A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Megjöttem!" Becsengetett a kutya, miután megijedt egy váratlan tűzijátéktól, és órákra eltűnt

2021. augusztus 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Már az is megfordult a fejünkben, hogy sebesülten hever valahol… Alig tudtunk betelni vele, végre újra otthon volt! Ennél nagyobb boldogság nincs is!" - És még az ajtócsengő használatára is rájött az okos négylábú!



Minden évben kutyák és macskák ezrei tűnnek el a világ minden táján megrendezett tűzijátékok miatt. De a hangos zajokkal járó események is olyan reakciót válthatnak ki belőlük, melyre nem is gondolnánk. Így történt ez a keverék Rajah esetében is, aki mindig is tartott az erősebb hanghatásoktól. Tűzijáték, vihar, egy kipufogó pukkanása is megriasztotta őt, és ilyenkor egyedül gazdija közelsége nyújthatott neki biztonságot, nyugalmat:

 

„Nem tudjuk, mi történhetett vele azelőtt, hogy örökbefogadtuk a menhelyről. Nagyon érzékeny kutyahölgy, mai napig könnyen megijed a hangos zajoktól.” – mondta el családja

 

Szép nyári napokon ők is szívesen elüldögélnek kertjük teraszán, ám azon a bizonyos napon Rajah éppen kiment, mikor a szomszédban kisebb tűzijáték villant fel.

 

Rajah, a keverék kutya nagyon fél a hangos zajoktól - tűzijáték, vihar
Rajah, a keverék kutya nagyon fél a hangos zajoktól (tűzijáték, vihar)
Fotó: Mary Lynn Whitacre/TheDodo

 

Ahogy meghallotta gazdija a durranásokat, azonnal kirohant, hogy beterelje kedvencét, de már nyomát sem találta... Ijedtében kimászhatott a kerítésen és hanyatt-homlok menekült. Ennél rosszabbat el sem tudtak képzelni, hiszen nemrég költöztek a környékre, és kutyájuk sem ismerhette ki magát igazán. Vajon hazatalál vagy örökre elveszítették? Egyedül volt odakint, és borzasztóan félhetett, családja pedig nagyon aggódott érte:

 

„Órákon át kerestük, és a szomszédokat is körbejártuk, látták-e őt. Éjjel egykor bezuhantunk az ágyba, bízva abban, hogy valaki beengedte magához. Feltettük a fényképét eltűnésének történetével a közösségi médiába és az elveszett-talált kutyákat hirdető honlapokra. Másnap reggel terveztük felhívni a közeli menhelyeket is.”

 

Aznap éjjel nem jött álom a szemükre, órákon át forgolódtak, mikor egyszer csak megszólalt az ajtócsengő, majd erős kaparászást hallottak a bejárat felől. Legnagyobb meglepetésükre eltűnt kutyájuk tért vissza, aki időközben még arra is rájött, hogyan kell használni a csengőt.

 

 

„Majd kiugrottunk a bőrünkből! Őszintén szólva már az is megfordult a fejünkben, hogy sebesülten hever valahol… Alig tudtunk betelni vele, végre újra otthon volt! Ennél nagyobb boldogság nincs is!" - áradoztak a nem mindennapi hazatalálásról a gazdik. 

 

Rajah csupán néhány órát töltött az utcán, de tetőtől-talpig koszosan tért haza. Tüskék és bogáncsok tapadtak bundájára, még némi ürüléket is lehetett érezni rajta. Sosem fog kiderülni, merre járt és hogyan érezhette magát, de családja körében megnyugodott a kis lelke. Megfürdették, megetették és hagyták, hogy mellettük pihenje ki a fáradalmakat.

 


 

A tűzijátéktól megriadt kutya története végül szerencsésen zárult, ám rengeteg társa sohasem örülhet a happy end-nek. Az augusztus 20-ai, de főként az évbúcsúztató szilveszteri ünnepségek színes-zajos megkoronázása négylábú barátainkban az öröm és ujjongás helyett olyan mélyről jövő félelmet válthat ki, mely kétségbeesett menekülésre ösztönzi őket. Gazdiként a mi felelősségünk megóvni őket a bajtól. Emberként pedig tartsuk észben, mekkora szenvedést és fájdalmat okozhatunk másoknak azzal, ha petárdát, tűzijátékot szándékozunk használni. Figyeljünk egymásra és vigyázzunk kedvenceinkre!

 

Augusztusi tűzijáték: készülj fel rá időben! - Kutyabarát helyek

Szemkápráztató fényjáték, hangos durranások, ünneplő tömeg. Ugyanakkor rettegő kutyák, menekülő állatok. A tűzijátékozást teljesen megszüntetni egyelőre nincs esély, ezért nekünk, gazdiknak kell előrelátónak lenni, és megvédeni kutyáinkat.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Mary Lynn Whitacre/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben? Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben?
Dünnyög, dörmög, jólesően nyög és talán még horkant is egyet-egyet… Mi pedig odáig vagyunk érte! De mit szeretne kifejezni általa?

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rengeteg a szopornyicás róka - létfontosságú kutyáink beoltatása! Hírek - Címlapon
Rengeteg a szopornyicás róka - létfontosságú kutyáink beoltatása!
Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal! Hírek - Címlapon
Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal!