetértünk? .

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Pihenés otthon - sokkal jobb a kutya társaságában

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért ásítanak (annyit) a kutyák? Miért ásítanak (annyit) a kutyák?
Fáradt, kimerült, unatkozik vagy szorong? Mi minden rejlik a kutya ásítása mögött?

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a medencében - mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutya a medencében - mire figyeljünk?
Depressziós a kutyám? Hírek - Címlapon
Depressziós a kutyám?