A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról!

2020. április 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: figyelmeztetésük szerint kezdetben a Dunántúlon, majd az ország többi részén is zivatarra kell számítani, amit viharos szél, és akár jégeső is kísérhet. Vigyázzunk négylábú családtagjainkra!



 

Ahogy azt a legtöbb gazdi sajnos megtapasztalja, a kutyák nagy része fél a vihartól. Néhányuk olyan mértékű pánikot és rettegést él át, hogy akár a menekülést válassza, nem törődve testi épségével sem.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szerdán az ország teljes területén, csütörtökön az ország keleti felében várhatóak zivatarok. Ezeket viharos szél is kísérheti. Gondoskodjunk arról, hogy kutyánk biztonságban legyen, különös akkor, ha tudjuk róla, hogy fél a viharban. Nem árt azonban az óvatosság akkor sem, ha kutyánk nem mutatja feltétlenül a viharfóbia jeleit, hiszen előfordulhat, hogy a szél egy felkapott tárgyat mellette „tesz le”, vagy épp egy nagy ágat tör le a kertben álló fáról – ezektől viszont már kutyánk is megijedhet.

 

 

A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
Fotó: Unsplah - Sarah G.

 

 

  • A vihar közeledtével kapcsolhatunk be zenét, vagy tévét, esetleg elindíthatunk egy hangosabb háztartási gépet: ezek hangjai segítenek elnyomni a szél és vihar zaját.
  • Játékokkal, feladatokkal megpróbálhatjuk lekötni kedvencünk figyelmét – ráadásul a gyakorlatokért bezsebelt dicséreteknek köszönhetően pozitív élményeket fog kötni a viharhoz is.
  • Az udvari kutyáknak is biztosítsunk menedéket a szél, az eső, a jég elől! Ha viharfóbiás, a vihar idejére engedjük zárt térbe: garázsba, előszobába például.
  • Semmiképp se nyugtassuk, vigasztaljuk a kutyát, ez ugyanis pont az ellenkező hatást váltja ki: megerősíti benne, hogy a vihartól félni kell!

 

Korábbi írásainkban még több tipp olvasható, hogyan segíthetünk a vihartól és az orkán erejű széltől félő kutyának:

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplah - Sarah G.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra? Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra?
A tudomány is elismeri, hogy kedvenceink nagyfokú érzékenységet mutatnak a geomágneses változásokra. Mire számíthatunk és hogyan segíthetünk nekik ebben az időszakban?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást Hírek - Címlapon
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit Hírek - Címlapon
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit