A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyám a lelkitársam - meglepően sokan gondolják így!

2021. október 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




Ötből három ember nevezte így kedvencét egy felmérés kapcsán. Érdekes eredmények derültek ki arról is, milyen szerepet töltenek be életünkben kutyáink, macskáink. Elvégre ők a legjobb barátaink, ugye?



A megkérdezettek 62%-a tartotta legjobb barátjának négylábú társát, ötből hárman pedig teljes bizonyossággal állították, hogy egy égő épületbe is berohannának, ha ezzel megmenthetnék kutyájuk, macskájuk életét. Egy amerikai kutatás szerint ugyanennyien érezték azt, hogy a kedvencükkel való kapcsolatukat legteljesebben a "lelkitárs" szóval lehetne jellemezni.

 

Ami a váratlanul bekövetkező veszélyhelyzeteket illeti, még ennél is magasabb értékeket kaptak: 81% válaszolta, hogy egy pillanatig sem habozna kedvence segítségére sietni. 59% kész lenne megküzdeni egy másik emberrel, ha arra kerülne sor, hogy megvédje kutyája, macskája testi-lelki épségét. 

 

A kutyám a lelkitársam
A kutyám a lelkitársam
Fotó: lux-review.com

 

A Figo Pet Insurance kisállatbiztosítási szolgáltató felméréséből további érdekességekre is fény derült, miszerint a gazdik a partnerüktől érkező megerősítésekhez hasonló jeleket keresnek kedvenceikben, amikor a szeretetteljes kapcsolatra, a kettejük közötti kötődésre gondolnak. Értették ez alatt például azt, hogy a kisállat mindenhova követi őket (63%), puszit ad (59%) és együtt alszik a gazdival (53%), csak hogy a legfontosabbakat említsük.

 

Külön vizsgálták az úgynevezett Z generáció, vagyis a 18-24 éves korosztály válaszait is: 84% szívesen látná kedvencét élete fontos eseményein, például az esküvőn, és több, mint háromnegyedük hajlana arra, hogy olyan tetoválást készíttessen magának, melyhez négylábú társa jelenti az inspirációt.

 

Ember és kutya - a legjobb barát
Ember és kutya - a legjobb barát - a legértékesebb kapcsolat lehet
Fotó: menshealth.com

 

Azok, akik kutyákkal és macskákkal is megosztják otthonukat, 48% érzett erősebb kötődést egyikükhöz – 80% esetében a mérleg nyelve a kutya felé billent. Mindettől függetlenül 67% véleménye szerint ez a kötődés rendkívül szoros, aminek köszönhetően képesek egymás gondolataiban olvasni.

 

Nem titok, hogy a kisállatok jótékonyan hatnak egészségünkre, mind fizikai, mind érzelmi és mentális értelemben – utóbbi kapcsán ötből négyen dicsérték az állattartás pozitív hatásait. A megkérdezettek egyharmada legalább naponta egy alkalommal fordul kedvencéhez egy jóleső „szerotonin-adag” reményében. Kétharmaduk pedig egyenesen kötelességének érzi, hogy mindezen jó dolgokért cserébe valamilyen módon kárpótolja négylábú barátját.

 

A kutyák jótékony hatása felülmúlhatatlan - A szeretet oda-vissza működik
A kutyák jótékony hatása felülmúlhatatlan - A szeretet oda-vissza működik
Fotó: metamorphosis.com

 

Az Egyesült Államokban tapasztalható magas állatorvosi költségek ellenére 80% úgy gondolta, hogy már az első gyanús tünet láttán elvinné kutyáját, macskáját egy alapos kivizsgálásra. Egyötödük akár 7000 dollárt is meghaladó összeget lenne hajlandó kifizetni, hogy megmentse kedvence életét (ez több, mint 2 millió forintnak felel meg). 53% még kölcsönt is felvenne, vagy eladná értéktárgyait annak érdekében, hogy bundás pajtásuk megmeneküljön a közvetlen életveszélytől.

 

A felmérést egy amerikai kisállatbiztosító társaság rendelte meg, így magától értetődően kitértek arra is, miként vélekednek az emberek a biztosításról: habár a megkérdezetteknek csupán egyharmada rendelkezett kisállatbiztosítással, a gazdik 54%-a egyetértett abban, hogy remek lehetőség ilyen formában is gondokodni kedvencükről, cserébe azért a tengernyi jóságért, szeretetért, amit tőlük kapnak. Azok, akik már megkötötték a biztosítást, legalább 3-4 alkalommal igénybe is vették a szolgáltatást.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: lux-review.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál Hírek - Címlapon
Nyári veszélyek - Vízmérgezés kutyáknál
Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák Hírek - Címlapon
Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák