A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az együttérző kutya is elkezdett sántítani, miután gazdája lábtörést szenvedett

2022. július 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Akkor mostantól kezdve így fogunk járni?" - mintha ezen morfondírozott volna a kis spicc, ahogy bicegve követte gazdáját. 

Polo, a hófehér törpespicc mindig mosolyog. Kedves tekintete, finom jelleme mindenkit magával ragad, a puha bunda alatt pedig hatalmas szív rejtőzik. Nemrég olyasmiről tett tanúbizonyságot, ami sokak számára meglepőnek tűnhet.

 

Gazdája, Steph Najar balesetet szenvedett, melynek eredményeként gipsz került a bal lábára. S ahogy mankóira támaszkodva közlekedett otthon, kis kedvence elkezdte követni. Érezte, hogy valami furcsaság történt gazdijával, alaposan megfigyelte mozgását, majd lemásolta azt:

 

 

@stephmnr #perrostiktokers #parati #perritos #funnyvideo ♬ Funny Song - Cavendish Music

 

 

A hölgy édesapja vette észre a sántító kutyát, és azonnal szólt lányának, hogy baj van. Nagyon megijedtek, hiszen bőven elég gonddal jár a lábtörés, már csak az hiányzott volna, ha Polo is lesérül... Megvizsgálták a tappancsát, bal hátsó lábát, de nem találtak rajta semmit. Elkezdték figyelgetni járását, és hamar kiderült, hogy csak akkor kezd el három lábon bicegni, amikor gazdáját követi. Egyébként nem.

 

Bár elsőre szokatlannak tűnhet e viselkedés, Steph és Polo nincsenek vele egyedül. Itt van például Bill, az agár, aki ugyanígy elkezdett sántítani, miután gazdája lába eltört.

 

Gazdájával együtt sántikált az együttérző kutya
Gazdájával együtt sántikált az együttérző kutya
Fotó: Facebook/Russell Jones

 

 

De példaként említhetnénk Mabel, a golden retriever történetét is. Mikor pajtása lába megsérült, és be kellett kötni, ő is sorban állt a sebkötözésnél, minden egyes alkalommal. Amint megkapta csinos kötését, elégedetten és jókedvűen távozott a kezelésről.

 

Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés.jpg
Mindkét kutya lábát be kellett kötni - Igazi sérülés - Hamis sérülés.jpg
Fotó: Carrie Bartsh

 

 

S hogy mi lehet a magyarázat? Tudjuk, érezzük, milyen szoros kötelék alakulhat ki a kutya és gazdája, valamint kutyabarátai között. Talán éppen ez lehet egyik oka annak, hogy intelligens teremtmények lévén átérzik hangulatunkat, és olykor átveszik viselkedésünket is.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@stephmnr

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt
Hófehéren ragyogó bundájával nyakig merült a dagonyában, hatalmas vigyorral a fején nézett gazdijára. Mindezt pont a kutyakozmetika után...

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Mitől lehet sápadt a kutya fogínye? Mitől lehet sápadt a kutya fogínye?
Kedvencünk egészségi állapotának egyik nagyon jó jelzője a fogínyének színe. Mi mindenre utalhat, és hogyan lehet felismerni, ha baj van?

Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét
"Tudja, hogy nem mehet fel a konyhapultra, mégis megszegte ezt a szabályt értem, hogy a kezembe adhassa a gyógyszeremet, mielőtt elájultam volna."

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán Hírek - Címlapon
A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán
Tudomány a kutyanevelésben – Altruizmus Hírek - Címlapon
Tudomány a kutyanevelésben – Altruizmus