A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Megjöttem!" Becsengetett a kutya, miután megijedt egy váratlan tűzijátéktól, és órákra eltűnt

2021. augusztus 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Már az is megfordult a fejünkben, hogy sebesülten hever valahol… Alig tudtunk betelni vele, végre újra otthon volt! Ennél nagyobb boldogság nincs is!" - És még az ajtócsengő használatára is rájött az okos négylábú!



Minden évben kutyák és macskák ezrei tűnnek el a világ minden táján megrendezett tűzijátékok miatt. De a hangos zajokkal járó események is olyan reakciót válthatnak ki belőlük, melyre nem is gondolnánk. Így történt ez a keverék Rajah esetében is, aki mindig is tartott az erősebb hanghatásoktól. Tűzijáték, vihar, egy kipufogó pukkanása is megriasztotta őt, és ilyenkor egyedül gazdija közelsége nyújthatott neki biztonságot, nyugalmat:

 

„Nem tudjuk, mi történhetett vele azelőtt, hogy örökbefogadtuk a menhelyről. Nagyon érzékeny kutyahölgy, mai napig könnyen megijed a hangos zajoktól.” – mondta el családja

 

Szép nyári napokon ők is szívesen elüldögélnek kertjük teraszán, ám azon a bizonyos napon Rajah éppen kiment, mikor a szomszédban kisebb tűzijáték villant fel.

 

Rajah, a keverék kutya nagyon fél a hangos zajoktól - tűzijáték, vihar
Rajah, a keverék kutya nagyon fél a hangos zajoktól (tűzijáték, vihar)
Fotó: Mary Lynn Whitacre/TheDodo

 

Ahogy meghallotta gazdija a durranásokat, azonnal kirohant, hogy beterelje kedvencét, de már nyomát sem találta... Ijedtében kimászhatott a kerítésen és hanyatt-homlok menekült. Ennél rosszabbat el sem tudtak képzelni, hiszen nemrég költöztek a környékre, és kutyájuk sem ismerhette ki magát igazán. Vajon hazatalál vagy örökre elveszítették? Egyedül volt odakint, és borzasztóan félhetett, családja pedig nagyon aggódott érte:

 

„Órákon át kerestük, és a szomszédokat is körbejártuk, látták-e őt. Éjjel egykor bezuhantunk az ágyba, bízva abban, hogy valaki beengedte magához. Feltettük a fényképét eltűnésének történetével a közösségi médiába és az elveszett-talált kutyákat hirdető honlapokra. Másnap reggel terveztük felhívni a közeli menhelyeket is.”

 

Aznap éjjel nem jött álom a szemükre, órákon át forgolódtak, mikor egyszer csak megszólalt az ajtócsengő, majd erős kaparászást hallottak a bejárat felől. Legnagyobb meglepetésükre eltűnt kutyájuk tért vissza, aki időközben még arra is rájött, hogyan kell használni a csengőt.

 

 

„Majd kiugrottunk a bőrünkből! Őszintén szólva már az is megfordult a fejünkben, hogy sebesülten hever valahol… Alig tudtunk betelni vele, végre újra otthon volt! Ennél nagyobb boldogság nincs is!" - áradoztak a nem mindennapi hazatalálásról a gazdik. 

 

Rajah csupán néhány órát töltött az utcán, de tetőtől-talpig koszosan tért haza. Tüskék és bogáncsok tapadtak bundájára, még némi ürüléket is lehetett érezni rajta. Sosem fog kiderülni, merre járt és hogyan érezhette magát, de családja körében megnyugodott a kis lelke. Megfürdették, megetették és hagyták, hogy mellettük pihenje ki a fáradalmakat.

 


 

A tűzijátéktól megriadt kutya története végül szerencsésen zárult, ám rengeteg társa sohasem örülhet a happy end-nek. Az augusztus 20-ai, de főként az évbúcsúztató szilveszteri ünnepségek színes-zajos megkoronázása négylábú barátainkban az öröm és ujjongás helyett olyan mélyről jövő félelmet válthat ki, mely kétségbeesett menekülésre ösztönzi őket. Gazdiként a mi felelősségünk megóvni őket a bajtól. Emberként pedig tartsuk észben, mekkora szenvedést és fájdalmat okozhatunk másoknak azzal, ha petárdát, tűzijátékot szándékozunk használni. Figyeljünk egymásra és vigyázzunk kedvenceinkre!

 

Augusztusi tűzijáték: készülj fel rá időben! - Kutyabarát helyek

Szemkápráztató fényjáték, hangos durranások, ünneplő tömeg. Ugyanakkor rettegő kutyák, menekülő állatok. A tűzijátékozást teljesen megszüntetni egyelőre nincs esély, ezért nekünk, gazdiknak kell előrelátónak lenni, és megvédeni kutyáinkat.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Mary Lynn Whitacre/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?
A kistestű kutyákról gyakran vélekednek úgy az emberek, hogy morcosabbak, mint nagyobb társaik. Mi okozhatja ezt?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rengeteg a szopornyicás róka - létfontosságú kutyáink beoltatása! Hírek - Címlapon
Rengeteg a szopornyicás róka - létfontosságú kutyáink beoltatása!
Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal! Hírek - Címlapon
Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal!