A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

12 jel, hogy kutyádnak Te vagy a minden

2020. október 04., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hűséges barát, szeretetteljes társ, lelkünk gyógyítója ő, a kutya. A maga módján pedig ő is tisztán tudtunkra adja, hogy számára mi vagyunk a legfontosabbak a világon.



Mindnyájunknak vannak kedvenc dolgai: helyek, tárgyak, emberek… Kutyásként pedig imádjuk az ebeket is, és jól tudjuk, hogy nekik is megvannak a kedvenceik, legyen az a gazdi, család, gondozó vagy egy kedves ismerős, aki iránt nem rejtik véka alá a szeretetüket. Miért is tennék? Őszinte rajongásuknak számos jelét adhatják, lássuk, melyek ezek!

 

1. Sohasem hagyna magadra

 

Úgy tűnik, mintha kutyádnak legfőbb célja az lenne, hogy mindig veled lehessen? Nemcsak néha, nemcsak az idő egy részében. Hanem mindig! Akár a konyhába mész, akár a nappaliba, hálóba vagy ki a kertbe, hűségesen kíséri lépteid. Ha tehetné, mindenhova követne, hiszen olyan, mint egy szívalakú árnyék, mely minden mozzanatodban veled van.

 

2. Az ajtónál köszönt Téged

 

Akár munkába mész, akár bevásárolni, vagy csak pár percre ugrasz ki átvenni egy csomagot, kivinni a szemetet, pontosan tudod, hol találod meg kedvenced, mikor hazaérsz. Az ajtónál fog várni, ahol utoljára nézett bele szemeidbe, és már alig várja, hogy újra megtehesse.

 

Mindenkinél jobban szeret - Te vagy a kutyád mindene
Mindenkinél jobban szeret - Te vagy a kutyád mindene
Fotó: Twitter

 

3. Mindenkinél jobban szeret

 

A másoktól érkező szeretet és figyelem is jó dolog, de inkább segít kitölteni az űrt, amíg hazaérkezel, és újra elérhető közelségben leszel. Kutyád boldogan odakucorodhat egyik rajongója ölébe, de ahogy feltűnsz a színen, rögtön a lábadnál terem. Visszatér bolygójának űrpályájára, oda, ahova tartozik.

 

4. Közel, közelebb, még közelebb

 

Kutyád szeretne közel lenni hozzád. Nem melletted, és nem is körülötted. Inkább rajtad: neked dől vagy rád ül, és szinte beléd bújik, annyira szeret. Előfordul, hogy letelepszik rád? A mellkasodhoz bújik? Rajtad alszik? Ha tehetné, eggyé válna veled, hogy mindig a részed lehessen.

 

5. Még a fürdőszobába is elkísér

 

Igen, oda is. Árgus szemekkel figyeli, mit csinálsz, nehogy véletlenül bajod essen. Attól a naptól fogva, hogy magadhoz vetted, érvénybe lépett a „tárt kapuk” szabálya, és ma is ragaszkodik hozzá. Emberi kapcsolatokban ez évekig eltarthat, ha egyáltalán szóba jöhet. Kedvenced azonban nem csinál gondot abból, mi történik a fürdőben: akár a „dolgodat végzed”, akár a kádban lazítasz, ő vígan elkísér oda, ahova a király is gyalog jár.

 

Kutya a kanapén - Még az óriások is szívesen bújnak a gazdihoz
Kutya a kanapén - Még az óriások is szívesen bújnak a gazdihoz
Fotó: Pinterest

 

6. Sétán és társaságban is inkább melletted marad

 

Míg mások önfeledten kapcsolódnak be a játékba a többi kutyával, a te kedvencedet hidegen hagyja a szórakozás e formája. Szívesebben játszik veled, boldogan hozza vissza neked a labdáját századszorra is, vagy csak jókedvűen ücsörög a lábadnál, nézelődve. Társaságban, kutyás eseményeken is hasonlóan viselkedik? Biztos jele annak, hogy kint a szabadban is legalább annyira szeret veled lenni, mint otthon.

 

7. Majd’ megőrül, mikor meglát

 

Kedvenced éppen elmerül játéka rágcsálásában vagy egykedvűen szimatolgat a kertben – ám amint színre lépsz, felpillant, majd örömében odarohan hozzád, aztán körbe-körbe, mint akire rájött az ötperc… Tapasztaltad már? Esélyes, hogy a puszta látványod is olyan jóleső izgalmat vált ki belőle, amely csak intenzív mozgással, energialeadással hozható újra egyensúlyba. Minek is takargatná, hogy imád téged és ennyire örül neked? Te vagy a legjobb dolog az életében!

 

8. Csak rád hallgat

 

Bárki más hívja, akár családtag, akár barát, ismerős, kutyád fittyet hány rájuk. De ha te mondod ki a nevét, akár két szobával arrébb suttogod el, pillanatokon belül ott terem, minden figyelmét rád fordítja, arra várva, hogy kedvedre tehessen.

 

9. Úúúgy néz rád

 

Tudjuk, érezzük. Elég egyetlen pillantás, tekintete ezer gondolatot, érzelmet üzen neked. Imádat, odaadás, színtiszta szeretet áramlik a szemeiből, melytől elolvad a szíved. Hát nem édes?

 

Az a bizonyos tekintet - nem lehet ellenállni, mikor a kutya így néz a gazdira
Az a bizonyos tekintet - nem lehet ellenállni, mikor a kutya így néz a gazdira
Fotó: Pinterest

 

10. Miattad képes otthagyni azt is, ami érdekli

 

Fontos tennivalója akadt, teljesen lefoglalja a házőrzés, kertészkedés, játék vagy szaglászás, ám ahogy a látóterébe kerülsz, sarkon fordul, és kíváncsian odarohan hozzád, hogy megtudja, mire készülsz.

 

11. Talál magának helyet az asztalnál és a kanapédon is

 

Étkezés, gépelés, egyéb feladatok során is előszeretettel csüng rajtad: állát a lábadra támasztja vagy mancsát, fejét a lábfejeden tartja, miközben eszel, a laptopodat bújod, olvasol vagy filmet nézel. Van, aki még egy széket is biztosít kedvencének az asztalnál, tányérral, szalvétával és finom falatkákkal. Azért jobb, ha nem esünk túlzásokba, kezeljük helyén a dolgokat. Legyen a kutyának saját etető- és itatótálja, amelyben megkapja eledelét, vizét és saját fekhelye, ahol szundikálhat, ha azon van kedve, vagy teendőnk miatt erre kérjük őt.

 

12. Melletted alszik

 

Ha szabadon járhat-kelhet otthonodban, valószínűleg a lakás több pontján is kényelmes fekhelyek várják. De vajon melyik a kedvenc pihenőhelye? Egyértelműen az, ahol a gazdi mellett alhat. Képes teljesen ellazulni és egy hosszú, hangos sóhaj kíséretében elhelyezkedik a lábadnál vagy melletted, majd mély álomba merül úgy, hogy hozzád érhessen. A hűvös éjszakákon pedig örömmel bújik be a takaród alá, hogy kiskályhaként melegíthessen.

 

Ragaszkodó kutya - Megtalálja a módját, hogy a gazdi mellett legyen
Ragaszkodó kutya - Megtalálja a módját, hogy a gazdi mellett legyen
Fotó: cobizmag.com

 

Egy szó, mint száz, a kutyalét egyik legfontosabb célja az, hogy minél többet lehessen imádata tárgyával! Ha a Te kutyádon is felfedezed e jeleket, mindketten szerencsésnek érezhetitek magatokat, hiszen figyelmetek kölcsönösen egymás felé irányul. Fontos azonban, hogy kutyánkat kutyaként kezeljük, ezt nagyban elősegítheti, ha törekszünk a megértésére, következetesen betartjuk az alapvető szabályokat, együtt tanulunk, fejlődünk, sokat sétálunk és játszunk egymással. Kapcsolatunk így válhat egyre erősebbé, mígnem úgy érezzük, szívünk szinte egy ütemre dobban - és ez csodálatos érzés!

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: Twitter
Cikk első megjelenése: 2020. július 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyatréner történetei -  A gyászoló kutyus Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - A gyászoló kutyus
Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában Hírek - Címlapon
Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában