A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zivatarok és szélvihar várható: gondoskodj kutyád biztonságáról!

2020. április 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: figyelmeztetésük szerint kezdetben a Dunántúlon, majd az ország többi részén is zivatarra kell számítani, amit viharos szél, és akár jégeső is kísérhet. Vigyázzunk négylábú családtagjainkra! 

Ahogy azt a legtöbb gazdi sajnos megtapasztalja, a kutyák nagy része fél a vihartól. Néhányuk olyan mértékű pánikot és rettegést él át, hogy akár a menekülést válassza, nem törődve testi épségével sem.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szerdán az ország teljes területén, csütörtökön az ország keleti felében várhatóak zivatarok. Ezeket viharos szél is kísérheti. Gondoskodjunk arról, hogy kutyánk biztonságban legyen, különös akkor, ha tudjuk róla, hogy fél a viharban. Nem árt azonban az óvatosság akkor sem, ha kutyánk nem mutatja feltétlenül a viharfóbia jeleit, hiszen előfordulhat, hogy a szél egy felkapott tárgyat mellette „tesz le”, vagy épp egy nagy ágat tör le a kertben álló fáról – ezektől viszont már kutyánk is megijedhet.

 

 

A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
A kutyák nagy része fél a viharban, gondoskodjunk biztonságukról!
Fotó: Unsplah - Sarah G.

 

 

  • A vihar közeledtével kapcsolhatunk be zenét, vagy tévét, esetleg elindíthatunk egy hangosabb háztartási gépet: ezek hangjai segítenek elnyomni a szél és vihar zaját.
  • Játékokkal, feladatokkal megpróbálhatjuk lekötni kedvencünk figyelmét – ráadásul a gyakorlatokért bezsebelt dicséreteknek köszönhetően pozitív élményeket fog kötni a viharhoz is.
  • Az udvari kutyáknak is biztosítsunk menedéket a szél, az eső, a jég elől! Ha viharfóbiás, a vihar idejére engedjük zárt térbe: garázsba, előszobába például.
  • Semmiképp se nyugtassuk, vigasztaljuk a kutyát, ez ugyanis pont az ellenkező hatást váltja ki: megerősíti benne, hogy a vihartól félni kell!

 

Korábbi írásainkban még több tipp olvasható, hogyan segíthetünk a vihartól és az orkán erejű széltől félő kutyának:

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplah - Sarah G.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást Hírek - Címlapon
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit Hírek - Címlapon
Profi idegenvezetőként mutatja be ez a kutya az Alpok varázslatos helyeit