A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet?

2022. augusztus 11., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Egészség
Megdöbbenve olvastam az Állatmentő Liga Facebook oldalán, hogy minden évben sok olyan gazdi van, aki négylábú kedvencét is viszi magával az esti látványosság megtekintésére.
A kérdés adja magát: Ez a szeretet, hogy mindenhova viszem magammal a kutyámat, vagy inkább megfontolatlanság a gazdi részéről? 

A poszt alatt van olyan gazdi, aki hozzászólásként írja, hogy bizony ő is mindig viszi magával szőrös barátját a tűzijátékra és nem érti, hogy mi ezzel a probléma.
Talán a legalapvetőbb, ami felmerül, hogy hatalmas a tömeg, és az emberek jellemzően felfelé néznek, nem a talaj irányába. Minden rossz szándék nélkül előfordulhat, hogy rálépnek a kutyus mancsára, komoly sérülést okozva ezzel. Vagy belerúgnak véletlenül. Kistestű kutyus esetében ennél nagyobb baj is történhet.
Aztán ott vannak a dohányosok, akik bizony a legnagyobb tumultus közepén is hódolnak szenvedélyüknek és egy magasabb eb esetén simán megtörténhet, hogy az izzó cigaretta megégeti.
Arról nem is beszélve, hogy a kutyák hallása sokkal jobb az emberénél. Tehát, ami számunkra még tolerálható durrogás az lehet, hogy nekik már rettentő égiháború.

 

 

Gondoljuk meg alaposan, magunkkal visszük-e kutyánkat a tömegbe!
Gondoljuk meg alaposan, magunkkal visszük-e kutyánkat a tömegbe!

 

 

Az állatorvosok, viselkedésterapeuták arra is felhívják a figyelmet, hogy a kor előrehaladtával négylábú társaink zajérzékenysége romolhat. Csökkenhet a toleranciájuk a fokozott hanghatások iránt. Így előfordulhat, hogy az a kutyus, aki tavaly még nyugodtan nézelődött a gazdi lába mellett, idén már teljes pánikban tépi ki magát a kezéből, hogy világgá rohanjon. És, ha ez pont a tömegben derül ki, akkor bizony nem olyan egyszerű gyorsan távozni a rettegő ebbel. Arról nem is beszélve, ha elszalad, akkor ilyen körülmények között fokozottan nehéz a keresése.

 

Az Állatmentő Liga posztjában arra kéri a gazdikat, hogy alaposan gondolják meg, hogy biztosan magukkal szeretnék e vinni kedvencüket. És ha lehet, inkább nélküle látogassanak ki az eseményre augusztus 20-án.

 


A BRFK stratégiai partnereként természetesen a Liga idén is elfogadta a felkérést, hogy szolgálatot teljesítsenek a rendezvény ideje alatt segítve ezzel a gazdikat és négylábúikat.
Speciális behajtási engedéllyel egyik mentőjük a Lánchíd lábánál fog várakozni, a másik pedig kicsit távolabb, az egyszerűbb mozgás biztosításának érdekében.

 

 

Aki mégis úgy dönt, hogy kutyussal indul útnak az este kérjük, hogy az alábbi óvintézkedéseket azért tegye meg:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig
„VAÚ” - amit mindenki ismer, már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy „ezt mondja a kutya”. Ám ennél jóval árnyaltabb a skála, ebből csemegézünk most egy picit.

Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben? Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben?
Dünnyög, dörmög, jólesően nyög és talán még horkant is egyet-egyet… Mi pedig odáig vagyunk érte! De mit szeretne kifejezni általa?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyáink egészsége: szívügyünk! Hírek - Címlapon
Kutyáink egészsége: szívügyünk!
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól Hírek - Címlapon
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól