A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az együttérző kutya is elkezdett sántítani, miután gazdája lábtörést szenvedett

2022. július 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Akkor mostantól kezdve így fogunk járni?" - mintha ezen morfondírozott volna a kis spicc, ahogy bicegve követte gazdáját. 

Polo, a hófehér törpespicc mindig mosolyog. Kedves tekintete, finom jelleme mindenkit magával ragad, a puha bunda alatt pedig hatalmas szív rejtőzik. Nemrég olyasmiről tett tanúbizonyságot, ami sokak számára meglepőnek tűnhet.

 

Gazdája, Steph Najar balesetet szenvedett, melynek eredményeként gipsz került a bal lábára. S ahogy mankóira támaszkodva közlekedett otthon, kis kedvence elkezdte követni. Érezte, hogy valami furcsaság történt gazdijával, alaposan megfigyelte mozgását, majd lemásolta azt:

 

 

@stephmnr #perrostiktokers #parati #perritos #funnyvideo ♬ Funny Song - Cavendish Music

 

 

A hölgy édesapja vette észre a sántító kutyát, és azonnal szólt lányának, hogy baj van. Nagyon megijedtek, hiszen bőven elég gonddal jár a lábtörés, már csak az hiányzott volna, ha Polo is lesérül... Megvizsgálták a tappancsát, bal hátsó lábát, de nem találtak rajta semmit. Elkezdték figyelgetni járását, és hamar kiderült, hogy csak akkor kezd el három lábon bicegni, amikor gazdáját követi. Egyébként nem.

 

Bár elsőre szokatlannak tűnhet e viselkedés, Steph és Polo nincsenek vele egyedül. Itt van például Bill, az agár, aki ugyanígy elkezdett sántítani, miután gazdája lába eltört.

 

Gazdájával együtt sántikált az együttérző kutya
Gazdájával együtt sántikált az együttérző kutya
Fotó: Facebook/Russell Jones

 

 

De példaként említhetnénk Mabel, a golden retriever történetét is. Mikor pajtása lába megsérült, és be kellett kötni, ő is sorban állt a sebkötözésnél, minden egyes alkalommal. Amint megkapta csinos kötését, elégedetten és jókedvűen távozott a kezelésről.

 

Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés.jpg
Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés.jpg
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

S hogy mi lehet a magyarázat? Tudjuk, érezzük, milyen szoros kötelék alakulhat ki a kutya és gazdája, valamint kutyabarátai között. Talán éppen ez lehet egyik oka annak, hogy intelligens teremtmények lévén átérzik hangulatunkat, és olykor átveszik viselkedésünket is.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@stephmnr

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség
A fekete-fehér keverék óvta, védelmezte sérült társát, s ha az élete múlik rajta, akkor sem hagyta volna magára.

Újabb kutya halt meg a Budai várban Újabb kutya halt meg a Budai várban
Gino, a lagotto kutyus csütörtökön a várban sétált gazdáival a kutyafuttatásra kijelölt területen, amikor máig érthetetlen okból felugrott a Tóth Árpád sétány külső falára, majd a mélybe zuhant. Súlyos sérülései következtében sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére belehalt a balesetbe. Részvétünk a gazdinak!

Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon Elvezette sérült gazdájához a mentőcsapatot a kutya, miután a férfi 20 métert zuhant a hegyoldalon
A négylábú hősnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az ijedtség ellenére átszelje az erdőt, és segítséget hozzon gazdájának.

Gyors reakciójának hála időben elkapta a férfi az ablakból kizuhanó kutyát Gyors reakciójának hála időben elkapta a férfi az ablakból kizuhanó kutyát
„Egyre csak csóválta a farkincáját örömében.”

Egy csepp vidámság puha bundában - Íme a kutya, akinek mosolya mindenkit felvidít Egy csepp vidámság puha bundában - Íme a kutya, akinek mosolya mindenkit felvidít
Hajlamosak lehetünk alulértékelni az élet apró örömeit, pedig olykor egy szívderítő mosoly is elegendő a boldogsághoz. Chevy például nem gondolja túl a dolgokat: csak mosolyog és mosolyog.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán Hírek - Címlapon
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán
Tudomány a kutyanevelésben – Altruizmus Hírek - Címlapon
Tudomány a kutyanevelésben – Altruizmus