A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen

2024. június 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”



 

Emily Fisher és kedvence, Brady mindig is szerettek együtt csinálni dolgokat. És ebbe beletartozik a futás is. Idén azonban komoly változás történt életükben: egy megrázó válást követően a gazdi-kutya páros élete új irányt vett. Belevágtak a felkészülésbe, hogy részt vehessenek életük első maratonján.

 

„Brady nélkül az edzés sem ment volna” - vallotta be Emily, hiszen a németvizsla mindig ott volt mellette, akárhányszor futni indult. Lelkesedése és kitartása volt az, ami a legnehezebb pillanatokban is erőt adott a gazdinak. 

 

Azért van, hogy Brady nem tud ellenállni a madaraknak, elvégre mégiscsak vadászkutya. 

 

 

@emiontherun “Tolerating what most people would consider intolerable is the flip side of endurance.” -Des Linden #marathon #marathontraining #run #running #saturdaylongrun #gsp #germanshorthairedpointer #dog #dogsrunning #mountains #runwithyourdog #strava ♬ Wild One (Real Wild Child) - Fatboy

 

 

Szerette volna megosztani másokkal is a futás élményét, így elindította TikTok-fiókját. Felkerült egy videó, aztán még egy, és még egy. A bemelegítéstől kezdve egészen a nyújtásig végigkövethetjük felkészülésüket a megerőltető versenyre – történetük egyszerre megható és inspiráló.

 

„Mikor Brady észrevette, hogy futás előtt elvégzek egy-két gyakorlatot, elkezdett utánozni. Amikor nyújtok, ő is nyújtózik egy nagyot, amikor futok, ő is fut velem. Nagyon aranyos volt, és szerintem menő is.”

 

A reggeli jógaórák is fontos részét képezik a felkészülésnek - szigorúan kutyapuszikkal!

 

 

@emiontherun The yogi doesnt look heaven-ward to find god, for he knows god is with in ☀️ #yoga #yogaflow #sunsalutation #dogs #gsp #gspoftheday #germanshepherd #germansshorthairedpointer #dogyoga ♬ No Sleep - Caamp

 

 

Néhányan megkérdőjelezték Emily döntését, hogy kutyájával együtt edz, hiszen ekkora távokat lefutni kimerítő lehet a négylábú számára. Nos, míg a gazdi sokszor nagy szenvedségek árán érte el az aznapi kitűzött kilométert, addig a németvizsla könnyedén kocogott mellette, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon.

 

„Menni, menni, menni – ezt akarja Brady. Futás után pedig boldogan hozta nekem a játékait, annyira örül a közös programnak.”

 

Aztán eljött a verseny napja. Ez volt az első alkalom, hogy Emilynek kedvence támogatása nélkül kellett futnia, ami még inkább megnehezítette a maratont. Az utolsó kilométereken már nagyon elfáradt, de nem adta fel. Ikertestvére, Mike és legnagyobb rajongója, Brady ott várták a célszalag közelében, és egyre csak biztatták. Mikor Emily közeledett feléjük, Mike érezte, itt az idő: ledobta a kutya pórázát, Brady pedig vidáman ugrándozott Emily körül, így lelkesítve, hogy tartson ki, mindjárt itt a verseny vége.

 

 

@emiontherun I dont know if this was allowed????but Brady deserved to cross that finish line, just as much as I did #marathon #marathonrunner #gsp #gsdoftiktok #gspoftheday #germanshorthairedpointer #gspdog #marathonrace #marathonwithdog #run #runningwithdogs #takeyourdogrunning #running #girlsbestfriend ♬ original sound - Emily

 

 

A hatás nem maradt el: „Amint megláttam Bradyt, és hogy milyen boldog volt, rám is átragadt a hangulata. Akkora lendületet adott, hogy extra erővel sprinteltem át a célon."

 

"Az emberek pedig hangosan éljeneztek és tapsoltak nekünk”, emlékezett vissza a megható pillanatokra Emily. Persze a németvizsla telis-tele volt energiával, így hát levezetésképpen a park felé vették az irányt, ahol Brady kimozoghatta magát játék közben. Néhány nap pihenő után pedig újult erővel folytatják a felkészülést következő maratoni versenyükre. Brady kutyus már alig várja!

 


 

Ha Te is azt fontolgatod, belevágj-e kedvenceddel a futásba, alábbi cikkeinkben rengeteg tippet találsz a közös sporthoz:

 

 


 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@emiontherun

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni
Daisy, a goldendoodle élete első éveiben nem sejtette, hogy a ketrecen túl is van élet... Új gazdijának hála azonban már tudja, hogy mi az a szeretet - és örömmel viszonozza minden áldott nap. Megható videók!

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját” 17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”
A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal Hírek - Címlapon
Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal
Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Hírek - Címlapon
Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?