A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról!

2020. április 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: figyelmeztetésük szerint kezdetben a Dunántúlon, majd az ország többi részén is zivatarra kell számítani, amit viharos szél, és akár jégeső is kísérhet. Vigyázzunk négylábú családtagjainkra! 

Ahogy azt a legtöbb gazdi sajnos megtapasztalja, a kutyák nagy része fél a vihartól. Néhányuk olyan mértékű pánikot és rettegést él át, hogy akár a menekülést válassza, nem törődve testi épségével sem.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szerdán az ország teljes területén, csütörtökön az ország keleti felében várhatóak zivatarok. Ezeket viharos szél is kísérheti. Gondoskodjunk arról, hogy kutyánk biztonságban legyen, különös akkor, ha tudjuk róla, hogy fél a viharban. Nem árt azonban az óvatosság akkor sem, ha kutyánk nem mutatja feltétlenül a viharfóbia jeleit, hiszen előfordulhat, hogy a szél egy felkapott tárgyat mellette „tesz le”, vagy épp egy nagy ágat tör le a kertben álló fáról – ezektől viszont már kutyánk is megijedhet.

 

 

A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
Fotó: Unsplah - Sarah G.

 

 

  • A vihar közeledtével kapcsolhatunk be zenét, vagy tévét, esetleg elindíthatunk egy hangosabb háztartási gépet: ezek hangjai segítenek elnyomni a szél és vihar zaját.
  • Játékokkal, feladatokkal megpróbálhatjuk lekötni kedvencünk figyelmét – ráadásul a gyakorlatokért bezsebelt dicséreteknek köszönhetően pozitív élményeket fog kötni a viharhoz is.
  • Az udvari kutyáknak is biztosítsunk menedéket a szél, az eső, a jég elől! Ha viharfóbiás, a vihar idejére engedjük zárt térbe: garázsba, előszobába például.
  • Semmiképp se nyugtassuk, vigasztaljuk a kutyát, ez ugyanis pont az ellenkező hatást váltja ki: megerősíti benne, hogy a vihartól félni kell!

 

Korábbi írásainkban még több tipp olvasható, hogyan segíthetünk a vihartól és az orkán erejű széltől félő kutyának:

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplah - Sarah G.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán Floridában betiltanák, hogy utazás közben a kutyák kidughassák fejüket a kocsi ablakán
Egészségük védelme és biztonságuk érdekében a törvényjavaslat illegálissá tenné e kedvelt szokást.

Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit? Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit?
Simogatás közben kedvenced a hátára hemperedik és ragyogó tekintettel néz? Mintha azt kérné, vakargasd meg a pocakját is. Mitől olyan jó, és mit árul el kettőtök kapcsolatáról?

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Jön az év legnehezebb éjszakája -  segíthetnek a természetes stresszoldók Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást Hírek - Címlapon
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit Hírek - Címlapon
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit