A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról!

2020. április 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: figyelmeztetésük szerint kezdetben a Dunántúlon, majd az ország többi részén is zivatarra kell számítani, amit viharos szél, és akár jégeső is kísérhet. Vigyázzunk négylábú családtagjainkra! 

Ahogy azt a legtöbb gazdi sajnos megtapasztalja, a kutyák nagy része fél a vihartól. Néhányuk olyan mértékű pánikot és rettegést él át, hogy akár a menekülést válassza, nem törődve testi épségével sem.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szerdán az ország teljes területén, csütörtökön az ország keleti felében várhatóak zivatarok. Ezeket viharos szél is kísérheti. Gondoskodjunk arról, hogy kutyánk biztonságban legyen, különös akkor, ha tudjuk róla, hogy fél a viharban. Nem árt azonban az óvatosság akkor sem, ha kutyánk nem mutatja feltétlenül a viharfóbia jeleit, hiszen előfordulhat, hogy a szél egy felkapott tárgyat mellette „tesz le”, vagy épp egy nagy ágat tör le a kertben álló fáról – ezektől viszont már kutyánk is megijedhet.

 

 

A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
Fotó: Unsplah - Sarah G.

 

 

  • A vihar közeledtével kapcsolhatunk be zenét, vagy tévét, esetleg elindíthatunk egy hangosabb háztartási gépet: ezek hangjai segítenek elnyomni a szél és vihar zaját.
  • Játékokkal, feladatokkal megpróbálhatjuk lekötni kedvencünk figyelmét – ráadásul a gyakorlatokért bezsebelt dicséreteknek köszönhetően pozitív élményeket fog kötni a viharhoz is.
  • Az udvari kutyáknak is biztosítsunk menedéket a szél, az eső, a jég elől! Ha viharfóbiás, a vihar idejére engedjük zárt térbe: garázsba, előszobába például.
  • Semmiképp se nyugtassuk, vigasztaljuk a kutyát, ez ugyanis pont az ellenkező hatást váltja ki: megerősíti benne, hogy a vihartól félni kell!

 

Korábbi írásainkban még több tipp olvasható, hogyan segíthetünk a vihartól és az orkán erejű széltől félő kutyának:

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplah - Sarah G.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

A jövendőmondó csivava - Rájött, hogyan hozhatja ki legtöbbet a kristálygömbből A jövendőmondó csivava - Rájött, hogyan hozhatja ki legtöbbet a kristálygömbből
Miután gazdája beszerzett egy gömböcöt dekorációs céllal, a kiskutya elbűvölten nézte. És csak nézte, nézte... Mit láthat benne?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást Hírek - Címlapon
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit Hírek - Címlapon
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit